Tarih: 17.11.2014 17:58

‘ANA PARTİ’ KURUCU İL BAŞKANI ŞENAY BECERİKLİ

Facebook Twitter Linked-in

‘ANA PARTİ’ KURUCU İL BAŞKANI ŞENAY BECERİKLİ

Cumhuriyet Halk Partisi’nde başlayan “bölünme” krizi, CHP Milletvekili Emine Ülker Tarhan’ın istifa ederek Anadolu Partisi’ni kurmasıyla farklı bir boyuta taşınmıştı. Ulusal boyuttaki bu siyasi gelişme Tekirdağ siyasetini de etkiledi. Bir dönem Tekirdağ CHP İl Kadın Kolları Başkanlığı yapmış olan Avukat Şenay Becerikli, Anadolu Partisi’nin Tekirdağ’da Kurucu İl Başkanı oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde başlayan “bölünme” krizi, CHP Milletvekili Emine Ülker Tarhan’ın istifa ederek Anadolu Partisi’ni kurmasıyla farklı bir boyuta taşınmıştı. Ulusal boyuttaki bu siyasi gelişme Tekirdağ siyasetini de kısa sürede etkisi altına aldı.

BECERİKLİ, KURUCU BAŞKAN

Hızlı bir şekilde teşkilatlanmaya başlayan Anadolu Partisi, il örgütlerini oluşturmaya devam ediyor. Tekirdağ’da da örgütlenmeye başlayan Anadolu Partisi, kurucu il yönetimini oluşturma çalışmalarını başlattı. Ana Parti’nin Tekirdağ’da Kurucu İl Başkanı ise CHP’de bir dönem İl Kadın Kolları Başkanlığı yapan, CHP milletvekili ve belediye başkan aday adaylıkları bulunan Avukat Şenay Becerikli oldu.

Becerikli, Tekirdağ Valiliği’nde Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ve Özel Kalem Müdürlüğü yapmış önemli bir bürokrattı. Erken yaştaki emekliliği sonrası azmiyle üniversite sınavlarına girerek Hukuk Fakültesi’ni kazandı ve tahsilini tamamlayarak avukatlık yapmaya başladı. Emekliliği sonrası aktif siyasete giren Becerikli, CHP İl Kadın Kolları Başkanlığı yaptı.

Bu dönemde CHP’den milletvekili ve belediye başkan aday adaylıkları bulunan Becerikli’nin CHP’den ayrılması siyasi çevrelerce “CHP için büyük kayıp” olarak değerlendirildi. Tıpkı parti genel merkezinde olduğu gibi Tekirdağ teşkilatında da önemli kopmalar olabileceği ve önümüzdeki günlerde Ana Parti’ye geçişlerin hızlanabileceği de alınan bilgiler arasında.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —