Tarih: 14.07.2015 11:39

ÇERKEZKÖY TSO HİSARCIKLIOĞLU’NU AĞIRLADI

Facebook Twitter Linked-in

 

ÇERKEZKÖY TSO HİSARCIKLIOĞLU’NU AĞIRLADI

Trakya’da bulunan oda ve borsa başkanları ile Çerkezköy TSO’nun ev sahipliğinde bir araya gelen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, iş dünyasının Trakya’daki sorunlarını dinledi, çözüm önerileri konusunda açıklamalar yaptı. Hisarcıklıoğlu iş hayatına yönelik önemli açıklamalarda bulunurken, Çerkezköy TSO Başkanı Süleyman Kozuva’ya misafirperverliğinden ötürü teşekkür etti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Çerkezköy’de Trakya’nın oda ve borsa başkanları ile bir araya geldi. Çerkezköy TSO’nun evsahipliği yaptığı toplantıda Trakya’da iş dünyasının sorunları masaya yatırıldı.

EĞİTİMİ VE ULAŞIMI SORDULAR

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nı (TSO) ziyaret eden TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, burada Trakya oda ve borsa başkanları ile bir araya geldi. Bölge’deki başkanlardan iş dünyasının sorun ve çözüm önerilerini dinleyen Hisarcıklıoğlu’na özellikle mesleki eğitim ile vasıflı eleman konusu, ortaklıkları teşvik edecek mekanizmalar, Hayrabolu Karayolu’nun bir an önce bitirilmesi ve OSB’lerin demiryolu bağlantılarının sağlanması gibi sıkıntılar aktarıldı. ?

HİSARCIKLIOĞLU: DEMİRYOLU OLMAZSA OLMAZ

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, karayolları ile nakliyenin yüksek maliyetler getirdiğine işaret ederek, “OSB’lerin demiryolu ile bağlantısı olmazsa olmaz” dedi. Hisarcıklıoğlu bölge için hızlı trenin önemine değindi. Vasıflı eleman konusunda yaşanan sıkıntılar için UMEM Beceri’10 Projesi’nden bahseden Hisarcıklıoğlu, bu projenin işadamlarının vasıflı eleman sorununu çözerken istihdam maliyetlerini de yüzde 18 oranında düşürdüğüne işaret etti. Hisarcıklıoğlu meslek liselerinin özel sektör eliyle yönetilmesi konusunun da gündemde olduğunu ve siyasilerden de destek gördüğünü anlattı.

Çerkezköy TSO Başkanı Süleyman Kozuva’nın ev sahipliğindeki ziyarete Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu ile ilin milletvekilleri ve çok sayıda çevre il ve ilçelerden gelen oda ve borsa başkanları da eşlik etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —