Tarih: 13.08.2023 16:42

BJK BAŞKANI AHMET NUR ÇEBİ’NİN FABRİKASINI 50 MİLYON DOLAR DOLANDIRDIĞI İDDİA EDİLEN KİŞİLER GÖZALTINA ALINDI

Facebook Twitter Linked-in

Emniyetten alınan bilgilere göre; Türkiye’nin en büyük firmalarından Kaptan Demirçelik fabrikasını 50 milyon dolar dolandıran çeteye Tekirdağ Emniyeti şafak operasyonu yapıldığı öğrenildi.

İfade işlemi tamamlanan 11 kişi Çorlu Adliyesi’ne sevk edilecek. Şüphelilerin dolandırıcılıktan elde ettiği paralarla villalar aldığı bir kısmını da bitcoin hesabına yatırdığı öne sürüldü.

TEKİRDAĞ POLİSİNDEN DOLANDIRICILARA ŞAFAK BASKINI

Edinilen bilgiye Tekirdağ Emniyet Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü ekipleri Kaptan Demir Çelik fabrikasında uzun yıllardır üst düzey yöneticilik yapan iki kişinin de aralarında bulunduğu üzerine kurdukları şirket aracılığıyla Yaşar Kaptan Çebi ve Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi’ninde ortak olduğu fabrikayı yaklaşık 50 milyon dolar dolandırıldıkları çeteye şafak operasyonu yaptı.

BODRUM’DA VİLLASINDA YAKALANDI

Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı’na firmanın yaptığı suç duyurusu sonucu savcılık harekete geçti. Organize bir şekilde firmayı dolandırdığı tespit edilen suç örgütünün 11 üyesi kıskıvrak yakalandı. Çete elebaşı Ş. Erhal, M. Kalender, N. Aksoy, E. Ersoy, G. Günlü, İ. Yılmaz’ın da aralarında bulunduğu 11 kişi Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü’nün başarılı şafak operasyonuyla göz altına alındı. Çete elebaşı Ş. Erhal ile birlikte bazı isimlerin de Bodrum’da tatilde olduğu sabah saatlerinde Bodrum’daki villalarında gözaltına alındığı öğrenildi.

TEKİRDAĞ’A GETİRİLDİLER

Ş. Erhal, Türkiye’nin dev demir çelik fabrikasında üretim direktörü olarak çalıştığı dönemde önce fabrikayı dolandırmış, daha sonra o paralarla arsa, villa, daire satın aldığı ve borsa, bitcoin gibi yatırım araçlarına para yatırdığı ortaya çıkmıştı. Fabrika yönetiminin suç duyurusunda bulunmasının ardından Tekirdağ Polisi harekete geçerek şafak operasyonuyla dolandırıcı çetesini gözaltına aldı.

Çete elebaşı Şükrü Erhal, M. Kalender, N. Aksoy, E.Ersoy, G. Günlü, İ.Yılmaz’ında aralarında bulunduğu 11 kişi, Tekirdağ Emniyetindeki çapraz sorgulamalarından sonra; Çorlu adliyesinde hakim karşısına çıkacaklar.

EMNİYET: 11 GÖZALTI, TAHKİKAT DEVAM EDİYOR Tekirdağ Emniyeti’nden yapılan açıklamada, “İlimizde faaliyet gösteren Kaptan Demir Çelik A.Ş isimli şirket yetkililerinin, bazı çalışanları hakkında firmalarını dolandırdıklarına dair müracaatları üzerine Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmıştır. Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğümüzce yapılan araştırmalarda; bahse konu şüpheli işyeri çalışanları hakkında Örgütlü bir şekilde Özel Belgede Sahtecilik, Nitelikli Dolandırıcılık, Hırsızlık, Güveni Kötüye Kullanma vb suçlarından 11 şüpheli şahıs 11.08.2023 günü eş zamanlı olarak yakalanmışlardır. 

Bahse konu şahısların İlimiz KOM Şube Müdürlüğümüzce tahkikatları yapılmakta olup, gelişmelerden ayrıca bilgi verilecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —