Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

SULTANKÖY BELEDİYESİ HIZ KESMİYOR

Sultanköy Belediyesi, “Sultanköy Çevresini Koruyor, Atık Suyunu Değerlendiriyor” isimli projesiyle Trakya Kalkınma Ajansı’ndan üçüncü kez destek almayı başardı.

YEREL HABERLER 25.06.2013 11:04:07 0
SULTANKÖY BELEDİYESİ HIZ KESMİYOR
SULTANKÖY BELEDİYESİ HIZ KESMİYOR
 
Sultanköy Belediyesi, “Sultanköy Çevresini Koruyor, Atık Suyunu Değerlendiriyor” isimli projesiyle Trakya Kalkınma Ajansı’ndan üçüncü kez destek almayı başardı.
 
Sultanköy Belediyesi projelerini hız kesmeden gerçekleştirmeye devam ediyor. Son olarak “Sultanköy Çevresini Koruyor, Atık Suyunu Değerlendiriyor” isimli projeyle Trakya Kalkınma Ajansı’ndan 157.589,21 TL destek alan Sultanköy, başarılı projelerinden birini daha hayata geçirmeye hazırlanıyor.
 
Trakya Kalkınma Ajansı’nın “2012/2013 yılı Küçük Ölçekli Mali Altyapı Destek Programı” kapsamındaki teklif çağrısına adı geçen projeyle başvuran Sultanköy Belediyesi, Kalkınma Ajansı’nın 28 Mayıs’taki yönetim kurulu toplantısında destek almaya hak kazandı. Toplamda 210.704,21 TL maliyetli projenin 157.589,21 TL’si Trakya Kalkınma Ajansı tarafından, 53.144,27 TL’lik kısmı ise Sultanköy Belediyesi’nin kaynaklarından sağlanacak.
 
21 Haziran’da İmzalar Atıldı
 
Söz konusu proje ile ilgili sözleşme 21 Haziran Cuma günü Trakya Kalkınma Ajansı ile Sultanköy Belediye Başkanlığı arasında imzalandı. Sözleşmenin imzalanması için Trakya Kalkınma Ajansı’nı ziyaret eden Belediye Başkanı Ersin Çolpan, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Gökay Üstün ile birlikte bir süre sohbet etti. Başkan Çolpan, Genel Sekreter Üstün’e projeye destek verdikleri için teşekkür ederken, Üstün de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Karşılıklı atılan imzaların ardından proje desteği de resmen onaylanmış oldu.
 
Sultanköy Belediye Başkanı Ersin Çolpan, projeyle ilgili olarak konuştu. Çolpan şunları kaydetti: “Bu projeyle Sultanköy Belediyesi’nin mevcut atık su arıtma tesisinde kurulacak ilave bir geri kazanım sistemiyle, arıtılmış atık sular daha ileri bir arıtmaya tabi tutularak, elde edilecek su ile park, bahçe ve yeşil alanlar için sürdürülebilir bir sulama suyu sağlanacaktır.  İleri arıtma sistemi ile beraber proje kapsamında işletmenin takibini yapmak için bir laboratuvar yapılması da plan kapsamına alınmıştır. Ayrıca elektrik tasarrufu yaparak tesisin işletme maliyetlerini düşüren “Elektrik Tasarruf ve Takip Sistemi” kurulması ve atık su giriş ünitesine tesisin işletilmesi sırasında karşılaşılan kum problemi göz önünde bulundurularak, ince ızgara ile beraber kum tutucu ünite konulması planlanmış ve proje destek almaya hak kazanmıştır.”
 
Çolpan: “Amacımız Bölgede Örnek Olmak”
 
Başkan Çolpan, projenin genel amaçlarını ise şöyle sıraladı: “Projemizin genel amaçları arasında; bölgede örnek oluşturabilecek bir tesisi var etmek, su kirliliğine karşı insanları bilinçlendirmek, atık suların geri kazanılıp ve yeniden kullanılabileceği bilincini insanlara kazandırmak şeklinde sıralayabiliriz. Ayrıca, bu projeyle belde park, bahçe ve yeşil alan sulamasında kullanılacak olan arıtılmış su sayesinde mevcut temiz su kaynaklarının korunmasına katkıda bulunulacaktır. Elde edilecek olan suyun içeriğindeki azot ve fosfor ile de yeşil alanlarda ayrıca gübre kullanılmasına gerek kalmayacak ve Belediye’mizin gübre masrafı da büyük ölçüde azalacaktır.”
 


İki Proje Daha Destek Almıştı

 
Sultanköy Belediyesi daha önce de Trakya Kalkınma Ajansı’nın verdiği desteklerden iki kez yararlanmıştı. Bunlardan ilki olan ve inşaatına 2011 yılında başlanan Atık Su Arıtma Tesisi’nin son rötuşlarının yapıldığı öğrenildi. Kısa zaman içinde faaliyete geçecek olan arıtma tesisi ile Sultanköy’ün dev bir hizmete kavuşacağını belirten Belediye Başkanı Ersin Çolpan, tesisin peyzaj çalışmalarının da sona yaklaştığını ifade etti. Başkan Çolpan, konuyla ilgili, “ayrıca Arıtma Tesisi’nin arkasında bulunan boş alana yol bağlantısı yapıldı. Kısa sürede ekibimizle birlikte yoğun çalışmalarımız sonucunda arıtma tesisimizin hak ettiği peyzaj düzenlemelerini gerçekleştirdik. Kasabamıza çevre düzenlemesiyle birlikte yeni bir tesis kazandırdık, tüm kasaba halkımıza hayırlı olur inşallah,” şeklinde konuştu.
 
Akıllı Kent Sultanköy
 
Sultanköy Belediyesi’nin Trakya Kalkınma Ajansı’nın desteğini aldığı bir diğer proje ise “Akıllı Kent Sultanköy” isimli proje olmuştu. 7 gün 24 saat hizmet verecek olan sistem ile vatandaşların tek tuşla belediyeye gitmeden sorunlarını çözme şansına kavuşacakları proje için Sultanköy Belediye Başkanı Ersin Çolpan şunları söyledi: “Bir kenti iyi yönetebilmek; tanımak ve doğru karar vermekten geçer. Tanımak ise; o kentin sosyal ve demografik yapısı hakkında doğru bilgilere sahip olmak, anlayabilmek ve analiz yapmakla mümkün olur. Modern dünya kenti Sultanköy hayali, bu amaçlarla hazırladığımız “Akıllı Kent Sultanköy” projesinin katkısıyla gerçeğe dönüşecektir.”
 
“Akıllı Kent Sultanköy” projesi sayesinde belediyenin teknik altyapısının güçlendirilmesinin, bilişim maliyetlerinin azaltılmasının ve vatandaşlara belediyecilik hizmetlerinde hız ve kolaylık sağlanmasının amaçlandığı bildirildi.
 
Belediye Başkanı Ersin Çolpan, “Proje kapsamında kurulacak olan bilgi-işlem altyapısı ile tüm vatandaşlarımızın, tüm mükelleflerimizin ödeme, sorgulama, bilgi öğrenme gibi işleri için belediyemize gelme zorunlulukları ortadan kalkacak, personel, zaman, iş yükü gibi konularda hem belediyemize hem de vatandaşlarımıza çok büyük kolaylıklar sağlanacaktır. Vatandaşlarımız, belediyemizde yapılan tüm işlemleri internet bağlantısı olan herhangi bir bilgisayardan, sorgulamalarını ise cep telefonundan ya da sabit telefondan yapabilecektir,” dedi.
 
“Akıllı Kent Sultanköy” Projesinin Bonusu: Bilgi Evi
 
Trakya Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle hayata geçirilecek olan “Akıllı Kent Sultanköy” projesi, belediyenin bilgi-işlem altyapısının yenilenmesini de içerdiğinden, eski bilgi-işlem sistemi boşa çıkan Sultanköy Belediyesi, bu sistemi vatandaşlara ücretsiz hizmet verecek olan “Bilgi Evi” projesiyle yeniden değerlendirmeye karar verdi. Bu proje kapsamında Sultanköy Belediye Spor Kulüp Lokali’nin 2. Katında yapılan Bilgi Evi, öğrencilerin ve gençlerin yararlanabilecekleri bir merkez haline getirildi.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu yerel basın için Meclis Araştırması istedi:

Tekirdağ NKÜ’de ‘Balkan Esintileri Resim ve Heykel Sergisi’ Gerçekleşti

Başkan Nallar tebrikleri kabul ediyor

OPTİMED HASTANESİ’NDE MEDİKAL (TIBBİ) ONKOLOJİSİ ÜNİTESİ AÇILDI

Asyaport, Aylık Elleçlemede Türkiye Rekorunu Kırdı

MARMARA ÜRÜN PİYASASI ARACI KURUM ANONİM ŞİRKETİKURULUŞU HAKKINDA BASIN DUYURUSU

BİZ HABERLERİMİZİN TAKİPÇİSİYİZ; ÇEVRE KATLİAMINA DUR DİYORUZ!

KESİMOĞLU’NA AKPLİ BÜROKRATTAN ETKİNLİK ENGELİ!

HAYRABOLU BELEDİYE BAŞKANI DR. OSMAN İNAN’A ÇERKEZMÜSELLİM MAHALLESİ’NDE SEVGİ SELİ

Süleymanpaşa’da Gerçek Belediyecilik Vizyonu Gökhan Saygı ile Gerçekleşecek

Yüksel, “Tekirdağ’ın Değişim, Gelişim ve Dönüşüm haritasını çiziyoruz”

DAHA YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR

AHMET AKÇAY TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE ADAYI OLDU.

DR. OSMAN İNAN’I HAYRABOLULAR BÜYÜK BİR SAYGIYLA KARŞILIYOR

Yüksel’den Gençlere Müjdeler!

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL:

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel, Hayrabolu'da "Gerçek Belediyecilik” İçin Adımlar Atıyor

Volkan Nallar’dan Ev Ziyaretleri

ERGÜN BAKIRHAN ÇAMOLUK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU

TUNCER BAŞOĞLU MERKEZ SAĞ VE SOL KESİMİN LİMANI MI OLUYOR?

BİLGE; “HAKKINIZ OLAN TOPRAKLARINIZ SİZİN OLACAK!

Süleymanpaşa’da Gerçek Belediyecilik Vizyonu Gökhan Saygı ile Gerçekleşecek

Yüksel: “Tekirdağ’ın “bakarız” demekle geçen 10 yılını Değişim, Gelişim ve Dönüşümle değiştireceğiz!”

AK Parti Tekirdağ BüyükşehirBelediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel,

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL ÇORLU’DA

Şampiyonun kupasını Başkan Yüksel verdi

KAYA TEPE YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 3 MİLYON TL ‘LİK ENERJİ TASARRUFU SAĞLAYAN GES PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ

BEYAZKÖY DÜĞÜN SALONU'NUN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

TREDAŞ, 2023 yılında müşterilerinden gelen 1 milyonun üzerinde çağrıya çözüm üretti

Yükleniyor

Yüksel: “Tekirdağ’ın “bakarız” demekle geçen 10 yılını Değişim, Gelişim ve Dönüşümle değiştireceğiz!”

AK Parti Tekirdağ BüyükşehirBelediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel,

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL ÇORLU’DA

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 3 MİLYON TL ‘LİK ENERJİ TASARRUFU SAĞLAYAN GES PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ

BEYAZKÖY DÜĞÜN SALONU'NUN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

TREDAŞ, 2023 yılında müşterilerinden gelen 1 milyonun üzerinde çağrıya çözüm üretti

Asyaport'ta Dünya Gümrük Günü Etkinliği Gerçekleşti

YARI YIL TATİLİNDE BUZ PATENİ KEYFİ

ŞARKÖY BELEDİYESİ TRAKYA’DA BİR İLKE İMZA ATTI

DERNEĞİMİZ GÜMRÜK ETKİNLİKLERİNE KATILDI.

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 34 18 12 4 15 58
4.Beşiktaş 35 16 13 6 6 54
5.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
6.Alanyaspor 35 12 10 13 3 49
7.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
8.Rizespor 35 14 14 7 -7 49
9.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
10.Antalyaspor 34 11 11 12 -3 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Kayserispor 34 11 13 10 -9 40
13.Ankaragücü 35 8 12 15 -3 39
14.Samsunspor 34 10 15 9 -7 39
15.Fatih Karagümrük 34 9 16 9 -2 36
16.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
17.Gazişehir Gaziantep 34 9 18 7 -15 34
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 34 7 18 9 -32 30
20.İstanbulspor 34 4 23 7 -41 16