Tarih: 22.10.2014 11:24

KÖMÜRÜN DUAYENİ ARGAN: “PETROKOK KANSEROJEN”

Facebook Twitter Linked-in

KÖMÜRÜN DUAYENİ ARGAN: “PETROKOK KANSEROJEN”

Kömür konusundaki engin bilgisiyle petrokok tartışmalarına yeni bir boyut kazandıran Adnan Argan, petrokokun aslında bir yakıt değil bir petrol atığı olduğunu ifade etti. Argan, “Petrokokun zararı bir şehri etkileyecek kadar yüksek bir etkiye sahiptir,” dedi.

Tekirdağ’ın tanınmış siyasetçi ve işadamlarından Adnan Argan, son dönemde gündemi meşgule den petrokok kömürü ile ilgili çarpıcı bilgiler verdi. Kömür konusundaki engin bilgisiyle petrokok tartışmalarına yeni bir boyut kazandıran Adnan Argan, petrokok un aslında bir yakıt değil bir petrol atığı olduğunu ifade etti.

ÖNEMLİ BİR SİYASETÇİ

Adnan Argan, Tekirdağ’ın tanınmış siyasetçilerinden biri. Anavatan Partisi’nin en güçlü olduğu dönemde Tekirdağ İl Başkanlığı ve ANAP MKYK üyeliği gibi önemli görevler üstlenmişti. Argan halen aktif siyasetle iç içe bir şekilde iş hayatını sürdürüyor. Geçtiğimiz aylarda Tekirdağ’ı ziyaret eden ANAP Eski Genel Başkanı ve Başbakan Mesut Yılmaz, Arganı’ ziyaret etmiş ve yaklaşık iki saat özel olarak görüşmüşlerdi.

“PETROKOK KANSERE YOL AÇIYOR”

Argan ayrıca önemli bir işadamı olarak biliniyor. 50 yıldır aileden gelen kömür işletmelerini idare eden Argan, kömür konusunda son derece bilgi sahibi bir isim. Argan, petrokok ile ilgili yaptığı açıklamada petrokokun aslında bir yakıt değil bir petrol atığı olduğunu belirterek şu ifadelere yer verdi:

“Petrol atıklarından elde edilen “petrokok” petrol asfaltına eşdeğer bir maddedir. Bu yüzden de kanser yapıcı özelliği bulunmaktadır. Vücuttaki herhangi bir dokunun anormal büyümesine, akciğer ve gırtlak kanserine yol açabilecek niteliktedir. Çimento fabrikalarında linyitle karıştırılarak yakılan petrokokun zararı bir şehri etkileyecek kadar yüksek bir etkiye sahiptir. Bir santralde kullanılması durumunda 50 km yarıçapındaki alan petrokok dumanından etkilenebilecektir.”



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —