Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

EMEĞİN VE EMEKÇİNİN YANINDA

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Sosyal Denge Sözleşmesi´ni en üst limitten imzalayarak bir kez daha emeğin ve emekçinin yanında oldu. 657 Devlet Memurları Kanunu´na bağlı çalışan belediye personeli, 3 ay boyunca 1240 TL Sosyal Denge

POLİTİKA 29.01.2019 21:26:42 0
EMEĞİN VE EMEKÇİNİN YANINDA

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Sosyal Denge Sözleşmesi´ni en üst limitten imzalayarak bir kez daha emeğin ve emekçinin yanında oldu. 657 Devlet Memurları Kanunu´na bağlı çalışan belediye personeli, 3 ay boyunca 1240 TL Sosyal Denge Tazminatı alacak; sözleşme 31 Mart seçimlerinden sonra yenilenecek

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Sosyal Denge Sözleşmesi´ni en üst limitten imzalayarak bir kez daha emeğin ve emekçinin yanında oldu. 657 Devlet Memurları Kanunu´na bağlı çalışan belediye personeli, 3 ay boyunca 1240 TL Sosyal Denge Tazminatı alacak; sözleşme 31 Mart seçimlerinden sonra yenilenecek

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Sosyal Denge Sözleşmesi için Tüm Yerel-Sen Edirne Şube Temsilcileri ve belediye personeli ile Eski Nikah Salonu´nda bir araya geldi. Başkan Gürkan´a her zaman emeğin ve emekçinin yanında olduğu için teşekkür eden Tüm Yerel-Sen Edirne Şube Başkanı Savaş Çerkez, 2018 yılının emekçiler için iyi bir yıl olmadığını söyledi. Türkiye´de meydana gelen döviz artışı, zamlar ve hayat pahalılığının tüm emekçi kesimi etkilediğini belirten Çerkez, 'Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, göreve seçildiği günden bu yana imzaladığımız toplu sözleşmelerle bizlere bir nebze olsun rahat nefes aldırmıştır. Bizlere katkıları büyük olmuştur. Bu anlamda kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum. Biliyor ve inanıyoruz ki bir sonraki dönemde Başkanımızın destekleri devam edecektir. 31 Mart yerel seçimlerinde değerli Başkanımıza başarılar diliyoruz' dedi.

 

'ANLAMLI OLAN ÇALIŞMA BARIŞIDIR'

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise 'Elbette çalışma yaşamı, çalışma barışı olursa anlamlıdır. Eğer bir yerde çalışma barışı yoksa, huzur yoksa belki çok maaş alabilirsiniz ama bazen tek başına anlamlı değildir. 2018 yılında içinden çıkamadığımız bir kriz yaşadık. Bu tür krizler en çok çalışanları etkiler. Sadece maaşıyla çalışan, kendi yaşamını kurmaya çalışan insanların, çocuklarını okutmaya çalışanların başka bir maaşı olmadığı için en küçük bir kriz çalışanı vurur. Hep olumsuz etkiler. Uzun yıllar ben de kendi maaşıyla geçinmeye çalışan bir kamu görevlisiydim, öğretmendim' diye konuştu.

 

SENDİKA İÇİN VERDİKLERİ MÜCADELEYİ ANLATTI

1986 yılında sendika kurmak adına verilen mücadeleye katıldığını ifade eden Gürkan, 'Bir grup arkadaşla 1986 yılında sendika kurma çalışmalarına başladık. Bir dizi çalışmadan sonra, 1989 yılında sendika kurma aşamasına geçtik. Tabi Türkiye´deki en özgürlükçü anayasa 1961 anayasasıdır. Ve memurlara sendika hakkı verilmiştir. Birçok memur grubu kendi alanlarında çeşitli sendikalar da kurmuşlardır. Daha sonra yönetime gelenler askerlerin de telkiniyle hemen anayasayı değiştirirler. Anayasada ilk değiştirilen maddelerden biri de kamu görevlilerin sendika kurmasının yasaklanmasıdır. 1971´de sendika kurma hakkı memurların elinden alınınca, onlar da yeni bir çözüm bulurlar ve derneklerin etrafında toplanmaya başlarlar. Ama 12 Eylül 1980´de yapılan darbeyle hepsi kapatılır, yöneticileri zulümlere, işkencelere maruz kalırlar ve 1971´den sonra Türkiye´de ne bir sendika ne de bir dernek kurulabilir. İşte bir grup arkadaşımızla birlikte 1986´da başlattığımız çaba bunun çabalarından biriydi. 28 Mayıs 1990´da Türkiye´nin ilk kamu sendikasını kurduk. Adı Eğitim-İş´ti. Ben Eğitim-İş´in ilk kurucu başkanıyım. Bunu niçin söylüyorum, mutlaka örgütlü olmanız gerekiyor' dedi.

 

EN ÜST LİMİTTEN İMZALADI

Kanun gereği 3 aylık, 31 Mart akşamına kadar geçerli bir sözleşme imzalanacağını belirten Gürkan, 'Ben biliyorum ki, 1 Nisan´da kalan süreyi de tekrar imzalayacağız. Biliyorsunuz Aralık ayında asgari ücret 2 bin 20 TL olarak açıklandı. Ama biz Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu´nun almış olduğu bir kararla asgari ücretle çalışanlarımıza asgari ücret ve diğer tazminatlarla birlikte vereceğiz. Dolayısıyla sigortalı olarak çalışan arkadaşlarımıza tavanı verirken 657´ye tabi arkadaşlarımıza da bunun altında vermemiz çalışma barışına uygun düşmez, adaletli de olmaz. Bu nedenle sizlerle sözleşmemizi tavan ücretten imzalayacağız. 1240 TL, bunun üstü yok. Devletin belirlediği tavan ücret bu. Hepinize hayırlı olsun. Yolunuz açık, yolunuz aydınlık olsun' dedi.

 

KARNENİ GETİR KİTABINI SEÇ

Edirne Belediyesi ´Karneni Getir Kitabını Seç´ kampanyasıyla öğrencilerin karne heyecanına ortak olacak. Çocukların küçük yaşta kitap okuma alışkanlığı edinmesi amacıyla düzenlenen kampanya kapsamında karnesini getiren öğrencilere çocuk kitapları yazarı Savaş Ünlü´nün birbirinden değerli kitapları hediye ediliyor. Bu kapsamda Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kurtuluş İlkokulu öğrencilerine hem kitap okumanın önemini anlattı hem de Savaş Ünlü´nün yazdığı kitapları imzalayarak hediye etti.

 

'ÖĞRENME HER ZAMAN DEVAM ETMELİ'

Çocukların 2018-2019 eğitim ve öğretim yılının bir dönemini geride bıraktıklarını ifade eden Gürkan, 'Edirne Belediyesi olarak en büyük hedeflerimizden birisi geleceğe sağlam adımlarla yürüyen, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, özgüveni yüksek, akılcı, okuyan, sorgulayan ve araştıran gençler yetiştirmek. Öğrenme her zaman ve her yerde devam etmeli. Hiç kuşkusuz ki geleceğimize yapabileceğimiz en büyük yatırım çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığı kazandırmaktır. Bu nedenle geçtiğimiz yıllarda yaptığımız ´Karneni getir kitabını seç´ kampanyamıza bu yarıyıl tatilinde de devam ediyoruz' dedi. 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı´nın birinci döneminde aldığı karnesini Edirne Belediyesi Kent Müzesi´ne getiren öğrenciler çocuk kitapları yazarı Savaş Ünlü´nün kitaplarından birine sahip olacak.

 

EDİRNE ŞENLENİYOR

Edirne Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Bando Ciğer Festivali, Kakava ve Hıdrellez Şenlikleri ve Kırkpınar Yağlı Güreşleri´nin tarihleri belli oldu. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 'Martın sonu bahardır. Edirne, bahar ve yaz aylarında düzenlenen şenlikler ve festivallerle yine adından söz ettirmeye devam edecek' dedi

 

9. ULUSLARARASI BANDO VE CİĞER FESTİVALİ

Edirne Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen şenliklerin ve festivallerin tarihleri belli oldu. Edirneliler, 26-27 ve 28 Nisan 2019 tarihinde düzenlenecek olan 9. Uluslararası Bando ve Ciğer Festivali ile bahara merhaba diyecek, müziğin ve ciğerin tadına doyacak. Festival ile Edirne bir kez daha yurtiçi ve yurtdışından gelen birbirinden değerli bando takımlarını ağırlayacak.

 

KAKAVA VE HIDRELLEZ ŞENLİKLERİ

Her yıl olduğu gibi bu yıl da 5-6 Mayıs´ta Kakava ve Hıdırellez Şenlikleri coşkuyla kutlanacak. Baharın gelişini müjdeleyen Kakava ve Hıdrellez Şenlikleri´nde Kakava Ateşi Türkiye´nin dört bir yanından gelen misafirlerin de katılımıyla bir kez daha sağlık, mutluluk ve barış için yanacak. 6 Mayıs sabahı Tunca Nehri kıyısına gelen vatandaşlar, nehre dileklerini atarak bolluk, bereket ve huzur dileyecek.

 

KIRKPINAR YAĞLI GÜREŞLERİ FESTİVALİ

658 yıllık efsane olan Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali ise 01-07 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek. Dünyanın en eski organizasyonlarından biri olan, UNESCO Dünya Mirası Listesi´nde yer alan Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali´ne Edirne Belediyesi bir kez daha ev sahipliği yapacak. Bir hafta boyunca konserlerin ve çeşitli etkinliklerin düzenleneceği Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali´nde güreşler ise 5-6 ve 7 Temmuz tarihlerinde Kırkpınar Er Meydanı´nda gerçekleştirilecek. 658. Kırkpınar Ağası ve 658. Kırkpınar Başpehlivanı´nın belirleneceği Kırkpınar Yağlı Güreşleri´nde yine birbirinden çekişmeli güreşler gerçekleşecek.

 

'EDİRNE BİZİM SEVDAMIZ'

8 bin 300 yıllık tarihe sahip olan Edirne´nin köklü bir kültüre sahip olduğunu ve düzenlenen festivaller ve şenliklerle her geçen yıl adından daha çok söz ettirdiğini ifade eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 'Bildiğiniz gibi Edirne düzenlediği festivallerle, yurtiçi ve yurtdışından birçok misafir ağırlamaktadır. Otellerin doluluk seviyesi her geçen yıl daha da artmakta, esnafın yüzü her geçen yıl daha da gülmektedir. Bu da bize ne kadar doğru bir iş yaptığımızı gösteriyor. Edirne bizim sevdamız; Edirne bizim vatanımız. Hiç kuşkusuz ki bu kent için ne yapsak az. Bu yüzden daha çok çalışmaya, daha çok üretmeye devam ediyoruz. Hiç kuşkusuz ki Mart´ın sonu bahardır. Biz yine sizlerle baharı karşılayacak, düzenleyeceğimiz festivaller ve şenliklerle kentimizi tanıtmaya devam edeceğiz' dedi.

 

TATİLİ FIRSATA ÇEVİRDİLER

'Bizim en büyük yatırımımız çocuklarımıza' diyen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan´ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı´nda Atatürk´ün Cumhuriyet´in çocukları için hizmete sunduğu Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi, bugüne kadar 14 bin ziyaretçiyi ağırladı. Sömestir tatilini fırsata çeviren çocuklar ise Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi´ne akın etti. 19 Ocak-23 Ocak tarihleri arasında bin kişiyi ağırlayan Çocuk Müzesi´nde çocukların hem eğlenecekleri hem de yaratıcılıklarını geliştirecekleri atölye çalışmaları düzenlendi. Çocuklar atölye çalışmalarında doyasıya eğlendi; yeni arkadaşlıklar edinerek, yaparak ve yaşayarak öğrenme fırsatı yakaladı. 

 

´ELLERİM İŞLİYOR, ZİHNİM ÇALIŞIYOR´

STEAM, yani Finlandiya Eğitim modelinden yola çıkarak ´Ellerim işliyor, zihnim çalışıyor´ mottosuyla hizmet veren Edirne Belediyesi Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi´nde çocukların yaşayarak, yaparak ve deneyimleyerek öğrendiğini ifade eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 'Bizim en büyük yatırımımız çocuklarımıza. Geleceğimizin teminatı çocuklarımız için ne yapsak az. En büyük hedefimiz Türkiye Cumhuriyeti´ni ilelebet payidar kılacak olan çocuklarımıza okul dışında da eğitim alacakları alanlar oluşturmak. Bu hedefle yola çıktığımız Edirne Belediyesi Hasan Ali Yücel Çocuk Müzemiz uzman eğitim kadrosuyla hizmet vermeye, çocuklarımıza farklı deneyimler sunmaya devam ediyor. Bu kapsamda yarıyıl tatilinde de çocuklara hizmet vermeye, onları geleceğe hazırlamaya devam ediyoruz. Yarıyıl tatilini fırsata çevirmek isteyen tüm çocukları ve ailelerini Edirne Belediyesi Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi´ne davet ediyorum' dedi.

 

BİR DOLU ETKİNLİK

Edirne Belediyesi Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi´nde düzenlenecek olan ´Hadi Anlat Bakalım´ isimli atölye çalışmasına yarıyıl tatili boyunca pazartesi, çarşamba, cuma ve pazar günleri saat 14.00´te 4-7 yaş grubu; saat 16.00´da da 7-12 yaş grubu çocuklar katılabilecek. Yine yarıyıl tatili boyunca gerçekleştirilecek olan ´Sihirli Değnek´ isimli Drama-Müzik Atölyesi, salı, perşembe ve cumartesi günleri düzenlenecek. Saat 14.00´teki atölye çalışmasına 4-7 yaş; saat 16.00´daki atölye çalışmasına ise 7-12 yaş grubundaki çocuklar katılabilecek. Ayrıca yarıyıl tatili boyunca her gün saat 11.00´de Sarı Alan olarak adlandırılan Vahşi Yaşam ve Yardımseverlik, Veterinerlik ve Sevgi alanında, saat 13.00´de Mavi Alan olarak adlandırılan Çevre ve Saygı; Trafik ve Hoşgörü alanında saat 15.00´te Yeşil Alan olarak adlandırılan Paleontoloji Adası, Buzul Adası, Bilim Adası, Entomoloji Adası´nda eğitim seansları düzenlenecek.

 

UĞURLAR OLSUN

24 Ocak 1993´te Ankara´da Karlı Sokak´taki evinin önünde düzenlenen suikast sonucu yaşamını yitiren demokrasi şehidi Uğur Mumcu, ölümünün 26. yılında Edirne´de anıldı. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 'Cumhuriyetin, demokrasinin ve laikliğin yılmaz temsilcisi usta gazeteci Uğur Mumcu´yu, her geçen daha çok anlıyor, fikirlerine her zamankinden daha çok ihtiyaç duyuyoruz' dedi. Uğur Mumcu´yu anma törenine Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekilli Okan Gaytancıoğlu, CHP İl Yönetimi ve partililer, Atatürkçü Düşünce Derneği Yönetimi ve üyeleri, bazı STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Atatürk Anıtı´nda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından törenler Uğur Mumcu Parkı´nda devam etti. Katılımcılar, Uğur Mumcu parkında yer alan büste kırmızı karanfiller bıraktı.

 

'NİCE UĞUR´LAR YETİŞMESİNİ DİLİYORUM'

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, törende şöyle konuştu: 'Uğur Mumcu yaşamını sadece ve sadece gerçekleri yazmaya, toplumu aydınlatmaya adadı. O, toplumun her kesimi tarafından saygı duyulan, takdir edilen gerçek bir gazeteciydi. Kocaman bir yüreğe ve cesur bir kaleme sahipti.  O, özgürlükten, demokrasiden ve Cumhuriyet´ten asla vazgeçmedi. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün başlattığı aydınlanma devriminin yılmaz savunucu olan Uğur Mumcu, mertçe, korkusuzca, canı pahasına doğruları dile getirmekten bir an bile vazgeçmedi. Türk halkında derin izler bırakan yurtsever, cesur ve aydınlık kalem, Cumhuriyeti, bağımsızlığı, özgürlüğü ve hukukun üstünlüğünü savunan Uğur Mumcu´yu aramızdan ayrılışının 26. yılında saygı ve özlemle anıyor, nice Uğurlar yetişmesini diliyorum.' Gürkan ayrıca halkın sevgisini kazanan ve 18 yıl önce alçak bir saldırıda şehit düşen Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan´ı da saygıyla andıklarını söyledi.

 

/resimler/2019-1/29/2128257575401.jpg/resimler/2019-1/29/2128382419396.jpg/resimler/2019-1/29/2128526169693.jpg/resimler/2019-1/29/2129115701235.jpg


Tekirdağ NKÜ’de ‘Balkan Esintileri Resim ve Heykel Sergisi’ Gerçekleşti

Başkan Nallar tebrikleri kabul ediyor

OPTİMED HASTANESİ’NDE MEDİKAL (TIBBİ) ONKOLOJİSİ ÜNİTESİ AÇILDI

Asyaport, Aylık Elleçlemede Türkiye Rekorunu Kırdı

MARMARA ÜRÜN PİYASASI ARACI KURUM ANONİM ŞİRKETİKURULUŞU HAKKINDA BASIN DUYURUSU

BİZ HABERLERİMİZİN TAKİPÇİSİYİZ; ÇEVRE KATLİAMINA DUR DİYORUZ!

KESİMOĞLU’NA AKPLİ BÜROKRATTAN ETKİNLİK ENGELİ!

HAYRABOLU BELEDİYE BAŞKANI DR. OSMAN İNAN’A ÇERKEZMÜSELLİM MAHALLESİ’NDE SEVGİ SELİ

Süleymanpaşa’da Gerçek Belediyecilik Vizyonu Gökhan Saygı ile Gerçekleşecek

Yüksel, “Tekirdağ’ın Değişim, Gelişim ve Dönüşüm haritasını çiziyoruz”

DAHA YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR

AHMET AKÇAY TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE ADAYI OLDU.

DR. OSMAN İNAN’I HAYRABOLULAR BÜYÜK BİR SAYGIYLA KARŞILIYOR

Yüksel’den Gençlere Müjdeler!

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL:

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel, Hayrabolu'da "Gerçek Belediyecilik” İçin Adımlar Atıyor

Volkan Nallar’dan Ev Ziyaretleri

ERGÜN BAKIRHAN ÇAMOLUK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU

TUNCER BAŞOĞLU MERKEZ SAĞ VE SOL KESİMİN LİMANI MI OLUYOR?

BİLGE; “HAKKINIZ OLAN TOPRAKLARINIZ SİZİN OLACAK!

Süleymanpaşa’da Gerçek Belediyecilik Vizyonu Gökhan Saygı ile Gerçekleşecek

Yüksel: “Tekirdağ’ın “bakarız” demekle geçen 10 yılını Değişim, Gelişim ve Dönüşümle değiştireceğiz!”

AK Parti Tekirdağ BüyükşehirBelediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel,

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL ÇORLU’DA

Şampiyonun kupasını Başkan Yüksel verdi

KAYA TEPE YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 3 MİLYON TL ‘LİK ENERJİ TASARRUFU SAĞLAYAN GES PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ

BEYAZKÖY DÜĞÜN SALONU'NUN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

TREDAŞ, 2023 yılında müşterilerinden gelen 1 milyonun üzerinde çağrıya çözüm üretti

Asyaport'ta Dünya Gümrük Günü Etkinliği Gerçekleşti

Yükleniyor

Yüksel: “Tekirdağ’ın “bakarız” demekle geçen 10 yılını Değişim, Gelişim ve Dönüşümle değiştireceğiz!”

AK Parti Tekirdağ BüyükşehirBelediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel,

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL ÇORLU’DA

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 3 MİLYON TL ‘LİK ENERJİ TASARRUFU SAĞLAYAN GES PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ

BEYAZKÖY DÜĞÜN SALONU'NUN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

TREDAŞ, 2023 yılında müşterilerinden gelen 1 milyonun üzerinde çağrıya çözüm üretti

Asyaport'ta Dünya Gümrük Günü Etkinliği Gerçekleşti

YARI YIL TATİLİNDE BUZ PATENİ KEYFİ

ŞARKÖY BELEDİYESİ TRAKYA’DA BİR İLKE İMZA ATTI

DERNEĞİMİZ GÜMRÜK ETKİNLİKLERİNE KATILDI.

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 32 14 12 6 4 48
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 32 8 11 13 -1 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16