Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Demir: “5 yılın sonunda Marmaraereğlisi bambaşka bir yer olacak”

Marmaraereğlisi Demokratik Sol Partili Belediye Meclis Üyesi Mustafa Demir, göreve geldikten sonra yaptıkları çalışmalar ve projeleri ile Marmaraereğlisi´nin çeğresini değiştirmeye başladıklarını, gelecek 5 yılsonunda Marmaraereğlisi´

GÜNDEM 27.01.2020 11:13:55 0
Demir: “5 yılın sonunda Marmaraereğlisi bambaşka bir yer olacak”

Marmaraereğlisi Demokratik Sol Partili Belediye Meclis Üyesi Mustafa Demir, göreve geldikten sonra yaptıkları çalışmalar ve projeleri ile Marmaraereğlisi´nin çeğresini değiştirmeye başladıklarını, gelecek 5 yılsonunda Marmaraereğlisi´nin bambaşka bir yer olacağını söyledi.

Marmarareğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata ile birlikte göreve gelen Marmaraereğlisi Demokratik Sol Partili Belediye Meclis Üyesi Mustafa Demir, 20 yılda yapılamayan çalışmaları 5 yıl içinde tamamlayacaklarını, bunun için var güçleri ile çalıştıklarını ifade etti.

/resimler/2020-2/3/1132176745150.jpg

DEMİR: “PROJELERİ İLE BÖLGEDE UZUN YILLAR ADINDAN SÖZ ETTİRECEK BİR EKİBİZ”

Olay Aktif Gazetemize açıklamalarda bulunan Demir; “Bu projeler, bölgede iç ve dış turizm açısından hayati önem taşıyor. Özellikle bölgenin tarihi dokusunu ortaya çıkaracak projeler aynı zamanda kültürden spora birçok konuda ilçeye fayda sağlayacak. Bu projeler ile bölgede uzun yıllar adından söz ettirecek bir ekibiz.” dedi.

“BÖLGEMİZ İÇİN OLMAZSA OLMAZLARI BELİRLEDİK”

Tekirdağ´ın doğası ve temiz sahilleri ile örnek ilçesi olan Marmaraereğlisi´nin aynı zamanda tarihi dokusunu da ortaya çıkarmak istediklerini belirten Marmaraereğlisi DSP Belediye Meclis Üyesi Mustafa Demir, “Bölgemiz için olmazsa olmazları belirledik. Marmaraereğlisi yıllardır hak ettiği yatırımları alamıyor, bu yatırımlar mevcut yönetimler tarafından da yapılamıyordu. Başkanımız Hikmet Ata ile birlikte şehrimizin temiz sahillerinin yanı sıra tarihi güzelliklerini de ortaya çıkarma kararı aldık. Çalışmalara başladık ve tek tek bu çalışmaları tamamlayıp halkımıza sunmak için mücadele ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

Marmaraereğlisi Demokratik Sol Partili Belediye Meclis Üyesi Mustafa Demir, açıklamalarına projeleri anlatarak devam ederken şunları söyledi:

/resimler/2020-2/3/1134307685154.jpg

ARKA DENİZ KIYI DÜZENLEME PROJESİ

Mezbahaaltı-Güngörmez mevkii arasında yer alan, halk arasında arka deniz olarak bilinen sahilde kıyı düzenleme projesi planlanmaktadır. Bu hususta proje, yürürlükteki Kıyı Kanunu, Kıyı Kanunun Uygulanmasına Dair Yönetmelik, İlke Kararları ile İmar Planı ve Kararları dikkate alınarak hazırlanmıştır. Hâlihazırda atıl bir durumda kullanılmakta olan arka deniz kıyı alanı, bölgenin potansiyelini geliştirmek, mevcut kıyının minimum müdahale ile kontrollü kullanımını sağlamak amacıyla ele alınmıştır. Bu proje peyzaj çalışması ve mimari yapıların konumlandırılması olmak üzere 2 kısımdan oluşmaktadır. Bu kapsamda hazırlanan projede; 600m uzunluğundaki bu alanda yürüyüş yolu, bisiklet yolu, Perinthos kent panoları, yeşil alanlar, gölgelik, açık hava sahnesi, büfe, güneşlenme alanları, macera parkı, wc, duş, soyunma kabini ve ahşap iskeleler yer almaktadır. Proje incelenmek ve değerlendirilmek üzere anıtlar kuruluna gönderilmiştir. Yapılacak bu düzenleme ile şu anda kullanılmayan durumda olan; gerek manzara gerek tarihi açıdan zengin olan bu alanda, turizmin hareketlenmesi ve halkımıza daha iyi zaman geçireceği bir rekreasyon planı yapılması amaçlanmaktadır.

RAHMİ ÖZCAN BULVARI PRESTİJ CADDESİ PROJESİ

Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Yol Şube Müdürlüğünce, projesi hazırlatılmıştır. İlgili proje İmar şehircilik Dairesi Başkanlığınca ve tarafımızca yapılan teklife binaen 2 Etap ( 1. Ve 3. Derece sit alanlarına göre ) halinde, Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu´na sunulmuştur.

KONSTANTİNİN EVİ (METROPOLİT EVİ) İSTİMLAK VE RESTORASYONU PROJESİ

Metropolit evi tescilli taşınmazlar arasında en eski ve ender sivil mimarlık örneğidir. Büyükşehir Belediyesi Başkanlığınca kamulaştırıldı, rölöve ve restitüsyon projeleri hazırlatılıp kurulda onaylandı. Şu aşamada uygulama projeleri revize ediliyor. Uygulama projesi tamamlandıktan ve kuruldan geçtikten sonra restorasyon çalışmalarına başlanacaktır.

/resimler/2020-2/3/1134513935527.jpg

ALEKSİN KAHVESİNİN RESTORASYONU (BALIKÇI KAHVESİ) İSTİMLAK VE RESTORASYONU PROJESİ

19. yüzyıla ait olan Aleks´in Kahvesi, 1980´li yıllara kadar kahvehane olarak kullanılmıştır. Uzunca bir süre yerli halk tarafından toplanma yeri olarak kullanılan yapı, yıllar içerisinde bir hafıza mekanına dönüşmüştür. Yıkıldıktan sonra ise eski fotoğraflardan hareketle tescil edilmiştir. Sahil bandında olan yapının oturum alanını tespit etmek üzere temel rölöveleri çıkartılmak için kazı yapılmış, oturum alanı tespit edilmiş, rölöveler kurulca tasdiklenmiştir. Restitüsyon, rekonstrüksiyon ve uygulama projelerinin yapılması Belediyemizce planlanmaktadır.

AYAZMANIN İSTİMLAKI VE RESTORASYONU PROJESİ

Marmaraereğlisi´nde bulunan Ayazma´nın çok önceleri balıkçılar tarafından soğuk hava deposu olarak kullanıldığı, daha sonra üzerine bir yapının inşa edildiği, bu inşa edilen yapının da bugün değişikliğe uğrayarak balık lokantası olarak işletildiği bilinmektedir. Ayazma; Bizans döneminde yer altı kaynak sularıyla beslenen su depolarına verilen addır. Yapılan inceleme sonucunda; son günlerde lokantada izinsiz tadilat yapıldığı ve bu esnada cepheye yapılan müdahalelerle değişiklik yapıldığı görülmüştür. Binanın ön cephesinde bulunan ayazma girişi de önce duvar örülerek ardından taş duvarın kaldırılarak camlı pencere şeklinde kapı konulduğu görülmüştür. Arkeolojik sit alanı içerisindeki sahil caddesinde bulunan ayazmanın kapısının kapatılmış olduğu, yerinin dahi bilinemez duruma geldiği ve esas olarak ayazmanın üzerine ağır yük bindirilerek çökme tehlikesi ile karşı karşıya kaldığı görülmektedir.

OMURCA ÇİFTLİĞİ´NİN KAMULAŞTIRILMASI

Marmaraereğlisi´nin 4 km kuzeyinde Omurca Çiftliği olarak bilinen yerde taş ve tuğladan yapılma, dikdörtgen planlı, beşik çatılı şarap deposu yer almaktadır. Binanın batı cephesinde geniş ve yüksek kemerli giriş ile üstündeki 3 adet pencere ince tuğla işçilik göstermektedir. 19. yüzyılda yapılmış olup Marmaraereğlisi ve çevresindeki üzümlerden elde edilen şarapların depolanması için, içerisinde oldukça büyük ahşaptan yapılma fıçılar yer almaktadır.

BAZİLİKA ÜST ÖRTÜ PROJESİ

Kalekapı mevkiinde 1992 yılında yapılan sondaj kazısında mimari yapı elemanlarına rastlanması üzerine, Tekirdağ Müze Müdürlüğünce gerçekleştirilen arkeolojik kazılar neticesinde bu alanda erken Bizans Dönemi bazilikalarına güzel bir örnek teşkil eden Perinthos-Herakleia Bazilikası ortaya çıkartılmıştır. M.S. 5. yüzyıl sonlarında yapılmış olduğu belirlenen bazilika, 7. yüzyıl sonlarındaki Avar ve Bulgar saldırıları sırasında hasara uğrayıp, ağır bir yangın sonucu yıkılmıştır. Yıkıldıktan sonra uzun bir süre mezar olarak kullanılmıştır. Bazilikanın ana mekanı mermer, yan nefler ve narteks tabanı mozaik döşelidir. Mozaikteki tesseralar renkli olup, hayvan ve bitkisel motiflerinin çeşitliliğinin yanı sıra geometrik desenlerle dikkat çekmektedir. M.S. 11. Yüzyılda Bazilikanın güneybatı nefindeki mozaik taban üzerine, naos´tan sökülen mermerlerle şapel yapılmıştır. Kazısı tamamlanan Bazilika´nın; üst örtü mimari konsept ve peyzaj projesi bulunmaktadır.

/resimler/2020-2/3/1135079092098.jpg

İMAR PLANI REVİZYONLARI VE KIYI ALANI İMAR PLANLARININ YAPILMASI

Mevcut koruma amaçlı imar planları 2009 yılında tasdiklenmiş ancak artan nüfus ve ihtiyaçlar doğrultusunda ilave koruma amaçlı imar planları yapılması gerekmiştir. Şehrimizin eski yerleşim alanı 1. Ve 2. Derece sit alanıdır ve burada kanun gereği yapılaşma yasağı vardır. Ancak bu durumda halkımızın zaruri olan altyapı (doğalgaz, kanalizasyon vs.) ihtiyaçları karşılanamamaktadır.

Edirne Koruma Kurulu´nun kararıyla, ilçenin 3. Derece sit alanına yani Tekirdağ-Çanakkale karayolunun kuzeyine taşınması istenmiştir. Aynı zamanda ilçenin 5-6 mil açığında Kuzey Anadolu fay hattı geçmesi sebebiyle Marmaraereğlisi deprem kuşağındadır. Tarih boyunca incelendiğinde birçok hasarlı deprem olduğu görmüştür. İmara açık olan 3. Derece sit alanı Geren Harmanlar Mevkii antik dönemde deniz idi. Daha sonra bu bölge doldurularak ve dere yatağı değiştirilerek bu bölgedeki sular kurutulmuştur. Zaman içerisinde imara açılmıştır ancak zemin kayganlığı nedeniyle en fazla 2-3 katlı yapılar yapılabilmektedir. Tüm bu sebeplerden ötürü, afet riski taşıdığından zaman geçmeden ilçe yerleşiminin Çanakkale yolunun kuzeyine yani sağlam zemine taşınması ve Marmaraereğlisi´nin 1. Derecedeki yerleşimi boşaltılarak şehrin arkeolojik ve kültürel yapısının öne çıkartılması planlanmıştır.

Açıklanan bu gerekçelerden dolayı belediyemizin bir an önce koruma amaçlı imar planını uygulamaya koyması gerekmektedir. Bunun için Yatırım İzleme Koordinasyonu Başkanlığı´ndan ödenek talep edilmiş ancak yapılan görüşmelerden sonuç elde edilememiştir. Bu yöndeki çalışmalar devam etmekte olup söz konusu proje belediyemizin bir numaralı konusudur. Bununla birlikte toplam 32 km. uzunluğa sahip kıyı alanlarımızın kullanım kalitesinin artırılabilmesi amacıyla kıyı alanlarına yönelik imar planlarının hazırlanması çalışmaları devam etmektedir.

D110 YENİÇİFTLİK MAHALLESİ GİRİŞ ALT GEÇİT PROJESİ

D-110 Karayolunun Yeniçiftlik Mahallesi´ne giriş kısmında yapılması planlanan Alt Geçit Projesi için 1.000.000 TL bütçe ayrılmış olsa da Sultanköy Gençlik Merkezi için ayrılan bütçenin bu projeye aktarılması ile 3.500.000 TL´lik bir bütçe oluşturulması söz konusudur.

Karayolları Şube Şefliği ile yapılan görüşmeler sonucunda; birbirine alternatif olacak şekilde 2 adet avan proje hazırlatılacak. hazırlanan avan projeler, kamulaştırma durumları olup olmadığı da göz önünde bulundurularak Karayolları 1 . Bölge Müdürlüğü´ne gönderilerek talepte bulunulacak. Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü´ne ilgili talebimizi gönderecek. Uygun görülmesi halinde Kesin Proje Talep edecekler. Kesin Projenin hazırlanması işinin; Yaklaşık 70.000- 80.000 TL civarında olması öngörülüyor.

MARMARAEREĞLİSİ TERMİNAL PROJESİ

Terminal binası için hazırlanan projede gerekli düzenlemeler tamamlanmış, yaklaşık maliyet, keşif ve metraj işlemleri İhale Şube Müdürlüğü´nce yapılmıştır. Yapı, kaba inşaat aşamasında bulunmakta olup devam etmemektedir.

SULTANKÖY MAHALLESİ KÜLTÜR MERKEZİ PROJESİ

Gençlik Merkezi yapılması planlanan arsanın Maliye Hazinesi´ne ait olmasından dolayı gerekli izinler alınamamış ve bahse konu proje askıya alınmıştır. Gençlik Merkezi Projesinin askıya alınmasından dolayı; Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi bütçesinde açığa çıkan 2.500.000 TL ödenek hakkında Başkanlığımızca verilecek karara göre her hangi başka bir projeye bütçe aktarımı düşünülmektedir.

MARMARAEREĞLİSİ SPOR KULÜBÜ BİNASI PROJESİ

Spor Kulübünün yapılması planlanan arsanın Spor ve Gençlik Bakanlığı´na ait olmasından dolayı gerekli izinler alınamamış ve bahse konu proje askıya alınarak, Spor Kompleksi Projesi olarak genişletilerek ilgili Bakanlığı teklif edilmiştir. Gençlik Merkezi Projesi´nin askıya alınmasından dolayı; Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Bütçesinde açığa çıkan 2.500.000 TL ödenek hakkında Başkanlığımızca verilecek karara göre her hangi başka bir projeye bütçe aktarımı düşünülmektedir.

HUZUREVİ PROJESİ

Proje değerlendirme aşamasında sona gelinmiş olup, yer tahsisi konusunda yaşlılar için huzurevi yapımına dair çalışmalarımız devam etmektedir.

KARAYOLLARI İSKELESİ PROJESİ

İlçe merkezimizde bulunan Karayolları İskelesi 1998 yılından bu yana atıl vaziyette bulunmaktadır. İskele Karayollarına tahsisli olup deniz içerisinde 1. derece arkeolojik sit alanındadır. 2863 sayılı yasa kapsamında bu tür hazine mülkiyetindeki taşınmazların tahsisi konusundaki yönergede değişiklik olmuştur. İskelenin tahsisi herhangi bir kamu kuruluşuna yapılabilir hale gelmiştir. Bu konuda Ulaşım Daire Başkanlığı, Tekirdağ Müze Müdürlüğü ve Kurumumuz arasında ortak bir proje geliştirilerek iskelenin ekonomimize kazandırılması uygun olacaktır.

YENİÇİFTLİK ESKİ BELEDİYE BİNASI PROJESİ

Yeniçiftlik Mahallesi eski belediye binasının, günümüz şartlarına uygun olarak yenilenmesi için proje çalışmalarında sona gelinmiştir. Amaç, binanın yenilenerek farklı bir kullanımda Yeniçiftlik halkına kazandırılmasıdır.


Asyaport, Aylık Elleçlemede Türkiye Rekorunu Kırdı

MARMARA ÜRÜN PİYASASI ARACI KURUM ANONİM ŞİRKETİKURULUŞU HAKKINDA BASIN DUYURUSU

BİZ HABERLERİMİZİN TAKİPÇİSİYİZ; ÇEVRE KATLİAMINA DUR DİYORUZ!

KESİMOĞLU’NA AKPLİ BÜROKRATTAN ETKİNLİK ENGELİ!

HAYRABOLU BELEDİYE BAŞKANI DR. OSMAN İNAN’A ÇERKEZMÜSELLİM MAHALLESİ’NDE SEVGİ SELİ

Süleymanpaşa’da Gerçek Belediyecilik Vizyonu Gökhan Saygı ile Gerçekleşecek

Yüksel, “Tekirdağ’ın Değişim, Gelişim ve Dönüşüm haritasını çiziyoruz”

DAHA YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR

AHMET AKÇAY TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE ADAYI OLDU.

DR. OSMAN İNAN’I HAYRABOLULAR BÜYÜK BİR SAYGIYLA KARŞILIYOR

Yüksel’den Gençlere Müjdeler!

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL:

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel, Hayrabolu'da "Gerçek Belediyecilik” İçin Adımlar Atıyor

Volkan Nallar’dan Ev Ziyaretleri

ERGÜN BAKIRHAN ÇAMOLUK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU

TUNCER BAŞOĞLU MERKEZ SAĞ VE SOL KESİMİN LİMANI MI OLUYOR?

BİLGE; “HAKKINIZ OLAN TOPRAKLARINIZ SİZİN OLACAK!

Süleymanpaşa’da Gerçek Belediyecilik Vizyonu Gökhan Saygı ile Gerçekleşecek

Yüksel: “Tekirdağ’ın “bakarız” demekle geçen 10 yılını Değişim, Gelişim ve Dönüşümle değiştireceğiz!”

AK Parti Tekirdağ BüyükşehirBelediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel,

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL ÇORLU’DA

Şampiyonun kupasını Başkan Yüksel verdi

KAYA TEPE YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 3 MİLYON TL ‘LİK ENERJİ TASARRUFU SAĞLAYAN GES PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ

BEYAZKÖY DÜĞÜN SALONU'NUN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

TREDAŞ, 2023 yılında müşterilerinden gelen 1 milyonun üzerinde çağrıya çözüm üretti

Asyaport'ta Dünya Gümrük Günü Etkinliği Gerçekleşti

YARI YIL TATİLİNDE BUZ PATENİ KEYFİ

ŞARKÖY BELEDİYESİ TRAKYA’DA BİR İLKE İMZA ATTI

TEVFİK KESKİN’DEN AÇIKLAMA GELDİ….

Yükleniyor

Yüksel: “Tekirdağ’ın “bakarız” demekle geçen 10 yılını Değişim, Gelişim ve Dönüşümle değiştireceğiz!”

AK Parti Tekirdağ BüyükşehirBelediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel,

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL ÇORLU’DA

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 3 MİLYON TL ‘LİK ENERJİ TASARRUFU SAĞLAYAN GES PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ

BEYAZKÖY DÜĞÜN SALONU'NUN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

TREDAŞ, 2023 yılında müşterilerinden gelen 1 milyonun üzerinde çağrıya çözüm üretti

Asyaport'ta Dünya Gümrük Günü Etkinliği Gerçekleşti

YARI YIL TATİLİNDE BUZ PATENİ KEYFİ

ŞARKÖY BELEDİYESİ TRAKYA’DA BİR İLKE İMZA ATTI

DERNEĞİMİZ GÜMRÜK ETKİNLİKLERİNE KATILDI.

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13