Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Bu liseden mezun olanın işi garanti

Tekirdağ 2013-2014 eğitim-öğretim yılında yeni bir okula daha kavuşuyor.

EKONOMİ 3.06.2013 13:09:50 0
Bu liseden mezun olanın işi garanti
Özel Tekirdağ Yaşam Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Hemşirelik, Radyoloji Teknisyenliği ve Anestezi Teknisyenliği bölümleriyle Yavuz Mahallesi’nde bulunan binasında eğitim hayatına başlıyor.
Sağlığınız İlgi Alanımız, ilkesiyle yola çıkan Özel Tekirdağ Yaşam Hastanesi ve Tekirdağ ilinde eğitim alanında yıllardır hizmet veren Özel Görkem Eğitim Kurumları birlikteliği ile kurulan Özel Tekirdağ Yaşam Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Yavuz Mahallesi’nde hizmete girmeye hazır olan binasında eğitim hayatına başlıyor. Sağlık Meslek Lisesi'nde Hemşirelik, Anestezi Teknisyenliği ve Radyoloji Teknisyenliği bölümleri yer alacak.
Önemli bir misyon üstlendik
Görkem Eğitim Kurumları kurucusu Necmettin ERDOĞAN, “Atatürk, toplum hayatını ilgilendiren her konuda öneminden hiçbir şey kaybetmeyen görüşler üretmiştir.
   Eğitim ise O’nun en yoğun çalıştığı alanlardan biridir… Çünkü O, bir milletin geleceği üzerinde eğitimin oynadığı rolü çok iyi bilmektedir. Tekirdağ'ımızın kalkınması ve gelişmesi ancak yüksek bir eğitim düzeyine erişmek ile mümkündür.” dedi.
Eğitimde yüksek kalite anlayışı
   Özel Tekirdağ Yaşam Hastanesi Genel Koordinatörü ve aynı zamanda Özel Tekirdağ Yaşam Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Genel Müdürü Dr.Cihan Çömez “Eğitim kadrosu ve laboratuvarları ile ciddi hedefleri olan, alanında örnek olmayı hedefleyen ve mezunlarının iş yerleri tarafından ilk sırada tercih edileceği bir kurum oluşturduk. Okulumuzu diğer sağlık eğitim kurumlarından ayıran en büyük fark, öğrencilerin çalışacakları bir kurum tarafından eğitim alacak olmaları. Bu sayede sadece son sınıfta staja giden ve hastane kültürüne alışmaları gereken ancak bu sürede sınav kaygıları olduğu için pratik eğitime odaklanamayan ve bu staj döneminden yeterince faydalanamayan öğrenciler yerine lise eğitimi boyunca sürekli hastane ile ilişkide olacak ve okul bitiminde mesleğinde tecrübeli olarak mezun olacak öğrenciler yetiştireceğiz.
  Misyonumuz; Bilim’in aydınlığı, aklın yol göstericiliğinde, çağdaş eğitim yaklaşımlarıyla, insanı ve mesleğini önemli bir değer kabul ederek, sağlık bakımı sunabilen ve geliştirebilen sağlık personeli yetiştirmektir.
   Vizyonumuz; sağlık eğitiminde saygın ve tercih edilen, yenilikçi, kendini geliştiren, ekip ruhuna inanan, Türk Milli Eğitiminin genel ve özel amaçlarına uygun, Atatürk ilkelerine bağlı, örnek bir eğitim kurumu olmaktır” diye konuştu.
Yaşam Hastanesi referansımız oldu
   Dr.Cihan Çömez açıklamasında: ”Özel Tekirdağ Yaşam Hastanesi 1999 yılında yapımına başlanılarak 2000 Yılında sağlıkta özel hizmet anlayışını Tekirdağ’a yaşatmak için Op. Dr. Ekrem ÇÖMEZ liderliğinde kuruldu. Kuruluşundan itibaren yeni teknolojiyi takip ederek ve hizmet kalitesini arttırarak sürekli büyüdü. Tekirdağ ve tüm Trakya bölgesinde beklentileri karşılamasının yanı sıra bölgeye modern tıbbın gerektirdiği tüm yatırımları yapma çabasıyla gelişen hastanemiz sürekli olarak daha ileri gitmek için çalışmaktadır. 2012 yılında tamamlanan branş ilaveleri ve 280 çalışanıyla hastanemiz geçmişte kazandığı güven ile birlikte tüm sevkleri kabul eden referans merkez konumuna gelmiştir. Kaliteli ve güvenilir sağlık hizmetini sizlere sunmaktan ve bu hizmetin yayılması için çalışmaktan gurur duyuyoruz. Tekirdağ’a değer katmak için çalışmaya devam ediyoruz, Özel Tekirdağ Yaşam Anadolu Sağlık Meslek Lisesi sürekli geliştirmeye çalıştığımız hizmetlerimizin son halkasıdır.
Eğitim ve Uygulama bir arada, Sektörün İhtiyaçlarını Çok İyi Biliyoruz
  Genel Koordinatör Dr.Cihan Çömez, eğitim ve öğretime başlayacak olan Özel Tekirdağ Yaşam Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nin hayata geçmesi ile birlikte, eğitim ile uygulama alanlarında sağlanacak birliktelik sayesinde çok önemli avantajların elde edileceğini belirterek: ”13 yıllık deneyime sahip olan Özel Tekirdağ Yaşam Hastanesi şu an 77 yatak kapasitesiyle tüm branşlarda hasta kabul eden tam teşekküllü bir sağlık kuruluşu, halen süren projesi ile 200 yatak kapasitesine ulaşmayı hedeflemekte, ayrıca hastanemiz bünyesinde 20 cihaz kapasiteli diyaliz merkezimiz mevcut.
Sağlık sektörünü ve hangi alanlarda sağlık personeline ihtiyaç olduğunu çok iyi biliyoruz ve okulumuzda öğrenci kabul edeceğimiz bölümleri de buna göre tercih ettik.
Radyoloji teknisyenliği bölümünde okuyacak öğrencilerimiz hastanemiz bünyesinde bulunan ve Türkiye’de radyoloji alanında yaygın olarak tercih edilen cihazlarda eğitim alacaklardır. Firmalar sağlık meslek liseleri yada yüksekokullardan mezun olan kişilerin bu cihazları kullanılmasına özel eğitim aldıktan sonra i-zin vermektedirler. Hastanemizde bir teknisyenin kullanması gerekecek en modern cihazların hepsi mevcuttur. Bu cihazları kullanarak eğitim alacak olan personelin iş aramasına gerek olmayacak, işyerleri onları arayacaktır. Bu cihazlarda eğitim alacak teknisyenlerin ayrıca SIEMENS firması tarafından da sertifikalandırılması için görüşmelerimiz sürmektedir.
   Hemşirelik halk arasında tek bir alan olarak biliniyor olsa da aslında artık hemşirelik içinde Yoğun Bakım, Ameliyathane, Diyaliz, Acil Servis, Kalp ve Damar Cerrahisi, Anjiyografi, Yenidoğan Hemşireliği gibi birçok alan mevcut. Hastanemizde pratik eğitim sırasında, staj dönemi başlamadan önce, tüm hemşirelik öğrencilerimizi, her bölümde izlemci olarak çalıştırarak ilgi duydukları alanı tespit edeceğiz ve o alanda tek başına çalışabilecek tecrübeye sahip olarak mezun olmalarını sağlayacağız.
   Anestezi teknisyenliği bölümünde de birçok alan mevcut. Anestezi teknisyenleri, anestezi alanında çalışabildikleri gibi, yoğun bakım, ambulans, acil servis gibi alanlarda da çalışabilmekteler. Hastanemizde Kalp ve Damar Cerrahisi yapıldığı i-çin yine öğrencilerimiz Anestezi’de çok özellikli bir alan olan Kalp Damar Cerrahisi alanında da tecrübe kazanma imkanı yakalayacaklar.
YÜZDE YÜZ İŞ GARANTİLİ
   Genel Koordinatör Dr.Cihan Çömez, açılacak olan özel sağlık meslek lisesi sayesinde, son derece büyük avantajların elde edileceğini dile getirirken, bazı önemli avantajları şuşekilde dile getirdi:“Eğitim ve öğretime girecek olan okulumuzdan mezun olan öğrencilerimizin, iş garantileri mevcuttur. Bir çok önemli üniversiteden mezun olan gençlerimizin bile iş bulma konusunda yaşadıkları sıkıntılar ortadayken, böyle bir avantajın, okulun bitiminden itibaren elde edilecek oluşu, velilerimizin büyük önem verdikleri bir seçenek olacak. Gelen yoğun talepler de hep bu yönde. En iyi imkan ve şartlar altında, tecrübe kazandırıcı şekilde, tüm modern imkanlara dayalı olarak verilecek olan eğitim ve öğretimimiz sonrasında mezun olan öğrencilerimizi,başarılı bir iş yaşamı bekliyor olacak.” dedi.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu yerel basın için Meclis Araştırması istedi:

Tekirdağ NKÜ’de ‘Balkan Esintileri Resim ve Heykel Sergisi’ Gerçekleşti

Başkan Nallar tebrikleri kabul ediyor

OPTİMED HASTANESİ’NDE MEDİKAL (TIBBİ) ONKOLOJİSİ ÜNİTESİ AÇILDI

Asyaport, Aylık Elleçlemede Türkiye Rekorunu Kırdı

MARMARA ÜRÜN PİYASASI ARACI KURUM ANONİM ŞİRKETİKURULUŞU HAKKINDA BASIN DUYURUSU

BİZ HABERLERİMİZİN TAKİPÇİSİYİZ; ÇEVRE KATLİAMINA DUR DİYORUZ!

KESİMOĞLU’NA AKPLİ BÜROKRATTAN ETKİNLİK ENGELİ!

HAYRABOLU BELEDİYE BAŞKANI DR. OSMAN İNAN’A ÇERKEZMÜSELLİM MAHALLESİ’NDE SEVGİ SELİ

Süleymanpaşa’da Gerçek Belediyecilik Vizyonu Gökhan Saygı ile Gerçekleşecek

Yüksel, “Tekirdağ’ın Değişim, Gelişim ve Dönüşüm haritasını çiziyoruz”

DAHA YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR

AHMET AKÇAY TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE ADAYI OLDU.

DR. OSMAN İNAN’I HAYRABOLULAR BÜYÜK BİR SAYGIYLA KARŞILIYOR

Yüksel’den Gençlere Müjdeler!

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL:

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel, Hayrabolu'da "Gerçek Belediyecilik” İçin Adımlar Atıyor

Volkan Nallar’dan Ev Ziyaretleri

ERGÜN BAKIRHAN ÇAMOLUK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU

TUNCER BAŞOĞLU MERKEZ SAĞ VE SOL KESİMİN LİMANI MI OLUYOR?

BİLGE; “HAKKINIZ OLAN TOPRAKLARINIZ SİZİN OLACAK!

Süleymanpaşa’da Gerçek Belediyecilik Vizyonu Gökhan Saygı ile Gerçekleşecek

Yüksel: “Tekirdağ’ın “bakarız” demekle geçen 10 yılını Değişim, Gelişim ve Dönüşümle değiştireceğiz!”

AK Parti Tekirdağ BüyükşehirBelediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel,

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL ÇORLU’DA

Şampiyonun kupasını Başkan Yüksel verdi

KAYA TEPE YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 3 MİLYON TL ‘LİK ENERJİ TASARRUFU SAĞLAYAN GES PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ

BEYAZKÖY DÜĞÜN SALONU'NUN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

TREDAŞ, 2023 yılında müşterilerinden gelen 1 milyonun üzerinde çağrıya çözüm üretti

Yükleniyor

Yüksel: “Tekirdağ’ın “bakarız” demekle geçen 10 yılını Değişim, Gelişim ve Dönüşümle değiştireceğiz!”

AK Parti Tekirdağ BüyükşehirBelediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel,

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL ÇORLU’DA

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 3 MİLYON TL ‘LİK ENERJİ TASARRUFU SAĞLAYAN GES PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ

BEYAZKÖY DÜĞÜN SALONU'NUN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

TREDAŞ, 2023 yılında müşterilerinden gelen 1 milyonun üzerinde çağrıya çözüm üretti

Asyaport'ta Dünya Gümrük Günü Etkinliği Gerçekleşti

YARI YIL TATİLİNDE BUZ PATENİ KEYFİ

ŞARKÖY BELEDİYESİ TRAKYA’DA BİR İLKE İMZA ATTI

DERNEĞİMİZ GÜMRÜK ETKİNLİKLERİNE KATILDI.

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 34 18 12 4 15 58
4.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
5.Beşiktaş 34 15 13 6 5 51
6.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
7.Rizespor 34 14 13 7 -6 49
8.Alanyaspor 34 12 10 12 3 48
9.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
10.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Kayserispor 34 11 13 10 -9 40
13.Samsunspor 34 10 15 9 -7 39
14.Ankaragücü 34 8 12 14 -3 38
15.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
16.Gazişehir Gaziantep 34 9 18 7 -15 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 34 7 18 9 -32 30
20.İstanbulspor 34 4 23 7 -41 16