Tarih: 04.08.2015 16:05

ÇORLUDA FESTİVAL ZAMANI

Facebook Twitter Linked-in

ÇORLUDA FESTİVAL ZAMANI

Bu yıl altıncısı düzenlenecek olan Çorlu Belediyesi Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali 5-9 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 11 ülkeden dans toplulukları Çorlu’nun her yerinde kendi danslarını Çorlulularla buluşturacak. Ünlü sanatçıların konserleri ile renklenecek olan festival 5 gün sürecek. Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, bütün Çorluluları ve Trakya’da yaşayan herkesi büyük coşkuyla kutlanması beklenen festivale davet etti.

Birbirinden farklı kültürleri Çorlu`da bir araya getirecek olan Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali`nde resimden heykele, cam işçiliğinden ağaç oymacılığına, yemek kültürlerinden halk danslarına kadar pek çok farklı sanat türünün en güzel örnekleri festival süresince Çorlu halkıyla buluşacak.

11 ülkeden dans toplulukları Çorlu’nun her yerinde kendi danslarını Çorlulularla buluşturacak. Ünlü sanatçıların konserleri ile renklenecek olan festival 5 gün sürecek.

SAYISIZ ETKİNLİKLE COŞKU ARTACAK

Arjantin, Bosna Hersek, Hırvatistan, Meksika, Karadağ, Polonya, Sırbistan, Güney Kore, Tayland, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkiye`den dans grupları Cumhuriyet Parkı`nda, Cumhuriyet Meydanı`nda, Önerler, Sarılar, Şahbaz, Demirkaya, Türkgücü ve Seymen mahallelerinde dans gösterilerini sergilerken; Yunanistan, Polonya ve Türkiye`nin çeşitli yerlerinden gelen el sanatları ve görsel sanat sanatçıları festival süresince eserlerini Çorlu halkıyla buluşturacak. Kültür ve Sanat Festivali kapsamında her yıl düzenlenen ve renkli anlara sahne olan Streetball Turnuvası`nda birçok sporcu yarışırken, bu yıl ilki düzenlenecek olan Olta Balıkçılığı Turnuvası ise festivale ayrı bir renk katacak. Sosyal belediyecilik anlayışıyla her yıl Çorlu Belediyesi tarafından düzenlenen Toplu Nikah ve Sünnet Şöleni, bu yıl da Kültür ve Sanat Festivali programı kapsamında gerçekleştirilecek. Ayrıca festivalde sevilen sanatçılar Sibel Tüzün, Zekeriya Ünlü, Rita Mahrani, Zurnistanbul, Canan Şimşek ve Umut Kaplan sahne alacak.

BAŞKAN BAYSAN: TÜM TRAKYA DAVETLİDİR

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, festivalle ile ilgili yatığı açıklamada, “Birçok farklı kültürden insanı bir araya getirecek olan Çorlu Belediyesi 6. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali kapsamında gerçekleştirilecek olan etkinliklere tüm halkımız davetlidir. Çok sayıda ülkeden sanatçı ve dans topluluğunun yanı sıra eğlence dolu etkinliklerimizle gerçek bir festival havasını Çorlu’nun her yerinde yaşatmak istiyoruz. Sadece Çorluluları değil, bütün Trakya’yı bu coşkuyu bizimle paylaşmaya davet ediyoruz,” dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —