Tarih: 25.05.2015 14:23

GENÇ GİRİŞİMCİDEN BÜYÜK BAŞARI

Facebook Twitter Linked-in

GENÇ GİRİŞİMCİDEN BÜYÜK BAŞARI

Tekirdağlı genç girişimci adayı Mert Bas üniversiteye hazırlanmanın yanında kırmızı Kaliforniya solucanı gübresi üretiyor. Evde ve köyünde kurduğu sistem ile güzel sonuçlar kaydeden Mert Bas, ileride tesis açmak istiyor.

Tekirdağlı genç girişimci adayı Mert Bas üniversiteye hazırlanmanın yanında kırmızı Kaliforniya solucanı gübresi üretiyor. Evde ve köyünde kurduğu sistem ile güzel sonuçlar kaydeden Mert Bas, ileride tesis açmak istiyor. Bas, solucan gübresi üretmeye nasıl başladığını şu sözlerle ifade etti: “21 yaşındayım. Üniversiteye hazırlanıyorum ve bunun yanında organik solucan gübresi üretiyorum. Solucan gübresi üretme fikri bende organik meyve ve sebzeler yetiştirme merakı ile başladı. İlk önce didardan alıp denedim. Verimi gördüğümde hemen solucan alıp evde kendi gübremi üretmeye başladım.”

HER BİTKİYE UYGUN

Solucan gübresinin her türlü bitki için kullanılabileceğini kaydeden Bas, “Tarlada, serada, saksı bitkilerinde, fidelerde, bahçede kısacası bütün bitkilerde kullanılabilir. Tamamen kokusuz ve doğaldır.
Solucan gübresinin nem kapasitesi yüksektir ve bitkiye dayanıklılık sağlar. İçerisinde fazla miktarda yararlı organizmalar ve toprak antibiyotik enzimleri, vitaminler vardır. Ayrıca vücut sıvıları olan solem sıvısı bitkinin bağışıklık sistemini güçlendirir. Çeşitli mantar ve hastalıklara karsı korur. Toprağı yeniler, mahsulde erkenciliği sağlar. Kuraklığı engeller. Su tutma kapasitesi sayesinde sudan tasarruf sağlar. Kullanıldığı ürüne göre %30’dan %70’e kadar verimi arttırdığı görülmüştür,” diye konuştu.

DÜNYA 50 YILDIR KULLANIYOR

Organik solucan gübresinin yurt dışında 50 yılı aşkın süredir kullanıldığını belirten Bas, “Ülkemizde yeni yeni yaygınlaşan solucan gübresini kullanan ve üretenlerin sayısı her geçen gün artmaktadır. Bizim amacımız öncelikle kendi bölgemizde yani Trakya’daki güzel topraklarımızı kimyasal madde ve zehirlerden arındırıp tamamen organik tarıma geçmektir. Unutmayalım ki sağlıklı bir hayat için yediklerimize ve içtiklerimize çok özen göstermeliyiz. Bunun da ilk basamağı tarımdan baslar. Organik tarımla hem sağlığımızı hem de topraklarımızı koruruz,” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —