Tarih: 13.05.2013 13:23

Ümit Gökmen'den İndirim Müjdesi

Facebook Twitter Linked-in

Hayrabolu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ümit Gökmen, esnaflara verilen kredi faizlerinin düşürülmesinin tüm üyelerini rahatlatacağını söyledi.

Düşen kredi faizleri hakkında bilgi veren Hayrabolu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ümit Gökmen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 30 Nisan 2013 tarihinde katıldığı TESKOMB bilgilendirme toplantısında esnafa müjde verildiğini hatırlattı. Buna göre bir yıl vadeli kredilerde yüzde 4, bir yılı geçen kredilerde ise yüzde 5 faiz uygulanacağını bizzat Erdoğan'ın açıkladığını söyleyen Ümit Gökmen "Bizlerin de katıldığı toplantıda verilen bu müjde ile Cumhuriyet tarihinde görülmemiş rekor bir faiz indirimi sağlanmıştır. 2001 senesinde faizlerin yüzde 67'lerde olduğunu düşünürsek bu faiz indirimi şu günlerde nakit sıkıntısı çeken esnafımıza can suyu olmuştur. Kooperatif kredilerinden daha düşük faizle kredi kullandıran başka bir kuruluş bulunmamaktadır. Zaten piyasa koşullarına göre çok avantajlı olan kooperatif kredilerinin yeni düzenlemeler sonrası esnaf ve sanatkarımız açısından cazipliği daha da artmıştır. Bundan böyle kullanılacak kredilere yansıyan yeni faiz oranı esnafımıza nefes aldıracaktır. Kredilerin geri ödenmesi konusunda esnafa yapılacak en iyi yardımın faiz oranlarının düşürülmesi olduğunun düşünüyoruz. Onun için yapılan bu düzenleme bizleri çok mutlu etmiş hizmet şevkimizi artırmıştır. Ayrıca verilen müjdeler sadece faiz indirimiyle kalmamış olup 11 Nisan 2013 tarihinden itibaren kooperatif kefaletiyle verilen kredilere verilecek olan kefaletlerde eş rızası da aranmayacaktır. Esnaflar tarafından sıkça eleştirilen kredilerde eş rızası şartının artık aranmayacak olmasının da biz esnaflar için önemli bir gelişme olmasından mutluluk duymaktayız" dedi.

Kooperatiflerin aldıkları masraf karşılıklarının yüzde 2 den yüzde 1,5'a, banka komisyonlarının ise % 1 den % 0,5'e üst kuruluş kesintisinin % 1 den % 0,5 e düşürüldüğünü, ayrıca bu kredilerden banka hiçbir şekilde istihbarat ücreti almayacağını anlatan Hayrabolu  Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ümit Gökmen, açıklamasını şöyle sürdürdü;"2013 yılının esnaf ve sanatkarlarımız açısından bol kazançlı geçmesini temenni etmekteyiz. Siz değerli ortaklarımızın nakit ihtiyaçlarınızı en kısa zamanda çözmeye çalışıyoruz. Bu vesileyle bu müjdeleri bizlere veren esnaf ve sanatkarımızdan desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen başta Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a ve emeği geçen tüm yetkililere teşekkür ederiz."



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —