Tarih: 02.07.2013 12:15

MALKARA’DAN TERMİK SANTRALE ŞARTLI ONAY

Facebook Twitter Linked-in

MALKARA’DAN TERMİK SANTRALE ŞARTLI ONAY
 
Malkara Ticaret Odası Başkanı Ümran Bilgin ve maden işletmecisi Erkan Pullukçu, Malkara’ya yapılması planlanan termik santral ile ilgili açıklamalarda bulundular.
 
Malkara Ticaret Odası Başkanı Ümran Bilgin, "Termik santral kurulumunda olmazsa olmazlarımız var ve bizler ilçemizin yaşanabilir bir havası olmasına, ucuz enerjiye, tarıma 'evet' diyoruz," diye konuştu.
 
Bilgin, yaptığı açıklamada, bölgede yapılması düşünülen termik santralin en modern şekilde inşa edilmesini istediklerini kaydetti. 
 
Termik santralin çevresinde seraların da oluşturulmasını istediklerini belirten Bilgin, şunları söyledi: 
 
"Termik santral kurulumunda olmazsa olmazlarımız var. Bizler ilçemizin yaşanabilir bir havası olmasına, ucuz enerjiye, tarıma 'evet' diyoruz. Yapılması düşünülen termik santralin en modern şekilde inşa edilmesini ve santralin etrafında seraların yapılmasını talep ediyoruz.  Malkara halkının bu seralarda çalışmasını, üretmesini istiyoruz. Bu seralarda kış aylarında da üretim yapılacağı için buharın, sıcak suyun tarım sektörüne ucuz verilmesini istiyoruz."
 
Pullukçu: “Akışkan yataklı sistem ile yapılmalı”
 
İlçedeki madencilerden Erkan Pullukçu da kurulması düşünülen termik santralin dünya üzerinde en son sistem olan “akışkan yataklı sistem” ile yapılmasını istediklerini belirterek, tarım arazilerinin tekrar kullanılabilir hale getirilmesi gerektiğini ifade etti.
 
Pullukçu, şöyle devam etti:  
 
"Bizler, kömürü aldığımız araziyi tekrar tarıma kazandırıyoruz ve her yıl binlerce ton mahsul alıyoruz. Yapılacak termik santralin ısı, enerji, iş gücü ve ekonomiye katkısı çok büyük olacaktır. Ama bu çevrede yaşayanların da hayatlarını devam ettirmesi gerekiyor. Yapılacaksa en iyisi ve en zararsızı yapılsın."
 
Malkara ile birlikte Marmara Ereğlisi’ne de yapılması planlanan termik santral, Marmara Ereğlisi’nde büyük tepkilere neden olurken, Malkara’da koşullu olarak kabul edilmiş gibi görünüyor.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —