Çorlu TSO Meclis Başkanı Noyan: “Bölgemiz tekstil sektörünün adeta başkenti”
Tekstilde Temiz Üretim Uygulamalarında Yenilikçi Sürdürülebilir Yaklaşımlar Çalıştayı Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası´nda gerçekleştirildi.
Tekstilde Temiz Üretim Uygulamalarında Yenilikçi Sürdürülebilir Yaklaşımlar Çalıştayı Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası´nda gerçekleştirildi.
Çorlu TSO ve Can Tekstil Entegre Tesisleri ve Tarım Ürünleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi işbirliğinde gerçekleştirilen Tekstilde Temiz Üretim Uygulamalarında Yenilikçi Sürdürülebilir Yaklaşımlar çalıştayına Çorlu TSO Meclis Başkanı Erdim Noyan da katıldı. Çalıştayın moderatörlüğünü ise Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Eker gerçekleştirdi.
Çalıştaya, Can Tekstil Entegre Tesisleri Sürdürülebilirlik Sorumlusu, Proje Yürütücüsü Gözde Abacı, Çevre Bilimleri Enstitüsü Öğretim Üyesi, Proje İzleyicisi Prof. Dr. Nilgün Cılız, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi, Proje Akademik Danışmanı Doç. Dr. Günay Yıldız Töre Intertek Test Hizmetleri A.Ş. Çevre Laboratuvarı Müşteri Yöneticisi, Proje Test Hizmetleri Sağlayıcısı Selvihan Elidüzgün ve Güncel Yazılım şirketi Genel Müdürü Proje Yazılım Hizmet Sağlayıcısı Mustafa Taşdelen sunumlarıyla katılımda bulundu.
“SANAYİMİZİ GELİŞTİRİRKEN ÇEVREMİZİ DE KORUYACAĞIZ”
Açılış konuşmasını yapan Çorlu TSO Meclis Başkanı Erdim Noyan, ”Bölgemiz, ülkemizin en önemli sanayi sektörlerinden olan tekstil sektörünün adeta başkenti konumundadır. Ülkemiz sanayisinde lokomotif görevi yapan tekstil sektörü özellikle ihracat ve istihdam nedeniyle en önemli sektörlerin başında gelmektedir. Maalesef günümüzde ise, tekstil sektörü ile çevre arasında adeta bir tercih algısı oluşturulmaktadır. Özellikle ergene havzası koruma eylem planı çerçevesinde bölgemizde kurulan organize sanayi bölgeleri ve ortak arıtma tesisleri ile derin deşarj projesinin yapımı devletin verdiği kredi ile bölgemiz sanayicileri tarafından yapılmaktadır” dedi.
Geçmişte yapılan çevresel yanlışlardan dolayı sanayiyi ve sanayicileri çevreyi kirleten potansiyel suçlu olarak görmek doğru değildir diyen Noyan, “Biz sanayimizi geliştirirken çevremizi de koruyacağız. Özellikle yeni teknolojilerin geliştirilmesi ve bugün olduğu gibi üniversite-sanayici işbirliğinin gelişimi doğayı korurken, sanayinin gelişimine de büyük katkı sağlayacaktır. Değerli katılımcılar yarınlarımız için, özellikle sanayi ve çevre arasında tercih yapmadan, çevreye zarar vermeden sanayimizi geliştirmek zorundayız. Mensubu olduğum Can Tekstil´ in üniversite-sanayi işbirliğiyle böylesine önemli bir konuyu gündeme taşımasından onur duyuyor, çalışmanın tekstil sektörü ve çevreye büyük katkı sağlayacağı inancı ile katılımcılara teşekkür ederken, bu çalıştayın düzenlenmesinde emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.
Geleceğin Veteriner Hekimleri Üretim Süreçlerini MAYBİ’de Yerinde İnceledi
TGF GENEL BAŞKAN YILMAZ KARACA TEKİRDAĞ’DAN SESLENDİ
IŞIKSAL; “TRAKYANIN EN GÜÇLÜ DERNEĞİ OLDUK…”
TGF BAŞKANLARI BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GENEL SEKRETERİNİ ZİYARET ETTİ
BAŞKAN IŞIKSAL’DAN BAKIŞ MEDYA GRUBUNA ZİYARET…
Batı Trakya Gazeteciler Derneği’nde Necmi Işıksal Güven Tazeledi
DAYANIŞMA ZİNCİRİNİN İLK HALKASI SÜLEYMANPAŞA’DA AÇILDI
SÜLEYMANPAŞA’DA GENÇLİĞİN YENİ YUVASI YÜKSELİYOR
GENÇLERİMİZLE GELECEĞE YÜRÜYORUZ!
SÖZLERİMİZİ TUTARAK HEDEFİMİZE BİR ADIM DAHA YAKLAŞTIK!
Kolposkopi Neden Yapılır?
Op. Dr. Mert Talay Açıkladı: Menopoz Sürecini Sağlıklı ve Konforlu Geçirmenin Yolları
TREDAŞ, Müşteri Memnuniyetinde Zirvedeki Yerini Korudu: Üst Üste 6. Kez A.C.E Awards Ödülü
“Milli Parklarda altyapı-üst yapı yapılarak, yaban hayatı bozulacak”
CHP’li Avşar’dan Köprü ve Otoyol Özelleştirmelerine Sert Tepki
TEKİRDAĞ BAROSU’NDAN CMK UYGULAMALARI EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
BAŞKAN NALLAR HALK SOFRALARINDA VATANDAŞLARLA BİRLİKTE İFTAR YAPTI
Süleymanpaşa Belediyesinden Yeni Evlenenlere 14 Şubat Sürprizi
Saat Kulesi’ne görkemli açılış
Marmaraereğlisi’nde Sokak İftarında Birlik ve Dayanışma Mesajı
MALKARA’DA 14 ŞUBAT’TA ESNAF VE VATANDAŞLARLA BULUŞMA
VAHAP AKAY BOŞUNA MI SEVİLİYOR?
ÇETİN; “HAYRABOLU OSB BÜYÜYOR…”
ÇORLU KOOPERATİFİNDE BAYRAK DEĞİŞİMİ…
Trakya’nın Turizm Gururu Tezdoğan Turizm’den Ramazan Müjdesi: Bayram Sonrası Yeni Rotalar Bekliyor
OPTİMED’DEN TEKİRDAĞ’A TAM KAPSAMLI ONKOLOJİ MERKEZİ İÇİN ÖNEMLİ ADIM…
ÇETİN; “HAYRABOLU OSB BÜYÜYOR…”
SARIKURT; “ÖZEL ENDÜSTRİ ALANI KURULACAK…”
GAZETECİ IŞIKSAL ANKARA’DA KULİS YAPTI
ANKARA’DA MİLLETVEKİLİ MESTAN ÖZCAN SORULARIMIZI YANITLADI
Yükleniyor






