Tarih: 26.02.2018 12:32

ÇOÇUKLAR MAĞDUR EDİLİRKEN TECAVÜZCÜLERİ ÖZGÜR BIRAKILMAMALI

Facebook Twitter Linked-in

Eğitim-iş Tekirdağ şubesi çocuğa ve kadına yönelik şiddet, istismar ve tecavüz gibi insanlık dışı suçlarla alakalı konuları esas alarak basın açıklamasında bulundu.

 Son dönemde giderek artan çocuklara ve kadınlara yönelik istismar ve tecavüz suçlarına tepki çekmek amacıyla Eğitim-İş Başkanı Hüseyin Eren basına açıklamada bulunuldu.

‘´Türkiye nüfusunun  % 35´ini çocukların oluşturduğuna değinen Eğitim-İş Başkanı Hüseyin Eren ‘´onların fiziksel, zihinsel, eğitsel ve duygusal gelişimlerine zarar veren uygulamalar her geçen yıl artmaktadır .´´diyerek sözlerine devam etti. ‘´ Türkiye de cinsiyet, din, dil, ırk ve sosyal statüye bakılmaksızın çocukların güvenli ve sağlıklı koşullarda barınması, eğitim ve sağlık hizmetlerinden yararlanması ilkelerinin gereklerini yerine getiremeyen ülkeler arasındadır. Yaşanan bu insanlık dışı suçları ise; 6 yaşındaki kız çocuğuyla evlenilebileceği, babanın öz kızına şehvet duymasının günah olmadığı konusunda fetva verenlerin, karma eğitimi tahrik edici bulan ve yasaklamaya kalkanların siyasi iktidar tarafından korunup kollanmasının bir sonucu olarak görmekteyiz. Devlet çocukların her türlü ihmal ve istismardan korunarak sağlıklı gelişimini temin etmekle sorumludur.  AKP hükümeti, çocukların korunmasına ilişkin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmediği gibi 12 yıllık kesintili eğitim başta olmak üzere uyguladığı politikalar ile özellikle kız çocuklarını eğitimden kopararak onlara anne ve eş rolü yükleme çabası içindedir. Kız çocuklarının özgürleşmesi önüne yeni engeller çıkarılmıştır. Kız çocukları taciz ve tecavüze karşı korunmasız bırakılmakta, çocuklar mağdur edilirken tecavüzcüler ise özgür bırakılmaktadır. Siyasi iktidarın çocukların korunmasına ilişkin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmediği ortadadır. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk´ün Vatanı korumak çocukları korumakla başlar sözleri ışığında, tüm çocuklarımızın eğitim ve sağlık hakkından eşit koşullarda yararlandığı, her türlü istismar ve baskıdan uzak gelişimlerini sağlayabildikleri bir ülke hepimizin ortak özlemi olmalıdır. Eğitim-İş olarak şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm çocukların eğitim hakkı başta olmak üzere en temel haklarını korumak ve geliştirmek için mücadele etmeye, çocuk istismarına, taciz ve tecavüze karşı durmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —