Bugün, 7 Kasım 2025 Cuma

ERGENE`DE TERMİK SANTRALE 'HAYIR'

Tekirdağ’ın yeni kurulan ilçelerinden biri olan Ergene, geçtiğimiz günlerde büyük bir eyleme sahne oldu. Eyleme destek veren ve sahip çıkan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel’in yanı sıra, milletvekilleri, sivil toplum önderleri, siyas

GÜNDEM 20.06.2015 12:42:12 0
ERGENE`DE TERMİK SANTRALE

Tekirdağ’ın Ergene ilçesinde halk tek vücut oldu ve geleceklerini korumak için haykırdı:

“TERMİK SANTRAL İSTEMİYORUZ”

Tekirdağ’ın yeni kurulan ilçelerinden biri olan Ergene, geçtiğimiz günlerde büyük bir eyleme sahne oldu. Ergene’de yapılmak istenen Kömürlü Termik Santrale itiraz eden ilçe halkı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri ile firmanın katılımıyla ÇED Bilgilendirme Toplantısı’nın yapılacağı düğün salonunun önünde toplanarak “Termik Santrale Hayır” eylemi gerçekleştirdi. Eyleme destek veren ve sahip çıkan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel’in yanı sıra, milletvekilleri, sivil toplum önderleri, siyasi parti temsilcileri ve Ergene’nin her yerinden vatandaşlar da protestoya katılırken, halkın tepkisi nedeniyle bilgilendirme toplantısı yapılamadı.

Ergene İlçesi`ne kurulması planlanan termik santrale karşı çıkan Ergeneliler, ÇED bilgilendirme toplantısının yapılacağı Ulaş Mahallesi’ndeki Belediye Düğün Salonu önünde toplandı. Ellerinde, `Termik santral istemiyoruz`, ‘Suyumuz, toprağımız kirletildi, havamızın kirlenmesine izin vermeyeceğiz’ yazılı dövizler taşıyan kalabalık, sloganlar attı.

BAŞKAN YÜKSEL: DAVA AÇACAĞIZ

Ergene Belediye Başkanı CHP`li Rasim Yüksel, bölgede bulunan dev gıda firmalarının bu termik santralin kurulması halinde gitme kararı aldığını söyledi. Termik santralin kurulmaması için dava açacaklarını kaydeden Yüksel, 'Biz bu konuyu sizlerden önce başlattık. Bu konu OSB gündemine geldiğinde kendi aramızda tartıştık, `hayır` dedik. Bunun yapılamayacağı OSB yasalarında açık ve net ortadadır. Biz bununla ilgili görüşümüzü bildirdik. Santrale karşıyız, sonuna kadar gideceğiz ve dava da açacağız,' ifadelerini kullandı.

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, santralin kurulmasına karşı çıkan ilçe halkına da teşekkür ederek, şöyle konuştu: “Ergene ilçemizde kurulması istenen Kömürlü Termik Santral Tesislerine ‘Hayır’ demek için yanımızda olan tüm halkımıza, Milletvekillerimize, Belediye Başkan yardımcılarımıza, Meclis Üyelerimize, Siyasi Parti Temsilcilerimize, Derneklerimize, Muhtarlarımıza, Sivil Toplum Kuruluşlarına, Basın Mensuplarımıza, Kent Konseyimize, civar ilçe Kent Konseyi üyelerimize teşekkür ederiz. Çocuklarımızın, kardeşlerimizin, kendimizin ve kentimizin sağlığı için Ergene`deki mücadelemiz sizlerin de desteği ile her zaman devam edecek. Ergene’de Termik Santral kuramayacaklar.”

/resimler/2015-6/20/125829498.jpg

MV. KÖPRÜLÜ: HALK İRADESİNİ YOK SAYDILAR

Eyleme katılan CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, halkın termik santral istemediğini ifade ederek, 'Burada bu zulme karşı toplanılmıştır. Burada önemli olan şudur. Bu termik santral ile ilgili olarak konu Ergene Belediyesi`ne geldiğinde belediyemiz bunu kabul etmeyip, izin vermedi. Geçen dönemde çıkan bir karar yüzünden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı belediyenin yerine geçerek bu santralin yapılmasına karar verdi. Şimdi ÇED toplantısı yapılıp halkın görüşü alınacak deniyor. Almayacaksın arkadaş. Burada halkın seçtiği belediye ret veriyor. Sen bakanlık olarak neden bunun iznini veriyorsun? Bu belediye halkın oyları ile seçildi. Halkı temsil ediyor. Ancak Ergene’de halk iradesi yok sayılmak istenmiştir. Hayır, ne toplantı, ne de santral olmayacak,' diye konuştu.

TUTANAK TUTULDU

Öte yandan, halkın yoğun tepkisi ve protestolar nedeniyle bilgilendirme toplantısı yapılamadı. ÇED bilgilendirme toplantısı için gelen Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri ile şirket temsilcileri halkın tepkisi üzerine toplantının yapılamadığına ilişkin tutanak tuttu. Tekirdağ Çevre ve Şehircilik Müdür Yardımcısı Kaan Sinan Tohumcu, 'Modern Karton Sanayi Ticaret A.Ş.`nin bize yapmış olduğu kömür yakıtlı buhar elektrik santrali için bir ÇED başvurusu vardı. Bu konuda halkı bilgilendirmek istedik. Tepkileri gördük, biz bunu bakanlığa iletmek için toplantı yapıyoruz. Bunlar tutanağa geçecektir,' diyerek ilçeden ayrıldı.

/resimler/2015-6/20/125850919.jpg

LİMANLARIN PATRONLARI GAZETECİ IŞIKSAL’I AĞIRLADI…

ALTINBAŞAK UNLU MAMÜLLERİ LEZZET ZİNCİRİ BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

Pınar Ayhan’ın gösterimiyle “Kemâl” müzikal belgeseli sahnelenecektir

DESTANLARIN DANSI ŞİMDİ DE BULGARİSTAN’I BÜYÜLÜYOR

ÜNLÜ KAHVECİ VE KULÜP BAŞKANI İLYAS GÖNEN MİSAFİRİMİZ OLDU

ÇİFTÇİOĞLU AİLESİNİN ACI GÜNÜ!

Optimed Sağlık Grubu’ndan Meme Kanseri Farkındalık Ayı Etkinliği

BÜYÜKŞEHİR'DEN EMEKLİLERE 14 BİN TL'LİK CAN SUYU

BÜYÜKŞEHİR'DEN ÜNİVERSİTELİ GENÇLERE 14 BİN LİRALIK BURS MÜJDESİ

BÜYÜKŞEHİR, 19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ’NDE KENTİN DÖRT BİR YANINDAKİ MUHTARLARI BİR ARAYA GETİRDİ

BÜYÜKŞEHİR’İN DESTEĞİYLE 255 MİLYON TL ÜRETİCİNİN CEBİNDE KALDI

ÖZEL TEKİRDAĞ YAŞAM HASTANESİ;

Op. Dr. Elif Aktemur Kurt: Polikistik Over Sendromu Kadın Sağlığını Tehdit Ediyor

TREDAŞ ile DKMP 1. Bölge Müdürlüğü, Trakya’nın kuşları için resmî protokol imzaladı

TOGG İLK BAYİLİĞİNİ ÇORLU’DA VOLKAN OTOMOTİVE VERDİ

HAYRABOLU OSB DAHA DA BÜYÜYOR…

BAŞKAN TAŞYASAN MUHTARLA BULUŞTU

VERGİ REKORTMENLERİ AFRİKA PAZARINA AÇILIYOR

Minimal İnvaziv Kalp Ameliyatı ile Daha Küçük Kesilerle Daha Hızlı İyileşme

REKTÖR ŞAHİN: “CUMHURİYET, BİLİM, AKIL VE VATAN SEVGİSİ EKSENİNDE GELECEĞE UZANAN EN GÜÇLÜ TEMİNATIMIZ”

TEKİRDAĞ NKÜ TÜRKİYE SIRALAMASINDA İLKLERDE - REKTÖR ŞAHİN: “BU BAŞARI ORTAK EMEĞİN GURUR VERİCİ BİR YANSIMASIDIR”

BAKIRHAN; “KÖMÜR İŞLETMELERİNE NEFES ALDIRACAK KARAR GELİYOR…”

ÖZEL TEKİRDAĞ YAŞAM HASTANESİ;

BÜYÜKŞEHİR'DEN ONKOLOJİ HASTALARINA ÜCRETSİZ ULAŞIM DESTEĞİ

Op. Dr. Devrim Eroğlu: Minimal İnvaziv Kalp Cerrahisi ile Daha Az Ağrı ve Daha Hızlı İyileşme

DİLE KOLAY; TEKİRDAĞ’IN HAFIZASI YENİ İNAN 101 YAŞINDA…

TRAKYA MODEL FABRİKA TEMELİ MÜJDELER EŞLİĞİNDE ATILDI

MALKARA’YA KADIN ELİ ÇOK İYİ GELDİ…

MALKARA EVLADI ADNAN SUNGUR TEŞEKKÜRÜ HAK ETTİ…

Kanserle Mücadelede Trakya’nın Yeni Umudu: Optimed Sağlık Grubu

Yükleniyor

Pınar Ayhan’ın gösterimiyle “Kemâl” müzikal belgeseli sahnelenecektir

ÇİFTÇİOĞLU AİLESİNİN ACI GÜNÜ!

BÜYÜKŞEHİR'DEN EMEKLİLERE 14 BİN TL'LİK CAN SUYU

BÜYÜKŞEHİR'DEN ÜNİVERSİTELİ GENÇLERE 14 BİN LİRALIK BURS MÜJDESİ

BÜYÜKŞEHİR, 19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ’NDE KENTİN DÖRT BİR YANINDAKİ MUHTARLARI BİR ARAYA GETİRDİ

BÜYÜKŞEHİR’İN DESTEĞİYLE 255 MİLYON TL ÜRETİCİNİN CEBİNDE KALDI

TREDAŞ ile DKMP 1. Bölge Müdürlüğü, Trakya’nın kuşları için resmî protokol imzaladı

BAŞKAN TAŞYASAN MUHTARLA BULUŞTU

MALKARA’YA KADIN ELİ ÇOK İYİ GELDİ…

TEK KAFELER YENİLENİYOR, ÇOĞALIYOR

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 11 9 0 2 20 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 11 7 0 4 13 25
3.TRABZONSPOR A.Ş. 11 7 1 3 10 24
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 11 5 1 5 6 20
5.GÖZTEPE A.Ş. 11 5 2 4 7 19
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 11 5 3 3 -3 18
7.BEŞİKTAŞ A.Ş. 11 5 4 2 3 17
8.TÜMOSAN KONYASPOR 11 4 5 2 0 14
9.CORENDON ALANYASPOR 11 3 3 5 0 14
10.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 11 3 4 4 3 13
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 11 3 4 4 -2 13
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 11 4 6 1 -8 13
13.KOCAELİSPOR 11 3 6 2 -5 11
14.KASIMPAŞA A.Ş. 11 2 5 4 -4 10
15.ZECORNER KAYSERİSPOR 11 1 4 6 -13 9
16.GENÇLERBİRLİĞİ 11 2 7 2 -6 8
17.İKAS EYÜPSPOR 11 2 7 2 -8 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 11 1 9 1 -13 4