Tarih: 17.04.2015 10:28

DAMIZLIK BİRLİĞİ`NDEN DEV HİZMET

Facebook Twitter Linked-in

DAMIZLIK BİRLİĞİ`NDEN DEV HİZMET

Tekirdağ Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şaban Aytaç, basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelerek birlik hakkında bilgiler verdi. Uzun süredir hizmet veremeyen hayvan hastanesini yeniden faaliyete geçirdiklerini anlatan Aytaç, hayvan hastanesinin Türkiye çapında bir hastane olduğunu ifade etti.

Tekirdağ Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şaban Aytaç,“Birliklerin ve kooperatiflerin asli görevi, faaliyet gösterdiği konularda üyelerine hizmet etmektir. Ticaret yapmak değildir. Yani Birlikler hiçbir zaman ticari amaçla kurulmazlar. Dolayısı ile üyelerini koruyup ve faaliyetlerini yürütmesinde yardımcı olmak birliklerin görevidir. Damızlık Birliği olarak da biz ana sözleşmede yazan görev kapsamında üyelerimize her türlü hizmeti kurumsal yapıda vermeye çalışıyoruz,” dedi.

Başkan Aytaç sözlerine şöyle devam etti: “Bu noktada bazı şeyleri vurgulamak istiyorum. Bizim hizmet konusunda ana ilkelerimiz üyelerimize hem girdilerinde hem de ürettiği ürünlerin değer fiyata satışında faaliyette bulunmaktır. Bunları yaparken dolaylı olarak üyemizi serbest piyasaya karşı da korumuş oluyoruz. Biz üyelerimiz adına yapmış olduğumuz faaliyetlerle direk veya dolaylı olarak bölge hayvancılığına da katkı sağlıyoruz.   Küpe takma ve suni tohumlama girişlerini titizlikle yürütmemiz sayesinde bölgemiz toplam hayvan sayısına göre anaç sığır desteği ve buzağı desteği hak edişlerinde tüm İller içerisinde ilk sıralarda yer almaktadır. Birlik olarak suni tohumlama hizmeti veriyoruz. Suni tohumlama hizmetinden kar amacı gütmüyoruz. Ayrıca hizmeti faiz uygulaması olmadan 1 yıl sonra tahsil ediyoruz. Amacımız sadece üyelerimizin genetik olarak kaliteli sperma kullanmasını sağlamaktır. Eğer biz olmasak üretici bu fiyatlara hizmet alması söz konusu değildir. Yani piyasa fiyatlarında belirleyici olmaktayız.”

HAYVAN HASTANESİ HİZMETE GİRDİ

Tekirdağ hayvancılığının önemli ihtiyaçlarından birinin de hayvan hastanesi olduğunu ifade eden Aytaç, “Çok değerli üyelerimiz hayvancılıkta yem maliyetinden sonra en önemli gider veteriner maliyetleridir. Biz suni tohumlama hizmetlerinin yanında veteriner hizmetlerini götürmek için HAYVAN HASTANESİ kurduk. Bundan sonra üyelerimize teşhis ve tedavi hizmetleri de vereceğiz. Bu hizmeti bir yıl vadeli ve faiz uygulaması olmadan uygun şartlarda sunacağız. Üreticimizi serbest piyasaya bırakmayacağız,” diye konuştu.

Aytaç, “Faaliyetlerimizden birisi de üyelerimizin üretmiş olduğu damızlık düvelerin satışını gerçekleştirmektir. Bu hizmeti düve alma talebi geldiğinde sağlıyorduk. Bunu yaparken düve fiyatlarında belirleyici olmaya çalışıyorduk. Fakat talep gelmediği zaman alıcı konumunda olamıyorduk, bunu ortadan kaldırmak için büyükbaş hayvan çiftliği inşa ediyoruz. 56000 m2 üzerine 350 başlık kapasiteli kurulacak bu tesis ile bundan sonra piyasada devamlı alıcı konumda olacağız. Hep fiyat konusunda üyelerimizi mağdur etmeyeceğiz hem de piyasada belirleyici olacağız, ifadelerini kullandı.

“SÜT HARİTASINI ÇIKARDIK”

Göreve geldikleri günden bu yana durmadan hizmet ürettiklerini kaydeden Aytaç, “Bakanlık tarafından 5 ilde uygulanan ıslah amaçlı süt kalitesinin desteklenmesi projesi kapsamında süt analiz laboratuarı kurduk. Bu laboratuarda yapmış olduğumuz analizler ile İlimizde süt haritasını çıkarmış bulunmakla birlikte üyelerimize destekleme konusunda hizmet götürmüş oluyoruz. 2014 yılında 547 işletmede 5588 hayvana toplam 279.400,00 TL destekleme hak edişi yapılmıştır. Birlik hizmetleri kapsamında götürdüğümüz yem bitkileri tohum satışı, yem katkı maddeleri satışları ve diğer hizmetler tamamen üyemizin menfaatine olan çalışmalardır. Bu hizmetler hiçbir kurumla kıyaslanmayacak şekilde yürütülmektedir. Bir yıl vadeli ve faizsizdir. Danışmanlık, eğitim yayım çalışmaları ve birçok faaliyetler üyelerimiz içindir. Bu projeler ve gelişen kurumsal yapısıyla yurt içi ve yurt dışından gelen ziyaretçilerden aldığı övgü dolu sözler, birliğimizin nereden nereye geldiğinin göstergesidir. Bu bizi memnun etmektedir. Bundan sonraki çalışmalarımız tırnak kesme travayı, üyelere koruyucu aşı hizmetleri ve hayvancılık marketleri oluşturmakla birlikte kaliteli süt üretimi, besleme maliyetlerinin düşürülmesi, sürü yönetimi ve koruyucu hekimlik konusunda çalışmalar olacaktır. Bu vesile ile Birlik üyelerimize kolaylıklar ve bol bereketler diliyor, saygı ve sevgilerimi sunarım,” ifadelerini kullandı.

YÖNETİM KURULU ÜYELERİ

Şaban AYTAÇ-Yönetim Kurulu Başkanı

Nail Karakaya-Başkan Yardımcısı

Salih Güler-Muhasip Üye

İrfan Özer-Üye

Recep Yutan-Üye

Davut Bilgin-Üye

Erhan Gencer-Üye

 

Adres: 

Hayrabolu Yolu üzeri 3. km

Hayvan Hastanesi

TEL:

0282 262 81 81

FAKS:

0282 263 60 04

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —