Tarih: 01.03.2018 18:53

ÇOCUK DEYİP GEÇMEYİN ONLARINDA HAKLARI VAR

Facebook Twitter Linked-in

Tekirdağ´ın duayen Gazetecilerinden Necmi Işıksal´ın kızı Tuğçe Işıksal Apaydın´ın ilk eseri olan ‘Türk Milli Eğitim Sisteminde Eğitim Hakkı ve Çocuk Hakları Sözleşmesi´ adlı kitabı çıktı.

 Eğitimci Tuğçe Işıksal Apaydın´ın “Türk Milli Eğitim Sisteminde Eğitim Hakkı ve Çocuk Hakları Sözleşmesi” isimli eserinde, Çocuk Hakları Sözleşmesinde yer alan Eğitim Hakkı ilkelerinden hareketle konuyla ilgili hem teorik bilgilere hem de alan çalışmalarına yer veriliyor. 

 Eserde; çocuk, çocuk hakları ve eğitim hakkı kavramı, çocuk haklarının ulusal ve uluslararası hukuk düzleminde ortaya çıkışı, çocuk haklarına ilişkin temel ilkelerin tarihsel süreç içinde Türk Milli Eğitim sistemindeki yeri ve gelişimi ele alınıyor. 

 Okullarda çocuklara karşı davranışların gündem olup sorgulandığı bir dönemde bu çalışma; okul yöneticilerine ve öğretmenlere Çocuk Hakları Sözleşmesinin Eğitim Hakkı ilkeleri doğrultusunda kendilerini ve eğitim sistemini değerlendirme imkanı sunuyor. 

 Eğitimci Tuğçe Işıksal Apaydın´ın ‘Türk Milli Eğitim Sisteminde Eğitim Hakkı ve Çocuk Hakları Sözleşmesi´ adlı kitabından küçük bir yazısı:

 “Çocukluk, herkesin özlemle andığı ve çoğu kez geri dönüp tekrar yaşamak istediği bir süreçtir. Bu süreci de yaşama, gelişme, korunma ve katılma haklarını özümseyerek yaşayan çocuklar,  şüphesiz dünyanın en şanslı çocuklarıdır. Ne yazık ki hem haklarını bilmediği hem de haklarını yaşama geçirecek uygun koşullara sahip olmadığı için çocukluğunu gerektiği gibi yaşamayan birçok çocuk vardır. Bu noktada da, çocuklara hem haklarını öğretme hem de haklarını uygun koşullar altında yaşamayı sağlayacak yönlendirme ve geliştirme çalışmalarını yürütme işi eğitimcilere düşmektedir.”  

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —