Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Cilt bakımı hakkında herşey...

Cilt bakımı, cildine önem veren herkesin önemsediği bir konudur. Ayrıca herkesin yapması gereken bir bakımdır. Çünkü sağlıklı olabilmek açısından oldukça önem taşımaktadır. Bizler cildimizi birçok dış etkenlere karşı bazen iste

YAŞAM 22.01.2020 16:06:25 0
Cilt bakımı hakkında herşey...

Cilt bakımı, cildine önem veren herkesin önemsediği bir konudur. Ayrıca herkesin yapması gereken bir bakımdır. Çünkü sağlıklı olabilmek açısından oldukça önem taşımaktadır. Bizler cildimizi birçok dış etkenlere karşı bazen isteyerek bazen de istemeyerek maruz bırakmaktayız. Bu dış etkenler cildimizde birçok sağlık sorunlarını ortaya çıkarmaktadır. Bu sebeple cilt bakımı yapmak ; sağlığımızı geri kazanma , cildi iyileştirmek adına yapılmış bir uygulamadır.

CİLT BAKIMI NEDİR?

Cildimiz her zaman canlı ve parlak görünmeyebilir. Cildimizin çevresel koşullara sürekli açık hale gelmesi; ciltte pürüzlülük , sivilcelenme , lekelenme , cildin kuruması gibi bir çok rahatsızlık verici sorunlara karşı meyilli olmasına yol açar. Bizlerde çeşitli cilt bakım sorunlarını ortadan kaldıran ürünleri kullanarak bakım yapılması işlemine CİLT BAKIMI diyoruz. Bu bakımlar içerisine cildi temizleme , nemlendirme , maske gibi cildin faydasına olan tüm bakım uygulamalarını kapsar.

CİLT BAKIMI NEDEN YAPMALIYIM?

Cildimiz en değerli giysimizdir. Bu sebeple cildimize bakmamız ve cildimiz için gerekli özeni göstermemiz gerekir. Çünkü insan vücudundaki hormonal etkiler ve dış etkenler sebebiyle cilt , bir çok olumsuz etki altında bulunmaktadır. Bu olumsuz etkiler cildin nefes alamamasına, ölü derilerin ciltte birikmesi ile siyah nokta oluşumları , yağlı ciltlerde gözenek açılması gibi sorunları ortaya çıkarmaktadır. Bu gibi sağlık sorunları ile baş edebilmek adına cilt güzelliği için bakım yapmak gerekmektedir. Cilt bakımının amacı sadece güzel görünmek değil; aynı zamanda ruh ve beden sağlığımızı korumaktır. Sağlıklı görünen bir cilt çevremizle olan ilişkilerimizin işteki performansımızın ayrıca moral eğrimizin yüksek olmasında çok önemli katkıları olacağı açıktır. Güzel sağlıklı görünen bir cilt, biliyoruz ki güzelliğin en önemli parçasıdır. Ayrıca cildimizin normal işlevini sürdürebilmesi için de cilt tipine uygun ürünlerle bakım yapmak son derece önemlidir. Bizler öncelikle kendimize değer vermeliyiz.Kendinize değer veriyorsanız kişisel bakımlarınız için ayıracak bir zaman mutlaka yaratırsınız. Bu sebeple cilt bakımı ile cilt güzelliği elde ettiğimiz zaman kendimizi çok iyi hissedip mutlu olabiliriz. Kusursuz bir cilde sahip olmak kimi mutlu etmez ki!..

CİLT BAKIMINI KİMLER YAPTIRABİLİR?

20 yaşını geçmiş herkes cilt bakımını yapabilir. Her regl dönemlerinden sonra cilt kendi kendini yeniler. Ancak yaş ilerledikçe hücreler yapım değil, yıkım aşamasına geçtiğinden cildin dışarıdan tedavi edici takviyeler alması gerekir. Cilt bakımını yaptıracak kişilerin yaşı değil cilt yaşı önemlidir. Düzenli bakım yapan ortalama yaşın üzerindeki kişiler 10 yaş genç görünüme sahip olabilirler. Genç bir yaşta iseniz bile cildiniz solgun gözükebilir. Cildin yaşlanmasına karşı cildi korumada ancak düzenli cilt bakımları ile mümkündür.

CİLT BAKIMI YAPMANIZI GEREKTERİCEK NEDENLER

o Uykuda düzensizlik

o Stres Yorgunluk

o Hava kirliliği

o Uzun süre klimalı ortamlarda bulunmak

o Dengesiz beslenme ( yağlı yiyecekler-fast foodlar-zararlı içecekler )

o Sigara ve alkol tüketimi

o Cildin sürekli makyaja maruz bırakılması

o Kalitesiz makyaj ürünleri

o Cilt tipine uygun olmayan sabun kullanımı

o Cildi sürekli yıkamak

o Hormonların anim değimi

o Vücudun susuz kalması

o Aşırı güneşlenmek ( uv ışınlara maruz kalmak )

cilt bakımı hakkında

CİLT BAKIMI NASIL YAPILIR?

Dışarıdan hazır alınan ürünler veya evde hazırlayabileceğiniz doğal maskeler ile kolaylıkla yapabilirsiniz. Dilerseniz cilt bakım merkezlerine giderek uzman kişilerce cilt bakımınızı yaptırabilirsiniz. Cildinizde yoğun ve büyük lekeler mevcut ise profesyonel olarak hizmet veren bir cilt bakım merkezine gitmenizi tavsiye ederiz.

DÜZENLİ CİLT BAKIMI İLE HANGİ SORUNLAR GİDERİLİR?

Sivilce ve akne problemleri ortadan kalkar. Ciltte gözenek açılması söz konusu ise cildin sıkılaşması sağlanır. Çevresel ve hormonal etkenlerle ortaya çıkan cilt lekelerini yok etmede kullanılır. Ciltte oluşan renk dengesizlikleri ortadan kalkar. Bakterilerin neden olduğu zararlı her türlü etken ortadan kaldırılır.

CİLT BAKIMINI YAPARKEN NELERE DİKKAT ETMELİ?

Her kişinin cildi aynı değildir. Öncelikle cilt bakımı yapacak kişilerin , cildini çok iyi tanımaları gerekir. Sizlere yardımcı olmak adına cilt tiplerine yer vererek cildinizin nasıl olduğu konusunda fikir sahibi olacaksınız. 5 tip cilt vardır:

Normal cilt; bu bu tip ciltte gözenekler kapalı, parlak ve pürüssüzdür, cilt problemi olmayan cilttir. Çok özel bir bakıma gerek yoktur. Karma cilt; bu ciltte yüzün T bölgesi yağlı, diğer bölgeler ise ağırlıklı olarak kurudur. Yağlı bölgelerde komedonlar ve açık gözenekler bulunurken, kuru bölgelerde gözenekler kapalıdır. Kuru cilt; bu cilt ince, mat, pul pul dökülmeye eğilimlidir. Gözenekler ufak ve çoğunlukla kapalıdır. Cildin yapısı daha ince ve gergin olduğu için çabuk kırışmaya eğilimlidir. Yağlı cilt; bu tip ciltte yağ gözenekleri açık, komedonların ve yer yer sivilcelerin olduğu, yağ salgısı fazla olduğu için aşırı parlayan görüntü vardır. Olgun cilt; Yaş ilerledikçe hücre yenilenmesinin yavaşlaması ile ortaya çıkan cilt tipidir. Hücrelerin dökülmeside yavaşladığı için cilt normalden daha kalın ve kaba gözlenir. Ayrıca yağ salgısıda yavaşladığı için ciltte derin kırışıklıklar ortaya çıkabilmektedir. - Cilt bakımını yaparken kullanacağınız ürünlerin kimyasal kalıntılar bırakmamasına dikkat ediniz. Bu sebeple uygulamamızda doğal maskeler ve bitkisel ürünlere yer verdiğimizden rahatlıkla uygulamanızı yapabilirsiniz. - Uygulama içerisinde kullanılacak malzemelerin cildinizde alerji yapıp yapmaması konusunda bilgi sahibi değilseniz; elinizin üstünde bir yerde uygulamayı yapıp 1 saat bekledikten sonra cildiniz buna karşı kızarıklık veya kaşıntı anlamında etki etmiyorsa cildinizde rahatlıkla kullanabilirsiniz. -Cilt bakımı sadece cilt güzelliği demek değildir. Aynı zamanda iç güzelliğimizi de önemseyerek yediklerimize ve içtiklerimize dikkat etmemiz gerekir. Sağlıksız ve düzensiz beslenme cildin erken yaşlanmasına yol açar. Bu sebeple tüm vitaminlerden yeteri kadar almalısınız. Şeker ve tuzu mutlaka azaltınız. Bol meyve tüketerek, lifli gıdalarla besleniniz. Doğru ürün seçimleri ve bu ürünlerle düzenli kullanım yaparak sağlıklı bir cilde kavuşmak kaçınılmaz olacaktır!..

GÜLÇİN ÖCEL KİMDİR ?

1962 yılında Tekirdağda doğdu. İlk ve ortaokul ve liseyi Tekirdağda okudu. 1984 yılında Trakya Üniversitesi Ziraat Fakültesinin ilk Dekan sekreterliği makamında, 1986 yılında İstanbul Üniversitesi Rektör sekreterliği makamında, daha sonra komili şirketler grubunda yönetici olarak görev yaptı.

1999 yılında Trakya bölgesinin ilk güzellik Merkezi olan Estemed te çalışmaya başladı. Laser epilasyon ve cilt bakımı alanlarında uzman olarak ve bizzat çalışarak Estemed i 20 yıl içinde Trakya´nın en iyi güzellik Merkezi markası haline getirdi ve Tekirdağa sağlıklı cilt bakımı anlayışını yerleştirdi.

20 yılın tecrübesi ve yeniliklere açık Cildinize Kimin Dokunduğu Önemli anlayışı ile 2019 yılında kendi ismi ile, kendi markası olan GÜLÇİN ÖCEL CİLT BAKIM ENSTİTÜSÜNÜ kurdu. Cilr bakım alanındaki uzman bakışı ve dokunuşu ile alandaki yeni teknolojik yöntemleri birleştirdi.

Gülçin Öcel, Cildinize kimin dokunduğu önemli slagonu ile 20 yıllık tecrübesi ve kişisel kalitesi ile GÜLÇİN ÖCEL Cilt Bakım Enstitüsünde halen Temel Cilt Bakımı, Aydınlatıcı Cilt Bakımı, Hydrofacial cilt Bakımı, Gözçevresi Bakımı, Akne bakımı, Leke bakımı, Antiagent bakım, Ozon bakımı, Somon DNA lı bakım, V Karbon bakımı, Dökülme karşıtı saç bakımı, Gençlik kalemi, Hi Fu, hizmetlerini devam ettirmektedir.


Tekirdağ NKÜ’de ‘Balkan Esintileri Resim ve Heykel Sergisi’ Gerçekleşti

Başkan Nallar tebrikleri kabul ediyor

OPTİMED HASTANESİ’NDE MEDİKAL (TIBBİ) ONKOLOJİSİ ÜNİTESİ AÇILDI

Asyaport, Aylık Elleçlemede Türkiye Rekorunu Kırdı

MARMARA ÜRÜN PİYASASI ARACI KURUM ANONİM ŞİRKETİKURULUŞU HAKKINDA BASIN DUYURUSU

BİZ HABERLERİMİZİN TAKİPÇİSİYİZ; ÇEVRE KATLİAMINA DUR DİYORUZ!

KESİMOĞLU’NA AKPLİ BÜROKRATTAN ETKİNLİK ENGELİ!

HAYRABOLU BELEDİYE BAŞKANI DR. OSMAN İNAN’A ÇERKEZMÜSELLİM MAHALLESİ’NDE SEVGİ SELİ

Süleymanpaşa’da Gerçek Belediyecilik Vizyonu Gökhan Saygı ile Gerçekleşecek

Yüksel, “Tekirdağ’ın Değişim, Gelişim ve Dönüşüm haritasını çiziyoruz”

DAHA YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR

AHMET AKÇAY TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE ADAYI OLDU.

DR. OSMAN İNAN’I HAYRABOLULAR BÜYÜK BİR SAYGIYLA KARŞILIYOR

Yüksel’den Gençlere Müjdeler!

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL:

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel, Hayrabolu'da "Gerçek Belediyecilik” İçin Adımlar Atıyor

Volkan Nallar’dan Ev Ziyaretleri

ERGÜN BAKIRHAN ÇAMOLUK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU

TUNCER BAŞOĞLU MERKEZ SAĞ VE SOL KESİMİN LİMANI MI OLUYOR?

BİLGE; “HAKKINIZ OLAN TOPRAKLARINIZ SİZİN OLACAK!

Süleymanpaşa’da Gerçek Belediyecilik Vizyonu Gökhan Saygı ile Gerçekleşecek

Yüksel: “Tekirdağ’ın “bakarız” demekle geçen 10 yılını Değişim, Gelişim ve Dönüşümle değiştireceğiz!”

AK Parti Tekirdağ BüyükşehirBelediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel,

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL ÇORLU’DA

Şampiyonun kupasını Başkan Yüksel verdi

KAYA TEPE YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 3 MİLYON TL ‘LİK ENERJİ TASARRUFU SAĞLAYAN GES PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ

BEYAZKÖY DÜĞÜN SALONU'NUN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

TREDAŞ, 2023 yılında müşterilerinden gelen 1 milyonun üzerinde çağrıya çözüm üretti

Asyaport'ta Dünya Gümrük Günü Etkinliği Gerçekleşti

Yükleniyor

Yüksel: “Tekirdağ’ın “bakarız” demekle geçen 10 yılını Değişim, Gelişim ve Dönüşümle değiştireceğiz!”

AK Parti Tekirdağ BüyükşehirBelediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel,

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL ÇORLU’DA

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 3 MİLYON TL ‘LİK ENERJİ TASARRUFU SAĞLAYAN GES PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ

BEYAZKÖY DÜĞÜN SALONU'NUN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

TREDAŞ, 2023 yılında müşterilerinden gelen 1 milyonun üzerinde çağrıya çözüm üretti

Asyaport'ta Dünya Gümrük Günü Etkinliği Gerçekleşti

YARI YIL TATİLİNDE BUZ PATENİ KEYFİ

ŞARKÖY BELEDİYESİ TRAKYA’DA BİR İLKE İMZA ATTI

DERNEĞİMİZ GÜMRÜK ETKİNLİKLERİNE KATILDI.

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16