Tarih: 25.05.2015 17:43

HALDUN GÜLER GERİ DÖNÜYOR

Facebook Twitter Linked-in

HALDUN GÜLER GERİ DÖNÜYOR

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından “mazeretsiz işe gelmediği” gerekçe gösterilerek memuriyetten çıkarılan Haldun Güler, bu karara karşı açtığı davayı kazandı. Hukuk mücadelesinden zaferle ayrılan Güler’in 1 ay içinde görevinin başına geçebileceği ifade ediliyor.

Büyükşehir Kanunu ile büyükşehir statüsüne kavuşmadan önce görev yapan son Belediye Başkanı Adem Dalgıç’ın yardımcılığı görevini yapan Haldun Güler, 30 Mart Yerel Seçimleri sonrası Süleymanpaşa Belediyesi kadrosuna geçmiş ancak burada aktif bir görevde yer almamıştı. Süleymanpaşa Belediyesi’nin kendisi ile ilgili işe gelmemesi gerekçesi ile memuriyetten çıkartılması yönünde aldığı karara Tekirdağ İdari Mahkemesi’nde itiraz eden Haldun Güler, mahkemece haklı bulundu ve Süleymanpaşa Belediyesi’nin aldığı karar iptal edildi.

BAŞARILI BİR BÜROKRAT

Haldun Güler, başkan yardımcılığı döneminde Tekirdağ’ın su baskınlarından korunmasında, kanalizasyon ve altyapı sorunlarının çözülmesinde, içme suyu konusunda meydana gelebilecek olumsuzlukların bertaraf edilmesinde oldukça başarılı bir grafik çizerek Tekirdağ’da ismini duyurmuştu. Güler’in yürüttüğü göreve Büyükşehir Belediyesi nezdinde getirilen Prof. Dr. Halim Orta’nın bir yıllık görev süresinde tecrübesizliği nedeniyle başarısız olması ve 1000’in üzerinde vatandaşın içme suyundan olumsuz etkilenerek hastanelik olması, Güler’in başarısının altını çizen bir anekdot olarak notlarımızın arasında yerini almıştı. Ayrıca, Adem Dalgıç’ın Belediye Başkanlığı döneminde Tekirdağ’da ciddi bir sel baskınının olmaması, ne var ki Büyükşehir Belediyesi’nin göreve başlaması sonrası art arda iki önemli su baskınının yaşanması, Güler’in başarılı hizmet adamlığını gözler önüne sermişti.

YOLSUZLUK SORUŞTURMASI HİZMETİ SEKTEYE UĞRATTI

Haldun Güler, başarılı bir bürokrat olarak görevini sürdürürken, Tekirdağ Belediyesi’ne yapılan yolsuzluk ve rüşvet operasyonu nedeniyle gözaltına alınmış, 5 ay “davanın seyrini olumsuz etkileyebileceği” gerekçesiyle cezaevinde tutulmuştu. İlk duruşmada beraat eden Güler, görevinin başına döndüyse de seçimler sonrası göreve gelen yeni belediye başkanları kendisine aktif bir görev vermemişti.

DAVAYI KAZANDI, GÖREVE DÖNÜYOR

Kadrosu Süleymanpaşa Belediyesi’nin bünyesinde bulunan Haldun Güler, Belediye’nin kendisi hakkında memuriyetinin sona erdirilmesi ile ilgili aldığı kararı Tekirdağ İdari Mahkemesi’ne taşıyarak itirazda bulunmuştu. Mahkeme itirazla ilgili kararını açıkladı ve Güler’in göreve iade edilmesi gerektiğine hükmederek Süleymanpaşa Belediyesi tarafından verilen kararın yürütmesini durdurdu.

Oy birliği ile alınan karar sonucu Haldun Güler’in en geç 30 gün içinde göreve dönebileceği bildirildi. Süleymanpaşa Belediyesi’nin 7 gün içinde Edirne Bölge İdari Mahkemesi’ne itiraz etme hakkı bulunuyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —