Tarih: 09.02.2015 14:41

BAŞARISIZ OLDULAR

Facebook Twitter Linked-in

M. Ereğlisi’nde Borusan’ın termik santrali ile ilgili ÇED Bilgilendirme toplantısı yapılamadı.

BAŞARISIZ OLDULAR

Tekirdağ’ın Marmara Ereğlisi ilçesinde Borusan firmasının santral başvurusu ile ilgili ÇED raporu süreci devam ederken, konuyla ilgili Sultanköy’de bir kahvehanede yapılacağı duyurulan ÇED Bilgilendirme Toplantısı, esnafın hasta olduğunu bildirerek kahvehaneyi açmaması sonucu yapılamadı. Santral yapılmasını istemeyen 500 civarında vatandaş, toplantının yapılamadığına dair tutanak isteyince ortam gerginleşti.

Marmara Ereğlisi ilçesine yapılması planlanan çevrim santralleri ile ilgili çalışmalar devam ederken, bir firmanın daha ÇED toplantısı başarısızlıkla sonuçlandı. Firma duyurduğu saatte Halkı Bilgilendirme toplantısını gerçekleştiremedi. Tekirdağ’ın Marmara Ereğlisi ilçesinde Borusan firmasının santral başvurusu ile ilgili ÇED raporu süreci devam ederken, konuyla ilgili Sultanköy’de bir kahvehanede yapılacağı duyurulan ÇED Bilgilendirme Toplantısı, esnafın hasta olduğunu bildirerek kahvehaneyi açmaması sonucu yapılamadı.

HALK TEPKİ GÖSTERDİ

Marmara Ereğlisi Sultanköy Mahallesi’nde Borusan Trakya Elektrik San. ve Tic. A.Ş. tarafından planlanan ÇED yönetmeliğinin 9. maddesi gereği yapılacak olan Halkın Katılım Toplantısı, toplantının yapılacağı duyurulan kahvehanenin kapalı olması nedeniyle gerçekleşemedi. Kahvehanenin sahibi esnafın, hasta olduğu gerekçesi ile kahvehaneyi açmadığı öğrenilirken, esnafın vatandaşların tepkisinden çekindiği için dükkanını açmadığı ifade edildi. Geçtiğimiz aylarda başka bir firmanın ÇED Bilgilendirme Toplantısı da yine aynı mekanda yapılmış ve yoğun protestolar yaşanmıştı.

SLOGANLARLA PROTESTO

Belediye yetkilileri ile Yeniçiftlik, ilçe merkezi ve Sultanköy`den yaklaşık 500 kişinin hazır bulunduğu köy meydanında, İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü`nden gelen yetkilinin toplantının yapılamayacağı yönündeki açıklamasıyla toplantı gerçekleşemedi. Bu açıklamanın ardından toplanan vatandaşlar toplantının yapılamadığına ve halkın bilgilendirilemediğine dair tutanak istediler. Bu talebin karşılanmayacağını düşünen vatandaşlar sloganlarla çevrim santrali istemedikleri üzerine slogan attılar. Tutanak tutulmadan aracın hareket etmemesini isteyen vatandaşlar aracın önünü kesti. Avukat Seyhan Çetin vatandaşlar adına bir tutanak hazırladı. Firma yetkilileri ile İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü yetkilileri de araç içinde bir tutanak hazırladı ve yapılamayan toplantı olaysız bir şekilde sona erdi.

ÇEVRE İLÇELER DE ETKİLENECEK

Marmara Ereğlisi ve çevresinde yaşayan vatandaşlar, hem kendilerinin hem de çevre ilçelerde yaşayanların yapılmak istenen santrallerden olumsuz etkileneceğini iddia ederek, çevre ilçelerin vatandaşlarını ve yetkililerini daha duyarlı olmaya davet ettiler. Çorlu, Silivri ve hatta Çerkezköy’ün bile bu santrallerden olumsuz etkileneceğini ifade eden bir vatandaş, bu sorunun sadece kendi sorunları olmadığını, hem kendilerinin hem de çocuklarının sağlığının tehdit altında olduğunu belirterek, çevre ilçelerde yaşayanların ve bu ilçelerin yöneticilerinin, siyasetçilerinin duyarsızlığından şikayet etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —