Tarih: 08.12.2014 17:02

‘ANA PARTİ’ İL BAŞKANI ŞENAY BECERİKLİ OLDU

Facebook Twitter Linked-in

‘ANA PARTİ’ KURUCU İL BAŞKANI ŞENAY BECERİKLİ OLDU

Cumhuriyet Halk Partisi’nde başlayan “bölünme” krizi, CHP Milletvekili Emine Ülker Tarhan’ın istifa ederek Anadolu Partisi’ni kurmasıyla farklı bir boyuta taşınmıştı. Ulusal boyuttaki bu siyasi gelişme Tekirdağ siyasetini de etkiledi. Bir dönem Tekirdağ CHP İl Kadın Kolları Başkanlığı yapmış olan Avukat Şenay Becerikli, Anadolu Partisi’nin Tekirdağ’da Kurucu İl Başkanı oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde başlayan “bölünme” krizi, CHP Milletvekili Emine Ülker Tarhan’ın istifa ederek Anadolu Partisi’ni kurmasıyla farklı bir boyuta taşınmıştı. Ulusal boyuttaki bu siyasi gelişme Tekirdağ siyasetini de kısa sürede etkisi altına aldı.

BECERİKLİ, KURUCU BAŞKAN

Hızlı bir şekilde teşkilatlanmaya başlayan Anadolu Partisi, il örgütlerini oluşturmaya devam ediyor. Tekirdağ’da da örgütlenmeye başlayan Anadolu Partisi, kurucu il yönetimini oluşturma çalışmalarını tamamladı. Ana Parti’nin Tekirdağ’da Kurucu İl Başkanı ise CHP’de bir dönem İl Kadın Kolları Başkanlığı yapan, CHP milletvekili ve belediye başkan aday adaylıkları bulunan Avukat Şenay Becerikli oldu.



SARAY’A DA KADIN BAŞKAN

İl teşkilatlanmasının ardından ilçe yapılanmasına da hız veren Becerikli, Saray İlçe Başkanı olarak genel başkan ve kendisi gibi kadın bir siyasetçi atadı. Saray İlçe Başkanlığı’na daha önce Ak Parti’de de görev yapmış olan Sevtap Trakya getirildi. Trakya, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Emine Ülker Tarhan'ın kurmuş olduğu Anadolu Partisi adına İl Başkanım Şenay Becerikli'den Saray İlçe Başkanlığı Yetki Belgemizi aldık. Şimdi çalışma zamanı. Şahsımı bu göreve layık gördüğü için kendilerine teşekkürlerimi sunarım,” ifadelerini kullandı.

ŞENAY BECERİKLİ KİMDİR?

Becerikli, Tekirdağ Valiliği’nde Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ve Özel Kalem Müdürlüğü yapmış önemli bir bürokrattı. Erken yaştaki emekliliği sonrası azmiyle üniversite sınavlarına girerek Hukuk Fakültesi’ni kazandı ve tahsilini tamamlayarak avukatlık yapmaya başladı. Emekliliği sonrası aktif siyasete giren Becerikli, CHP İl Kadın Kolları Başkanlığı yaptı.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —