Tarih: 22.08.2023 15:47

BİK GÖREVİNİ LAYIKIYLA YAPMAYA BAŞLADI.

Facebook Twitter Linked-in

BİK (Basın İlan Kurumu) Müdürü Ö. Buğra Atılgan sahaya inerek çalışmalarına başladı.

Basında 1 Nisan 2023 tarihi milat sayılıyor.

Çıkan yeni yasa ile hem internet gazeteciliği hemde yazılı basına yeni düzenlemeler getirildi.

Yeni yasaya göre vasıf alamayan günlük, haftalık ve 15 günlük gazeteler bundan sonra valilik, kaymakamlıklara bağlı kooperatifler ve süt birlikleri, belediyeler, Ticaret ve Sanayi Odaları vs. gibi resmî kurum ve kuruluşlardan ilan reklam alamayacaklar.

Bu yasaklar içinde Trakya Birlik gibi büyük kooperatiflerde yer alıyor.

Basın ilan kurumu müdürü Ö. Buğra Atılgan yasaklar hakkında belediyeler başta olmak üzere tüm kurumları ziyaret ederek vasıflı gazeteler hakkında bilgi aktarmaya başladı.

Şehrimizde 11 ilçede yayınlanan 100’e yakın gazetenin sadece 24 tanesi vasıflı sayılıyor.

Vasıflı gazetelerden 17 tanesi günlük, 2 tanesi haftalık, 4 tanesi 15 günlük ve 1 tanesi aylık yayınlanıyor.

Vasıflı 24 gazete içinde Aktif Haber Ajansımız bünyesinde bulunan Olay Aktif Gazetesi’de yer alıyor.

BİRÇOK İLDE MİLYONLUK ZİMMET CEZALARI ÇIKMAYA BAŞLADI

Vasıflı olmayan gazetelere ilan veren başta belediyeler olmak üzere birçok kuruma değişik illerde milyonlarca zimmet cezası çıkartıldığı belirtildi.

Trakya’da da böyle bir hataya düşülmemesi için BİK Müdürü Buğra Atılgan tek tek belediye başkanlarını gezerek milat sayılan 1 Nisan 2023 tarihli Basın yasası hakkında bilgilendirme çalışmalarına başladı.

BİK MÜDÜRÜ BUGÜN MARMARAEREĞLİSİ BELEDİYE BAŞKANI HİKMET ATA’YI ZİYARET ETTİ

Bik Müdürü Buğra Atılgan’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ve basına duyduğu saygıyı Marmaraereğlisi Belediye Basın Birimi Web sitesinden şu cümlelerle duyurdu:

“Basın İlan Kurumu gazetelerin yaşamasını sağlayan ilan/reklam gelirlerini takip eden adaletli şekilde pay veren bir kurum olup, Trakya’da ki şubesi ise Tekirdağ Süleymanpaşa ilçemizde yer almaktadır.

Göreve başladığı ilk günden itibaren yerel basının sorunlarının çözümü için faaliyet yürüten Basın İlan Kurumu Tekirdağ Şube Müdürü Ökkeş Buğra Atılgan, bu faaliyet kapsamında Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata’yı ziyaret etti.

Yerel basının sorunlarını ve çözüm önerileri üzerine görüşme gerçekleştiren Şube Müdürü Atılgan, görüşmenin verimli geçtiğini kaydetti.

Görüşmenin ardından Şube Müdürü Atılgan, Basın İlan Kurumu yayınlarından olan “Taksim Camii” kitabını Başkan Ata’ya hediye etti.

BİK GÖREVİNİ LAYIKIYLA YAPMAYA BAŞLADI

Basın İlan Kurumu bugüne kadar ilan, reklamlar üzerinden % 15 komisyon almak dışında hiçbir işe yaramıyordu dersek hiçte yalan olmaz.

Özellikle pandemi döneminde hiçbir katkısı olmadığı gibi % 15’lik komisyonlarını acımasızca almaya devam etti.

Ancak 1 Nisan 2023’te çıkan yasa BİK Kurumunun elini güçlendirmiş olacak ki ülke genelinde ciddi çalışmalara başladı.

Bunların başında ise ilan reklam gelirlerinin arttırılması ve doğru yayın organlarına bu ilanların verilmesi konusunda yaptığı çalışmalar yurt genelinde etkisini göstermeye başladı.

 

 

 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —