Tarih: 15.08.2014 10:21

“TEKİRDAĞ KAÇAK SİGARA CENNETİ OLMAYACAK”

Facebook Twitter Linked-in

Tekirdağ Bakkallar Odası Başkanı Emine Arıkan:
“TEKİRDAĞ KAÇAK SİGARA CENNETİ OLMAYACAK”

Kaçak sigara satışı, Türkiye’nin olduğu kadar, Tekirdağ’ın da önemli problemleri arasında yer almaya devam ediyor. Tekirdağ Bakkallar Odası Başkanı Emine Arıkan, “Kaçakçılık Kanunu’nda yapılan son değişiklikle sigara kaçakçılığı suçunu işleyenlere verilecek hapis cezaları ağırlaştırıldı ve kaçak sigara satanlara da hapis yolu göründü,” diye konuştu.

Kaçak sigara satışı, Türkiye’nin olduğu kadar, Tekirdağ’ın da önemli problemleri arasında yer almaya devam ediyor. 2014 yılında Türkiye’de %20 oranına kadar tırmanan kaçak sigara satışına karşı önlemler arttırıldı. Araştırmalara göre ülke genelinde her 5 sigaradan birinin, Tekirdağ’da ise her 4 sigaradan birinin kaçak olduğunu belirten Tekirdağ Bakkallar Odası Başkanı Emine Arıkan, “Kaçakçılık Kanunu’nda yapılan son değişiklikle sigara kaçakçılığı suçunu işleyenlere verilecek hapis cezaları ağırlaştırıldı ve kaçak sigara satanlara da hapis yolu göründü,” diye konuştu.

İHBAR EDENE ÖDÜL

Sigara kaçakçılığı ile mücadelenin etkinliğinin arttırılması için ihbarda bulunup kaçak sigara yakalatanlara ikramiye verilmesine de karar verildiği öğrenildi. Bu kapsamda vatandaşlar, ücretsiz ALO 136 Gümrük Muhafaza İhbar Hattı’nın yanı sıra 155 ve 156 numaralarına da bildirimde bulunarak mücadeleye katkı sağlayabilecekler.

Kaçak sigara ile mücadelede gösterilen çabaların memnuniyet verici olduğunu ifade eden Arıkan, sözlerine şöyle devam etti. “Sokak ortasında, mahalle pazarlarında bile satılan ve hiçbir yasal düzenlemeye tabi olmayan kaçak sigaralar ve açık tütün yüzünden esnafımız ekmeğinden oluyor, adeta kapısına kilit vurma noktasına geliyor. Diğer yandan yılda 5,5 milyar TL civarında vergi kaybına yol açan kaçak sigaralar aynı zamanda sağlık politikaları açısından da önemli bir tehdit oluşturuyor. Yasadışı sigaraların nasıl üretildiği, içinde ne olduğu, hangi koşullarda depolandığı belli değil. Kaçak sigara satıcıları 18 yaşının altındakilere sigara satmaktan da çekinmiyor.”

Bu mücadelenin sonuna kadar etkin bir şekilde sürdürülmesi gerektiğini ifade eden Arıkan, “Bu konuda biz üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Yetkilileri ve vatandaşlarımızı da daha duyarlı olmaya davet ediyoruz,” diyerek sözlerini noktaladı.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —