Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

GÜRKAN´DAN MÜJDE; EDİRNE´YE 5 TESİS DAHA

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Belediyesi Tuncaspor Tesisleri´nin temel atma töreninde sporseverlere bir müjde daha verdi. Gürkan, önümüzdeki dönem Tuncaspor Tesisleri dışında 5 tesisin daha kente kazandırılacağını söyled

POLİTİKA 12.03.2019 12:58:08 0
GÜRKAN´DAN MÜJDE; EDİRNE´YE 5 TESİS DAHA

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Belediyesi Tuncaspor Tesisleri´nin temel atma töreninde sporseverlere bir müjde daha verdi. Gürkan, önümüzdeki dönem Tuncaspor Tesisleri dışında 5 tesisin daha kente kazandırılacağını söyledi.

Amatör spor kulüplerine maddi ve manevi anlamda hiçbir desteğini esirgemeyen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan´ın talimatıyla inşa edilecek olan Edirne Belediyesi Tuncaspor Tesisleri´nin temeli düzenlen törenle atıldı.
Törende konuşan Tuncaspor Kulübü Başkanı Atalay Akaycı, “Bu projenin mimarı, uygulayıcısı Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan´dır. Bizim hiçbir talebimizin olmamasına rağmen kendisi bu projeyi bize sundu, söz verdi ve hayata geçirdi” dedi.

Barutluk Mahalle Muhtarı Zeki Yaşagör de Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan´dan gördükleri ilgiyi bugüne kadar hiçbir yönetimden görmediklerini belirterek; Kıyık Halkı adına Gürkan´a teşekkür etti.

Nisançıpaşa Mahalle Muhtarı İrfan Deniz de Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan´ın 31 Mart´ta sandıktan başarıyla çıkacağına inandığını söyledi.

Daha sonra söz olan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, tesisin bahar aylarında hizmete sunulacağını belirtti. Gürkan, ayrıca bir yanlış anlaşılmayı da düzelterek tesisin değil; yapılacak olan sahanın FIFA yada UEFA standartlarında olacağını söyledi. Gürkan, “Bazı basın organlarında da çıktı. FIFA ya da UEFA standartları çok yüksek, bizim onu yapma gücümüz yok. Sonra yalancı çıkmayalım. Yapacağımız saha ölçü olarak o standartlarda. Ama burada hem Tuncaspor´un hem Edirne´de sporla uğraşan herkesin rahatça girip spor yapabileceği; hem ev sahibi hem de misafir takımın, hakemlerin insani koşullarda hizmet alabileceği; onun ötesinde sporun, sadece maç zamanında değil; maçın dışında da bir spor, kardeşlik, dostluk ortamı sağlanabilmesi adına yanına da kafesiyle sosyal tesisiyle komple bir tesis yapıyoruz. Edirne´mize; Tuncaspor´a hayırlı uğurlu olsun” dedi.

“HÜKÜMETTEN SES ÇIKMADI”
“Başkanım Edirne´de sadece Tuncaspor mu var, Niye Tuncaspor?” sorularının çeşitli yerlerde gündeme geldiğini ifade eden Başkan Gürkan, “Bunun iki nedeni var. Tuncaspor Edirne´de halen faaliyette olan en eski bir spor kulübü, 1950 yılından bu yana. Edirnespor bile Tuncaspor´dan 16 yıl sonra kurulmuş, 1966´da. İkincisi, Tuncaspor kurulduğundan bu yana Kıyık´taki sağcısı, solcusu, çoluğu, çocuğu, kadını erkeği ayrımsız bir şekilde çatısı altında topladı ve başarılı bir şekilde temsil etti. Aslında Tuncaspor´un gelişim sürecine bakarsanız; Mustafa Kemal Atatürk´ümüzün de söylediği ‘Ben sporcunun zeki, çevik ama aynı zamanda da ahlaklı olanını severim´ sözünün de yaşama geçtiği bir rol modeldir Tuncaspor. İşte bunlar için Tuncaspor. Elbette bu bir başlangıç. Biz yıllarca hep devletimizin bu işlere el atmasını bekledik. Bekledik, bekledik ama hükümetlerden ses çıkmadı” diye konuştu.
2013 yılında Edirne´de imzalanan bir protokole değinen Gürkan, “ 2013 yılında TOKİ, Gençlik Spor Bakanlığı ve Edirne Belediyesi üçlü protokol imzalarlar. Bu protokole göre mevcut 25 Kasım Stadyumu´nun tapusunu Gençlik Spor Bakanlığı, TOKİ´ye devredecektir ki protokolle devretmiş. Biz şuanda yapılmış olan yüzme havuzunun orada 11 dönüm arsamızı 5 bin kişilik spor salonu yapılması için ve işletmesinin Edirne Belediyesi´ne verilmesi kaydıyla TOKİ´ye vermişiz. Hazineden 100 dönüm yer verilmiş. Sene 2013. Bir proje kapsamında yapılmış bunlar. 31 şehri ilgilendiriyor. 31 projenin 30 projesi başladı ama Edirne´nin tesislerinden tık yok. Sözüm ona TOKİ, 25 Kasım Stadının karşılığında yüzme havuzunun oraya 17 bin kişilik bir stadyum yapacak, belediyenin verdiği arsa karşılığında 5 bin kişilik bir spor salonu yapacak ama yapa yapa bir yüzme havuzu yapıldı. Şimdi birileri çıkıp diyor ki; “Sen 2014´te söz vermiştin 25 Kasım Stadına kent park yapacaktın?” Doğru. Seçim beyannameme koymuştum ve proje olarak da söylemiştim. Ama, 25 Kasım Stadına kent park yapacağız cümlesinin önünde bir cümlem daha var. Onu keserek, silerek söylüyorlar. Ben dedim ki; 25 Kasım Stadının yerine kim olursa olsun asla ve asla beton yığını yaptırmayacağız, 25 Kasım Stadyumunu kent park yapacağız, dedim. Ve yine yaptırmayacağız” dedi.

450 TRİLYONLUK YATIRIM YAPTIK
Edirne Belediyesi´nin muhteşem ve büyük bir bütçeye sahip olmadığını anlatan Gürkan, “Ama biz bu bütçeyi rasyonel bir şekilde tasarrufa azami önem göstererek, gıdım gıdım kullanarak, hesaplayarak harcadığımız için 5 yılda 140 trilyonla borçla aldığımız bu belediyeyi 5 yılın sonunda 60 trilyon borca düşürdük, 116 trilyon alacaklı hale getirdik ve 5 yılda 450 trilyonluk da yatırım yaptık. Kolay değil bu işler. Eğer bu işler bilmeden, hesaplanmadan yapılan işler olsaydı, bugün Edirne Belediyesi; Bursa Büyükşehir Belediyesi gibi; iktidar partisi olan Enez Belediyesi gibi, iktidar partisinden olan Meriç Belediyesi gibi çalışanların maaşını ödemek için bankadan kredi almak zorunda kalırdı. Çok şükür ne bir çalışanımıza bir kuruş maaş borcumuz var ve üstüne üstlükte asgari ücreti resmi rakamların açıklandığının çok çok üzerinde, 2 bin 200 üzerinde asgari ücret veriyoruz, belediyemizin çalışanlarına” diye konuştu.

TOPLAMDA 6 TESİS; EDİRNE´YE HAYIRLI OLSUN
Tüm bu kıt imkanlara rağmen UEFA ölçülerinde bir futbol sahası; yine sporcuların, hakemlerin, teknik heyetin her türlü ihtiyacın karşılanacağı bir tesis ve maç dışında da buraya gelecek vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayacağı bir kafeteryaya sahip sosyal tesisi hizmete kazandıracaklarını anlatan Gürkan, “Bu bekleye bekleye bir türlü olmayan o hükümet projelerinin artık beklemeye tahammülümüzün kalmadığının, onlardan bir şey beklemenin çok anlamsız olduğunu anladığımızın ve önümüzdeki dönem şehrimizin her tarafında yapacağımız semt sahalarının ilk örneğidir bu tesis. Kıyık´a, Tuncaspor´a Edirne´ye hepimize hayırlı olsun. Edirne Belediyesi Tuncaspor Tesisleri´nin ardından Yıldırım, Yeni İmaret ikinci semt sahası; Fatih´te üçüncü tesislerimiz; Şükrüpaşa´da iki tesis ve Karaağaç´a bir tesisle birlikte toplamda 6 tesisi kentimizin etrafına bir çiçek bahçesi gibi koyacağız. Bugün temelini attığımız bu tesislerde evlatlarımızın, çocuklarımızın, Cumhuriyeti´mizin kurucusu Atatürk´ün dediği gibi zevki, çevik ve ahlaklı birey olarak yetişmelerini ve Atatürk´ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti´nin ilelebet payidar kılmalarını temenni ediyorum” dedi.
Ardından tesisin olduğu alana fidan dikimi gerçekleştirildi. Daha sonra Edirne Belediyesi Tuncaspor Tesisleri´nin temelli atıldı.

 /resimler/2019-3/12/1300032947279.jpg/resimler/2019-3/12/1300136228870.jpg/resimler/2019-3/12/1300245603945.jpg/resimler/2019-3/12/1300359666745.jpg/resimler/2019-3/12/1300474041986.jpg/resimler/2019-3/12/1300579042151.jpg


Tekirdağ NKÜ’de ‘Balkan Esintileri Resim ve Heykel Sergisi’ Gerçekleşti

Başkan Nallar tebrikleri kabul ediyor

OPTİMED HASTANESİ’NDE MEDİKAL (TIBBİ) ONKOLOJİSİ ÜNİTESİ AÇILDI

Asyaport, Aylık Elleçlemede Türkiye Rekorunu Kırdı

MARMARA ÜRÜN PİYASASI ARACI KURUM ANONİM ŞİRKETİKURULUŞU HAKKINDA BASIN DUYURUSU

BİZ HABERLERİMİZİN TAKİPÇİSİYİZ; ÇEVRE KATLİAMINA DUR DİYORUZ!

KESİMOĞLU’NA AKPLİ BÜROKRATTAN ETKİNLİK ENGELİ!

HAYRABOLU BELEDİYE BAŞKANI DR. OSMAN İNAN’A ÇERKEZMÜSELLİM MAHALLESİ’NDE SEVGİ SELİ

Süleymanpaşa’da Gerçek Belediyecilik Vizyonu Gökhan Saygı ile Gerçekleşecek

Yüksel, “Tekirdağ’ın Değişim, Gelişim ve Dönüşüm haritasını çiziyoruz”

DAHA YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR

AHMET AKÇAY TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE ADAYI OLDU.

DR. OSMAN İNAN’I HAYRABOLULAR BÜYÜK BİR SAYGIYLA KARŞILIYOR

Yüksel’den Gençlere Müjdeler!

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL:

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel, Hayrabolu'da "Gerçek Belediyecilik” İçin Adımlar Atıyor

Volkan Nallar’dan Ev Ziyaretleri

ERGÜN BAKIRHAN ÇAMOLUK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU

TUNCER BAŞOĞLU MERKEZ SAĞ VE SOL KESİMİN LİMANI MI OLUYOR?

BİLGE; “HAKKINIZ OLAN TOPRAKLARINIZ SİZİN OLACAK!

Süleymanpaşa’da Gerçek Belediyecilik Vizyonu Gökhan Saygı ile Gerçekleşecek

Yüksel: “Tekirdağ’ın “bakarız” demekle geçen 10 yılını Değişim, Gelişim ve Dönüşümle değiştireceğiz!”

AK Parti Tekirdağ BüyükşehirBelediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel,

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL ÇORLU’DA

Şampiyonun kupasını Başkan Yüksel verdi

KAYA TEPE YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 3 MİLYON TL ‘LİK ENERJİ TASARRUFU SAĞLAYAN GES PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ

BEYAZKÖY DÜĞÜN SALONU'NUN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

TREDAŞ, 2023 yılında müşterilerinden gelen 1 milyonun üzerinde çağrıya çözüm üretti

Asyaport'ta Dünya Gümrük Günü Etkinliği Gerçekleşti

Yükleniyor

Yüksel: “Tekirdağ’ın “bakarız” demekle geçen 10 yılını Değişim, Gelişim ve Dönüşümle değiştireceğiz!”

AK Parti Tekirdağ BüyükşehirBelediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel,

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL ÇORLU’DA

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 3 MİLYON TL ‘LİK ENERJİ TASARRUFU SAĞLAYAN GES PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ

BEYAZKÖY DÜĞÜN SALONU'NUN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

TREDAŞ, 2023 yılında müşterilerinden gelen 1 milyonun üzerinde çağrıya çözüm üretti

Asyaport'ta Dünya Gümrük Günü Etkinliği Gerçekleşti

YARI YIL TATİLİNDE BUZ PATENİ KEYFİ

ŞARKÖY BELEDİYESİ TRAKYA’DA BİR İLKE İMZA ATTI

DERNEĞİMİZ GÜMRÜK ETKİNLİKLERİNE KATILDI.

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16