Tarih: 27.02.2015 11:14

“AYDIN BİLİNCİYLE ADAY ADAYI OLDUM”

Facebook Twitter Linked-in

Edirne CHP Milletvekili Aday Adayı Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu:

“AYDIN BİLİNCİYLE ADAY ADAYI OLDUM”

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Okan Gaytancıoğlu, 25. Dönem CHP Edirne Milletvekili Aday Adaylığını açıkladı. Üniversitedeki öğretim üyeliği görevinden ayrılan Gaytancıoğlu, Edirnelilerin oylarıyla Edirne’nin meclisteki sesi olmak istediğini söyledi.

Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, ülkenin içinde bulunduğu zor durumun farkında olduğunu ve bir Aydın bilinci ile hareket ederek aday adayı olmaya karar verdiğini belirtti. 'Bir ülke aydınlarıyla kurtulur ya da aydınlarıyla batar,' diyerek profesörlüğünü almasına altmış gün kalmasına rağmen görevinden istifa ettiğini belirten Gaytancıoğlu, 'Yıllardır doğru bildiklerimi, bölgenin sorunlarını ve bu sorunlara ait çözüm önerilerimi köy köy-mahalle mahalle gezerek hemşehrilerimle paylaştım, partimin politikalarını anlattım, ülkemizin içinde bulunduğu zor durumdan kurtulması için mücadele ettim. Çünkü gün gelir, susmak ihanet olur,' dedi.

OKAN GAYTANCIOĞLU KİMDİR?

1 Ocak 1967 yılında Edirne’nin Havsa ilçesinde doğan Okan Gaytancıoğlu, ilk ve orta öğretimini Havsa’da tamamladıktan sonra 1984 yılında Trakya Üniversitesi Ziraat Fakültesine girerek 1988 yılında Ziraat Mühendisi oldu. Aynı yıl Edirne’de Trakya Birlik Genel Müdürlüğü Tarım servisinde göreve başlayan Gaytancıoğlu, askerlik görevini tamamladıktan sonra tekrar Trakya Birlik Genel Müdürlüğü’ndeki görevine devam etti.

Ekim 1993’de Trakya Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi bölümünde açılan sınavı kazanarak Araştırma Görevlisi oldu. 1994’de yüksek lisansını, 1997’de doktorasını tamamlayarak 1998’de Yrd. Doç. Dr. unvanı aldı. 2010 yılında ise Doçent oldu. Halen Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi bölümünde Doç. Dr. olarak görev yapmaktadır. Uzmanlık alanı Türkiye’de ve Dünya’da Tarımsal Destekleme Politikası olan Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu’nun 4’ü Kitap, 12’si uluslararası olmak üzere toplam 81 adet yayını bulunmaktadır.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —