Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Dağ: “Tekirdağ´a yakışır bir proje olacak”

Tekirdağ Oto Galeri Kooperatifi Başkanı Aydın Dağ, Tekirdağ Büyükşehir Gazeteciler Derneği´ne yaptığı ziyarette basın mensuplarının sorularını yanıtlarken oto galeri toplu iş yeri projesi ile ilgili; “Şu an da Süleymanpaşa Beledi

GÜNDEM 16.01.2020 17:08:02 0
Dağ: “Tekirdağ´a yakışır bir proje olacak”

Tekirdağ Oto Galeri Kooperatifi Başkanı Aydın Dağ, Tekirdağ Büyükşehir Gazeteciler Derneği´ne yaptığı ziyarette basın mensuplarının sorularını yanıtlarken oto galeri toplu iş yeri projesi ile ilgili; “Şu an da Süleymanpaşa Belediyesi´nden izni aldık. Onlarca kurumun da olur yazısı mevcut. İnşallah önümüzdeki 1 ay içinde büyükşehir meclisinde de projemiz onaylanırsa hemen başlayacağız. Tekirdağ´a yakışır bir proje olacak.” dedi.

Tekirdağ Oto Galeri Kooperatifi Başkanı Aydın Dağ, yönetim kurulu ve kooperatif üyeleri ile birlikte Tekirdağ Büyükşehir Gazeteciler Derneği´ni ziyaret ederek gündeme dair basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Tekirdağ Büyükşehir Gazeteciler Derneği Toplantı Salonu´nda gerçekleşen buluşmada konuşan Tekirdağ Oto Galeri Kooperatifi Başkanı Aydın Dağ, 2004 yılında çıkan yasa sonrası uzun yıllardır mücadelelerini verdikleri oto galerileri toplu iş yerlerinin yapılması ve yaşanan süreçler hakkında önemli açıklamalarda bulunurken şunları söyledi:

/resimler/2020-1/29/1709050290256.jpg

DAĞ: “2010 YILINDA BİZ MEVCUT YERE GEÇİŞ YAPTIK”

“2004 yılında çıkan oto galerilerinin şehir dışına alınmasına dair kanun sonrası 2010 yılında Adem Dalgıç başkan zamanında bize şehir dışına çıkmamız ile alakalı bildiri geldi. Biz de galericiler olarak yer aramaya başladık. Bu arada belediye de yer arıyordu. Fakat sürekli bize yerlerimizin mühürleneceği ve acele etmemiz gerektiği söylüyordu. En son bize 2 ay süre verdiler. Fakat yer bulunamadı. Şu an ki yerimizi gidip Adem Dalgıç´a önerdik. O da inşaat yapmamamız karşılığında konteyner koyarak bu işi yapabileceğimizi söyledi. Zemin düzleştirmesini yaptık. Belediyede kendi kanalizasyon işlerini yaptı ve 2010 yılında biz mevcut yere geçiş yaptık.

YANLIŞ KESİLEN TUTANAKTAN 220 BİN TL CEZA VERİLDİ

Burada yerler çok küçüktü. Müşteri geldiğinde öne araçları da çektiğimiz için oturacak yer bile kalmıyordu. Tekrar Adem Dalgıç ile görüştük. Çatı yapabileceğimizi söyledi ve yaptık. Adem Başkan ve rahmetli valimiz birlikte 2012 yılında buranın açılışını yaptılar. 2013 yılında ise buraya kaçak inşaattan dolayı tutanak tutuldu. Tutanak sonrası ceza da kesilmiş encümende. Adem Dalgıç ile görüşmeye gittik. ‘O tutanak yanlışlıkla tutulmuş düzelteceğiz onu´ dedi. Ancak düzeltemediler ve o zaman 220 bin tl ceza kestiler. Biz de itiraz ettik ve bu yüzden mahkemelik olduk. Mahkeme hala devam ediyor.

/resimler/2020-1/29/1709222790521.jpg

“BİZ SİZLERİ DİNLEYEREK ŞEHİR DIŞINA ÇIKTIK”

Adem başkanın dönemi bitti ve burası Büyükşehir oldu. Biz de Kadir Başkan´a gittik. Burası ile ilgili bize yardımcı olmasını istedik. ‘Biz sizleri dinleyerek şehir dışına çıktık´ dedik. Çıkmayanların daha rahat olduğunu beyan ettik.   Sağ olsun bizleri dinledi. Ardından Ekrem başkan ile görüştük. O da bizleri dinleyip yardımcısı Berkay Çakır´a yönlendirdi.  İmar Müdürünü Şeniz Hanımı da çağırdı. Ne yapabiliriz diye görüş alışverişinde bulunduktan sonra 2-3 gün süre istediler. 2-3 gün sonra bizleri davet etti Süleymanpaşa Belediyesi. Orada bize 2 tane yer gösterdiler. Bir sizin şu an bulunduğunuz alan bir de uçak restoranın yanında  bir yer var. Buralarda plan değişikliği yapabiliyoruz. İster bulunduğunuz yerde, ister orada biz size yardımcı olacağız. Bunu söyleyen o zamanın belediye başkan yardımcısı Berkay Çakır. Bugün bize en çok muhalefeti yapan kişi o gün bize tavsiyelerde bulunuyordu. Biz dedik ki burası 3-4 parselden oluşuyor. Biz diğer parsel sahipleri ile de görüşelim. Galericiler ile görüşelim dedik. O süreci de atlattık. Her şey olumluydu.

TÜM KURUMLARDAN OLUR BELGESİ ALINDI

Belediyeye tekrar gittik. Biz bu işi burada yapmak istiyoruz dedik. Büyükşehire dilekçe yazmamızı istediler. Biz büyükşehire dilekçemizi yazdık. Büyükşehir üçüncü ayın 28´inde 2016 yılında bize bu yazıyı gönderdi. Yazıda diyor ki buranın planın değişikliği olabilmesi için DSİ 11. Bölge, Ulaştırma Bakanlığı karayolları ve bir çok kurum görüşü istendi. Biz de zor gelse de birer birer başlayıp kurum görüşlerini aldık ve tamamladık. Eksiksiz olarak Tarım İl Müdürlüğüne getirdik. Dediler ki toprak kuruluna sokmamız gerekiyor. Kurul da 3 aydan 3 aya toplanıyormuş. İlk toplantıda buraya toprak projesi yaptırmamızı istediler. Toprak koruma projesini yaptırdık, götürdük. Bu sefer de biden kamu yararı kararı istediler. Tekrardan dosya hazırlayıp ticaret bakanlığına başvurumuzu yaptık. Bir çok belge ile birlikte kamu yararı kararını aldık. Bu sefer de  Tarım İl Müdürlüğü biz kendi bakanlığımıza sormamız gerek dediler. Tarım Bakanlığı için yeni dosyalar hazırlandı ve gönderildi. Oradan da olumlu karar geldi. Tüm dosyaları birleştirip büyükşehire götürdüm. Hatta evrak kayıta sokmadan önce büyükşehir plancılarından Levent Bey ile görüşüp dosyanın eksiğinin olmadığını onaylattım.  2018 yılının ortalarında oldu bu olay. Kapıdan çıkarken de Kadir Başkanla karşılaştık. Dosyamızı teslim ettiğimizi ifade ettim. Ben ilgileneceğim dedi ve sağ olsun ilgilendi de.

“55 MECLİS ÜYESİNİN 53 TANESİ BİZE OLUR VERDİ”

İlk mecliste komisyona atıldı dosya. Komisyon bizi çağırdı. Siz burada plan değişikliği yapacaksınız. Buna dair galericileri le anlaşma yapın denildi. Böyle sözlü geçemeyeceğini ifade ettiler. Tamam dedik ve noter huzurunda kendi aramızda tüm galericiler sözleşme imzaladık. Böylece komisyondan geçtik. Büyükşehir Meclis Toplantısında 55 meclis üyesinin 53 tanesi bize olur verdi. 2 meclis üyesi red verdi.

“BİZE SÖZ VERENLER KOMİSYON KARARINA UYMAYARAK DOSYAYI GEÇİRMEDİLER”

1/25 bin ve 1/5 bin oylandı. Meclisten geçti bizim dosya. 1 ay askıda kaldı ve sonrasında kanun gereği çevre müdürlüğüne soruldu. Oradan da olumlu yazı geldi. Dosyayı Süleymanpaşa Belediyesi´ne gönderdiler. Seçime 2-3 ay vardı. İlk mecliste dosya komisyona gönderildi. Daha sonra Ekrem Başkan´a dosyayı götürdüm. Dosyayı inceledi. Dediği şey ‘Eksik yok fazlanız var. Ben size bu yeri vermesem bile siz mahkemeye gidip alırsınız´ dedi. Tamam dedik teşekkür ettik ayrıldık. Mart ayı meclisinde bize söz verenler komisyon kararına uymayarak dosyayı geçirmediler. 14 kabule 16 red ile dosya geçmedi.

/resimler/2020-1/29/1709411072059.jpg

68 DÜKKANDAN 57 DÜKKANA DÜŞTÜ

Seçim sonrası tekrar gittik Süleymanpaşa belediyesine. 68 dükkan yapacağız diye başvuru yapmıştık. Yeni yönetim tekrar inceledi. Yandaki parsellerle arasında 10 mt olması gerek dediler ve bizim dükkan sayımız 59´a düştü. İmar kanununa göre kesilen az dediler. Öndeki 14 parselin tamamını Süleymanpaşa belediyesi hizmet alanı olarak bırakmamızı istediler. Görüştük ve sayı 57 dükkana düştü. Süleymanpaşa Belediyesinin taleplerini de karşıladıktan sonra meclisten geçti.

“BİZİM İSTEĞİMİZ TEKİRDAĞ´A YAKIŞIR BİR PROJE OLSUN”

Tekirdağ´da 10 numara bir proje yapacağız. Biz kesinlikle 3´ün 5´in derdinde değiliz. Rant bizim işimiz değil.  Yapacağımız iş 60 tane 70 tane olmasın 50 tane olsun ama Tekirdağ´a yakışır olsun.

“BÜYÜKŞEHİR MECLİSİNDE ONAYLANIRSA HEMEN BAŞLAYACAĞIZ”

Biz burayı aldığımızda dumansız sanayi alanı geçiyordu daha sonra ne olduysa planlar değiştirildi. Biz o alan canlansın diye projeler yapmak istiyoruz. Projemiz gerçekten 10 numara bir proje. İnşallah önümüzdeki 1 ay içinde büyükşehir meclisinde de projemiz onaylanırsa hemen başlayacağız.”

 


Asyaport, Aylık Elleçlemede Türkiye Rekorunu Kırdı

MARMARA ÜRÜN PİYASASI ARACI KURUM ANONİM ŞİRKETİKURULUŞU HAKKINDA BASIN DUYURUSU

BİZ HABERLERİMİZİN TAKİPÇİSİYİZ; ÇEVRE KATLİAMINA DUR DİYORUZ!

KESİMOĞLU’NA AKPLİ BÜROKRATTAN ETKİNLİK ENGELİ!

HAYRABOLU BELEDİYE BAŞKANI DR. OSMAN İNAN’A ÇERKEZMÜSELLİM MAHALLESİ’NDE SEVGİ SELİ

Süleymanpaşa’da Gerçek Belediyecilik Vizyonu Gökhan Saygı ile Gerçekleşecek

Yüksel, “Tekirdağ’ın Değişim, Gelişim ve Dönüşüm haritasını çiziyoruz”

DAHA YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR

AHMET AKÇAY TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE ADAYI OLDU.

DR. OSMAN İNAN’I HAYRABOLULAR BÜYÜK BİR SAYGIYLA KARŞILIYOR

Yüksel’den Gençlere Müjdeler!

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL:

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel, Hayrabolu'da "Gerçek Belediyecilik” İçin Adımlar Atıyor

Volkan Nallar’dan Ev Ziyaretleri

ERGÜN BAKIRHAN ÇAMOLUK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU

TUNCER BAŞOĞLU MERKEZ SAĞ VE SOL KESİMİN LİMANI MI OLUYOR?

BİLGE; “HAKKINIZ OLAN TOPRAKLARINIZ SİZİN OLACAK!

Süleymanpaşa’da Gerçek Belediyecilik Vizyonu Gökhan Saygı ile Gerçekleşecek

Yüksel: “Tekirdağ’ın “bakarız” demekle geçen 10 yılını Değişim, Gelişim ve Dönüşümle değiştireceğiz!”

AK Parti Tekirdağ BüyükşehirBelediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel,

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL ÇORLU’DA

Şampiyonun kupasını Başkan Yüksel verdi

KAYA TEPE YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 3 MİLYON TL ‘LİK ENERJİ TASARRUFU SAĞLAYAN GES PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ

BEYAZKÖY DÜĞÜN SALONU'NUN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

TREDAŞ, 2023 yılında müşterilerinden gelen 1 milyonun üzerinde çağrıya çözüm üretti

Asyaport'ta Dünya Gümrük Günü Etkinliği Gerçekleşti

YARI YIL TATİLİNDE BUZ PATENİ KEYFİ

ŞARKÖY BELEDİYESİ TRAKYA’DA BİR İLKE İMZA ATTI

TEVFİK KESKİN’DEN AÇIKLAMA GELDİ….

Yükleniyor

Yüksel: “Tekirdağ’ın “bakarız” demekle geçen 10 yılını Değişim, Gelişim ve Dönüşümle değiştireceğiz!”

AK Parti Tekirdağ BüyükşehirBelediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel,

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL ÇORLU’DA

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 3 MİLYON TL ‘LİK ENERJİ TASARRUFU SAĞLAYAN GES PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ

BEYAZKÖY DÜĞÜN SALONU'NUN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

TREDAŞ, 2023 yılında müşterilerinden gelen 1 milyonun üzerinde çağrıya çözüm üretti

Asyaport'ta Dünya Gümrük Günü Etkinliği Gerçekleşti

YARI YIL TATİLİNDE BUZ PATENİ KEYFİ

ŞARKÖY BELEDİYESİ TRAKYA’DA BİR İLKE İMZA ATTI

DERNEĞİMİZ GÜMRÜK ETKİNLİKLERİNE KATILDI.

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13