Tarih: 23.05.2013 11:38

11. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali Vali Yerlikaya başkanlığında yapıldı

Facebook Twitter Linked-in

Bu yıl, ülkemizde 11.si, ilimizde de 3.sü düzenlecek olan 11. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali Tekirdağ il etkinliği tanıtım toplantısı, Vali Yerlikaya’nın başkanlığında Tekirdağ basınının da katılımıyla yapıldı.

Valilik himayesinde gerçekleşecek etkinliğe, Tekirdağ ve Çerkezköy belediyelerinin katkılarının yanı sıra, il genelindeki STK’lar ve firmalar da sponsorlukları ile destek olacak. Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, TASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Özadalı, İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdür Vekili İsmail Bağlar ve sponsor firmaların temsilcileri katıldı.

Tanıtım toplantısında Türkçe Olimpiyatları Tekirdağ İl Etkinliği Tertip Komitesi adına konuşan Kasım Özadalı; “ Bu yıl 11.si düzenlenecek Uluslararası Türkçe Olimpiyatlarına; 5 kıtadan, 140 ülkeden 2 bin öğrencinin geleceğini, 55 ilde 99 sahnede yapacakları gösteriler ile tüm Türkiye'ye güzel anlar yaşatacağını” ifade etti. Özadalı,her yıl farklı bir mesajı olan etkinliğin bu yılki mesajının “Evrensel Barışa Doğru” olduğunu 6 Haziran’daki Tekirdağ il etkinliğine 25 ülkeden katılacak 100’e yakın çocuğun şarkı, halk oyunu ve özel becerileri  ile Tekirdağ halkına muhteşem bir gece yaşatacaklarını da “söyledi.

Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç da; “Bu yıl Tekirdağ’da 3.cü düzenlenecek etkinliğe ev sahipliğe yapacak olmaktan mutlu olduklarını belirterek, tüm dünyaya Türkçe’yi tanıtan bu festival organizasyonunda emeği geçen herkese” teşekkür etti.

Valilik himayesinde 3.cü gerçekleşecek 11. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali ile ilgili olarak konuşan Vali Ali Yerlikaya ”Bu etkinlikte sadece Valiliğimizin değil, Tekirdağ Belediyemiz, diğer belediyelerimiz ile destek olan tüm STK’larımız ve firmalarımızın emeği ve katkısı var. Dilimiz Türkçe’nin, sınırlarımız dışında  bu türden etkinliklerle tanıtılarak duyurulmasını sağlayan, böyle etkinliklerin devamının gelmesini diliyorum” dedi. Vali Yerlikaya, Türkçe Olimpiyatları Tekirdağ İl Etkinliği Tertip Komitesi’ne de çabalarından dolayı teşekkür etti.
Tanıtım toplantısı sonunda, Kazakistan’dan gelen öğrenciler tarafından Vali Ali Yerlikaya’ya, ülkelerinin yerel kıyafeti takdim edildi.


























Orjinal Habere Git
— HABER SONU —