Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

ÇİFTÇİDEN RAFET SEZEN’E TEPKİ YAĞIYOR

Trakya Birlik Başkanı ve Edirne Milletvekili Rafet Sezen hakkında ortaya atılan iddialar dudak uçuklatıyor. Ankara’daki yoğun gündem yüzünden Edirne’ye çok sık gelemeyen Sezen’in Trakya Birlik’in önemli toplantılarına katılamadığı,

GÜNDEM 9.04.2016 13:43:08 0
ÇİFTÇİDEN RAFET SEZEN’E TEPKİ YAĞIYOR

ÇİFTÇİDEN RAFET SEZEN’E TEPKİ YAĞIYOR

Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Sezen son genel seçimlerde Ak Parti Edirne Milletvekili seçildikten sonra Trakya Birlik’teki görevinden istifa etmediği için eleştirilerin hedefi olmaya devam ediyor. Ankara’daki yoğun gündem yüzünden Edirne’ye çok sık gelemeyen Sezen’in Trakya Birlik’in önemli toplantılarına katılamadığı ifade ediliyor. Sezen’in yoğun programından vakit bulup Birlik’e geldiği zamanlarda da kendisini ziyaret edenler nedeniyle Birlik Genel Merkezi’ni Ak Parti İl Başkanlığı binası gibi kullandığı ve birlik üyelerinin bu konudan son derece rahatsız olduğu belirtiliyor.

Trakya Birlik’te yaşanan gelişmeler kafalarda soru işaretleri oluşturuyor. Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Sezen’in Ak Parti Edirne Milletvekili seçilmesinin ardından, beklenenin aksine görevinden istifa etmemesi tepkilere neden oluyor. Sezen’in iki önemli görevi bir arada yürütemediği görüşü Birlik ortakları arasında sıklıkla dile getiriliyor. Ak Parti Milletvekili Sezen’in Ankara’daki yoğun gündem nedeniyle Edirne’ye pek sık gelemediği ifade edilirken, yönetim boşluğu nedeniyle de Trakya Birlik’in gün geçtikçe kan kaybettiği vurgulanıyor. Örneğin, ayçiçeği taban fiyatının belirlendiği günlerde Sezen Ankara’daki yoğun gündem nedeniyle toplantılara katılamamış ve bu önemli karar verilirken görevinin başında yer alamamıştı.

Sezen’in yoğun tempodan fırsat bulup Edirne’ye geldiği zamanlarda ise Birlik’te kendisini ziyaret eden siyasetçiler, partililer ve taleplerini iletmek için gelenler nedeniyle Birlik Genel Merkezi’nin Ak Parti İl Başkanlığı binasına döndüğü ve ortakların bu durumdan son derece rahatsız oldukları öğrenildi.

İDDİALAR ORTALIĞI KARIŞTIRACAK

Sezen hakkında rahatsızlık yaratan bir diğer konu ise milletvekili olmasına rağmen halen Trakya Birlik’e ait olan makam aracını kullanması. Sezen’in Ankara da dahil olmak üzere tüm karayolu seyahatlerinde Trakya Birlik’e ait olan makam aracını kullandığı, yakıt gibi gider kalemlerini Birlik’e mal ederek Trakya Birlik’i zarara uğrattığı iddia ediliyor.

Son dönemde ortakları son derece rahatsız eden iddialardan biri de Birlik faaliyetleri kapsamında yapılan etkinliklerin Birlik’in faaliyet gösterdiği illerden birinde değil de yurtdışında yapılması oldu. Son olarak Kıbrıs’ta gerçekleştirilen 13 günlük program için Yönetim Kurulu üyelerinin daha yüksek harcırah aldıkları iddia ediliyor. Yönetmeliğe göre, yurt içinde yapılan bir faaliyet için günlük 180 TL, yurt dışındaki bir faaliyet için ise günlük 225 avro harcırah ödendiği ve bu nedenle bu toplantıların yurtdışı olarak kabul edilen Kıbrıs`ta yapıldığı belirtiliyor. Üst düzey bir devlet memurunun harcırah bedellerinin de bu rakamlardan çok daha az olduğu biliniyor.  Bir memurun günlük yurtiçi harcırah bedeli 42 TL iken, bu rakam yurtdışı için 80 TL’ye yükseliyor. Buna rağmen Trakya Birlik yönetiminin belirlediği yüksek harcırah bedelleri de tepki çekiyor.

Yöneticilerin Bulgaristan, Yunanistan gibi ülkelere özellikle hafta sonları gezi amaçlı gittiği ancak yurtdışı harcırah bedelinden yararlanmak ve giderleri Birlik’e mal etmek için bu gezilerin “Birlik faaliyeti” gibi gösterildiği iddiası ise dudak uçuklatacak cinsten. Zira bu iddia doğruysa, yolsuzluk suçu işleniyor anlamına gelebilir.

TRAKYA BİRLİK KAN KAYBEDİYOR

Birlik’in son dönemde çok kötü yönetildiği ve bu nedenle 120 bin olan ortak sayısının 50 bine kadar düştüğü belirtilirken, Trakya Birlik’i oluşturan kooperatiflerin de borç batağına saplandıkları ifade ediliyor. 48 kooperatiften 13’ünün büyük miktarlarda zarar ettiği öğrenilirken, zarar eden bazı kooperatiflerin mal varlıklarına Trakya Birlik Yönetim Kurulu kararıyla el konulduğu ve diğerlerinin taşınmazlarına da el koyma hazırlığı yapıldığı iddia edildi. Sakarya Yağlı Tohumlar Kooperatifi’nin 800 bin TL olan borcuna karşılık, Birlik Yönetimi tarafından kooperatife ait bir arsaya 1,5 milyon TL değer biçilerek el konulduğu, ancak arsanın değerinin 20 milyon TL’den fazla olduğu da alınan bilgiler arasında. Ayrıca Söke ve Polatlı Kooperatiflerinin de mallarına el konulduğu, Kırklareli, Muratlı ve Bandırma Kooperatifleri için de benzer bir işlem için hazırlık yapıldığı öğrenildi. Diğer yandan, Birlik yönetimin ısrarları ile Kırklareli Kooperatifi bünyesinde kurulan mısır kurutma tesisinin kooperatifi zarara uğratmasına rağmen piyasaya çalışmasına izin verilmediği, sadece Trakya Birlik için çalıştırıldığı ifade ediliyor. Hem zarara uğratılıp hem de borcundan ötürü mallarına el konulmak istenmesi Birlik yönetiminin en sert eleştiriler aldığı konu olarak öne çıkıyor. Kooperatiflerin zarar etmelerinde Birlik’in de önemli bir payı olduğu ifade edilirken, kooperatif mallarına el koyulmasının etik olmadığı vurgulanıyor. İddialara göre borç nedeniyle mallarına el konulan kooperatiflerin hepsi de Sezen yönetimine muhalif olduğu bilinen kooperatifler.

Ak Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen hakkındaki eleştirilerden bir diğeri ise kooperatif delege seçimlerinde listelere girememesine rağmen yönetim kurulu tarafından atama yoluyla Yönetim Kurulu Başkanlığı’na getirilmesiydi. Yönetimin “Başkan’ın üniversite mezunu olması zorunluluğu” gerekçesinin doğru olmadığı, Birlik Yönetmeliği’nde altı kişilik yönetim kurulunda en az iki üniversite mezununun olması şartının yer aldığı öğrenildi. Özetle, başkanlık için üniversite mezunu olma şartı bulunmuyor. Yönetim Kurulu Başkanlığı gibi ağır yükümlülükleri olan bir görevi Milletvekili Sezen’e teslim etme ısrarcılığının anlaşılamadığı belirtildi.

KOOPERATİFLERE BASKI YAPILIYOR MU?

Sezen’e yöneltilen eleştirilerden biri de kooperatif yönetimlerine kendilerini desteklemeleri yönünde baskı yapıldığı iddiaları oldu. İddialara göre, birçok kooperatif yöneticisinin bir yakını kooperatif bünyesinde çalışıyor. Sezen ve yönetimine muhalif bir söylemde bulunan bir kooperatif yöneticisi, yakının işten çıkarılması ile tehdit edilerek siyasi baskı yaratılıyor. Buna örnek olarak, Edirne Kooperatif seçimlerinde aday olan Av. Koray Uymaz’ın Birlik bünyesinde çalışan eşinin Bandırma’ya atanması, bunun üzerine Uymaz’ın eşinin istifa etmek zorunda kalması gösteriliyor.

BİRLİK’İN ÇİFTÇİYE AVANTAJI KALMADI

Trakya Birlik’in ortaklara sunduğu avantajların da giderek ortadan kaybolduğu, Birlik’in belirlediği fiyatların piyasaya göre dezavantajlı olduğu ifade edilirken, para sıkıntısı çeken çiftçinin vadeli alışveriş yapabilmek için yüksek fiyatlara katlanmak zorunda kaldığı da eleştiri konusu oluyor.  Örneğin, Muratlı’da faaliyet gösteren Gümüş Tarım firması, gübre için Trakya Birlik’ten çok daha uygun fiyat verebiliyor. Ancak ödeme sıkıntısı nedeniyle Birlik ortakları yüksek fiyatla Trakya Birlik’ten alışveriş yapmak zorunda kalıyor. Bazı çiftçilerin ise günden güne güç kaybeden Trakya Birlik’i yaşatabilmek amacıyla yüksek fiyatlara rağmen gübre ve tohum alımını Birlik’ten yapmaya devam ettiği öğrenildi. Konuyla ilgili görüş belirten ortakların büyük çoğunluğu, “Birlik fiyatları nasıl serbest piyasa fiyatlarından yüksek olabilir? Trakya Birlik’in bize en büyük faydası girdi maliyetlerimizi aşağıya çekmesiydi. Bu durumda hiçbir avantajı kalmıyor,” görüşünde birleşiyor.

BU ISRAR NİYE?

Tüm bu eleştiri ve şikâyetlerin, Edirne Milletvekili Rafet Sezen’in Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinde kalma ısrarından kaynaklandığı ifade ediliyor. Sezen’in Ocak ayında yapılacak olan Mali Genel Kurul’da bu görevden çekilmesinin beklendiği, ancak çekilmemesi ihtimaline karşı, mali genel kurulun seçimli genel kurul şeklinde yapılması için muhalif kanadın gizliden gizliye dilekçe toplama çalışmalarına şimdiden başladığı da alınan duyumlar arasında. Seçime gidilmesi durumunda ise Sezen ve yönetiminin kazanma şansının çok az olacağı belirtiliyor.


Türkiye Gazeteciler Federasyonu yerel basın için Meclis Araştırması istedi:

Tekirdağ NKÜ’de ‘Balkan Esintileri Resim ve Heykel Sergisi’ Gerçekleşti

Başkan Nallar tebrikleri kabul ediyor

OPTİMED HASTANESİ’NDE MEDİKAL (TIBBİ) ONKOLOJİSİ ÜNİTESİ AÇILDI

Asyaport, Aylık Elleçlemede Türkiye Rekorunu Kırdı

MARMARA ÜRÜN PİYASASI ARACI KURUM ANONİM ŞİRKETİKURULUŞU HAKKINDA BASIN DUYURUSU

BİZ HABERLERİMİZİN TAKİPÇİSİYİZ; ÇEVRE KATLİAMINA DUR DİYORUZ!

KESİMOĞLU’NA AKPLİ BÜROKRATTAN ETKİNLİK ENGELİ!

HAYRABOLU BELEDİYE BAŞKANI DR. OSMAN İNAN’A ÇERKEZMÜSELLİM MAHALLESİ’NDE SEVGİ SELİ

Süleymanpaşa’da Gerçek Belediyecilik Vizyonu Gökhan Saygı ile Gerçekleşecek

Yüksel, “Tekirdağ’ın Değişim, Gelişim ve Dönüşüm haritasını çiziyoruz”

DAHA YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR

AHMET AKÇAY TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE ADAYI OLDU.

DR. OSMAN İNAN’I HAYRABOLULAR BÜYÜK BİR SAYGIYLA KARŞILIYOR

Yüksel’den Gençlere Müjdeler!

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL:

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel, Hayrabolu'da "Gerçek Belediyecilik” İçin Adımlar Atıyor

Volkan Nallar’dan Ev Ziyaretleri

ERGÜN BAKIRHAN ÇAMOLUK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU

TUNCER BAŞOĞLU MERKEZ SAĞ VE SOL KESİMİN LİMANI MI OLUYOR?

BİLGE; “HAKKINIZ OLAN TOPRAKLARINIZ SİZİN OLACAK!

Süleymanpaşa’da Gerçek Belediyecilik Vizyonu Gökhan Saygı ile Gerçekleşecek

Yüksel: “Tekirdağ’ın “bakarız” demekle geçen 10 yılını Değişim, Gelişim ve Dönüşümle değiştireceğiz!”

AK Parti Tekirdağ BüyükşehirBelediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel,

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL ÇORLU’DA

Şampiyonun kupasını Başkan Yüksel verdi

KAYA TEPE YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 3 MİLYON TL ‘LİK ENERJİ TASARRUFU SAĞLAYAN GES PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ

BEYAZKÖY DÜĞÜN SALONU'NUN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

TREDAŞ, 2023 yılında müşterilerinden gelen 1 milyonun üzerinde çağrıya çözüm üretti

Yükleniyor

Yüksel: “Tekirdağ’ın “bakarız” demekle geçen 10 yılını Değişim, Gelişim ve Dönüşümle değiştireceğiz!”

AK Parti Tekirdağ BüyükşehirBelediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel,

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL ÇORLU’DA

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 3 MİLYON TL ‘LİK ENERJİ TASARRUFU SAĞLAYAN GES PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ

BEYAZKÖY DÜĞÜN SALONU'NUN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

TREDAŞ, 2023 yılında müşterilerinden gelen 1 milyonun üzerinde çağrıya çözüm üretti

Asyaport'ta Dünya Gümrük Günü Etkinliği Gerçekleşti

YARI YIL TATİLİNDE BUZ PATENİ KEYFİ

ŞARKÖY BELEDİYESİ TRAKYA’DA BİR İLKE İMZA ATTI

DERNEĞİMİZ GÜMRÜK ETKİNLİKLERİNE KATILDI.

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 34 18 12 4 15 58
4.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
5.Beşiktaş 34 15 13 6 5 51
6.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
7.Rizespor 34 14 13 7 -6 49
8.Alanyaspor 34 12 10 12 3 48
9.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
10.Antalyaspor 34 11 11 12 -3 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Kayserispor 34 11 13 10 -9 40
13.Samsunspor 34 10 15 9 -7 39
14.Ankaragücü 34 8 12 14 -3 38
15.Fatih Karagümrük 34 9 16 9 -2 36
16.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
17.Gazişehir Gaziantep 34 9 18 7 -15 34
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 34 7 18 9 -32 30
20.İstanbulspor 34 4 23 7 -41 16