Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

ZMO’DAN VALİYE KINAMA

TORSAB’ın kurulmasına karşı Türkiye Ziraat Mühendisleri Odası Genel Merkezi’nce dava açılmasına tepki gösteren Vali Yerlikaya’nın sert açıklamalarına aynı sertlikte cevap veren Türkiye Ziraat

GÜNDEM 4.08.2014 19:06:12 0
ZMO’DAN VALİYE KINAMA
ZMO’DAN VALİYE KINAMA

Geçtiğimiz gün bir iftar programına katılan Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Tekirdağ’da kurulması planlanan Organize Sanayi Bölgesi’ne (TORSAB) karşı sert çıktı. TORSAB’ın kurulmasına karşı Türkiye Ziraat Mühendisleri Odası Genel Merkezi’nce dava açılmasına tepki gösteren Vali Yerlikaya’nın sert açıklamalarına aynı sertlikte cevap veren Türkiye Ziraat Mühendisleri Odası, zehir zemberek bir basın açıklaması yayınladı. Ayrıca, Vali Yerlikaya’nın açıklamasında söylediği “Tekirdağ 3 kişiden ibaret değil. Üç satır yazı yazarak bu şehrin kaderiyle oynayamazsınız,” sözleri, konuya duyarlı gazetecilerden de tepki aldı.

Tekirdağ Organize Sanayi Bölgesi (TORSAB) ile ilgili tartışmalar dinmek bilmiyor. Önceki gün Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya Tekirdağ Ticaret Borsası’nın iftarında yaptığı konuşmada TORSAB’da yürütmenin durdurulması için dava açan Türkiye Ziraat Mühendisleri Odaları Birliği’ni ve TORSAB’a karşı haber yapan ve yazılar yazan gazetecileri hedef almıştı. Yerlikaya, davayı kendisi açmayıp Ankara’da bulunan genel merkezine havale eden Tekirdağ Ziraat Mühendisleri Odası’nı çok sert sözlerle eleştirmiş, “Erkek gibi davayı kendileri açmıyorlar, ‘bize tepki olur, genel merkezimiz davayı açsın,’ deyip Ankara’ya havale ediyorlar. Türkiye Ziraat Mühendisleri Odası, sen kimsin? Tekirdağ hakkında ne bilirsin?” ifadelerini sarf etmişti.

Yerlikaya ayrıca TORSAB’ın yapılmasına karşı çıkan ve bu doğrultuda haber yapan gazetecilere de yüklenmiş ve “Tekirdağ üç kişiden ibaret değil. Üç satır yazı yazıp bu şehrin kaderiyle oynayamazsınız. Bir şehir böyle yönetilmez,” diyerek adeta ateş püskürmüştü. Ayrıca TORSAB’ın ne olursa olsun kurulacağını öne süren Vali Yerlikaya’ya gazetecilerden ve Türkiye Ziraat Mühendisleri Odası’ndan da cevap gecikmedi. Valinin “Tekirdağ üç kişiden ibaret değil,” diyerek kastettiği gazeteciler Necmi Işıksal, Şerif Baysalan ve Bedia İlerler, Tekirdağ’da OSB kurulmasının önüne geçileceğini, bu işin sonuna kadar takipçisi olacaklarını dile getirdiler. Gazeteci İlerler, “Sayın Valimiz OSB her hâlükârda yapılacak diyor ama biz de diyoruz ki size o OSB’yi yaptırmayacağız. Kim haklı çıkacak, göreceğiz,” diye konuştu.

Türkiye Ziraat Odası’nın yaptığı basın açıklaması ise çok daha sert bir dille Vali’nin sözlerini eleştirdi. Biz de o açıklamayı aynen okuyucularımızla paylaşıyoruz.

İşte o açıklama:

TEKİRDAĞ VALİSİ’Nİ KINIYORUZ!

“Bir kamu görevlisine yakışmayan ifadelerle Odamızı suçlayan Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya’yı şiddetle kınıyoruz. Sayın YERLİKAYA, hukuk devletinin vazgeçilmez ilkelerinden birinin idarenin her türlü eylem ve işleminin yargı denetimine tabi olması ve hak arama hürriyetinin Anayasal bir hak olduğunu görmezden gelerek, Tekirdağ OSB alanına ilişkin olarak Bakanlar Kurulu`nca alınan acele kamulaştırma kararının iptali için açtığımız dava nedeniyle Odamızı eleştirmektedir.

Davayı Tekirdağ Şube Başkanlığı`nın değil de, Genel Merkezin açmasını "erkeklik" ölçütü ile sorgulayarak, hukuk literatürüne ‘yeni` bir yaklaşım kazandıran Sayın Valiye,  Ziraat Mühendisleri Odası`nın Anayasanın 135 inci maddesi kapsamında kamu kurumu niteliğinde bir meslek örgütü olduğunu, ülke genelinde 27 Şube, 53 İl Temsilciliği ve Genel Merkeziyle Türkiye`nin her yerinde aynı mücadeleyi hukuk çerçevesinde ayrımsız olarak yürüttüğünü, Şubelerin tüzel kişiliğinin Genel Merkezde olduğunu ve Bakanlar Kurulu Kararına karşı davanın Danıştay`da açılabileceğini hatırlatırız.

Nezaketten yoksun bir üslupla bizi "cesaret" testine tutmaya çalışan Sayın Valiye hatırlatırız ki, Ziraat Mühendisleri Odası`nın korkusu; ülke kaynaklarına, topraklarına verilecek olan zarardır. Ziraat Mühendisleri Odası yürüttüğü mücadelede cesaretini haklılığından, halkın yanında olmasından alır.

"Tekirdağ`dan senin ne haberin var" diyen, yapılan işi düz alanda yapılırsa "masrafı daha az olacak" diye savunan, bir avuç toprağın "maliyetinden" haberi olmayan Sayın Valiye yine hatırlatmak isteriz ki; Ziraat Mühendisleri Odası bugüne kadar ülke kaynaklarına karşı yapılan her tür tecavüze karşı harekete geçmiştir. Bu kapsamda, Adana, Afyon, Antalya, Balıkesir, Bolu, Bursa, Çanakkale, Düzce, İstanbul, İzmir ve Muğla`da tarım arazilerini yapılaşmaya açan kararlar, ODA`mız tarafından açılan davalar sonucu mahkemeler tarafından iptal edilmiş, böylece yüzlerce hektar verimli arazi betonlaşmaktan kurtarılmıştır. Söz konusu mahkeme kararlarının tümü kamuoyu ile paylaşılmıştır ve paylaşılmaya devam edilmektedir. Bu da göstermektedir ki ZMO sadece Tekirdağ iline değil, Türkiye`nin her iline karşı duyarlı ve sorumludur. Sayın Vali isterse ODA`mızın web sayfası olan www.zmo.org.tr adresinden hukuki kararlara ve faaliyetlerimize ulaşabilir.

Sayın Valiyi; Tekirdağ`da göreve başladığında çiftçilere topraklarına sahip çıkmayı, topraklarını ellerinden çıkarmamayı öğütleyen duyarlılığını ve tarım topraklarına değer veren yaklaşımını sürdürmeye davet ediyoruz.

Ziraat Mühendisleri Odası, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da, hiç kimseden ve hiçbir kurumdan icazet almadan ve tehditler karşısında yılmadan ülke topraklarının, doğal varlıkların, su kaynaklarının ve çevrenin korunması için yürüttüğü mücadelesine kararlılıkla devam edecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Özden GÜNGÖR
Başkan
(Yönetim Kurulu adına)”

Türkiye Gazeteciler Federasyonu yerel basın için Meclis Araştırması istedi:

Tekirdağ NKÜ’de ‘Balkan Esintileri Resim ve Heykel Sergisi’ Gerçekleşti

Başkan Nallar tebrikleri kabul ediyor

OPTİMED HASTANESİ’NDE MEDİKAL (TIBBİ) ONKOLOJİSİ ÜNİTESİ AÇILDI

Asyaport, Aylık Elleçlemede Türkiye Rekorunu Kırdı

MARMARA ÜRÜN PİYASASI ARACI KURUM ANONİM ŞİRKETİKURULUŞU HAKKINDA BASIN DUYURUSU

BİZ HABERLERİMİZİN TAKİPÇİSİYİZ; ÇEVRE KATLİAMINA DUR DİYORUZ!

KESİMOĞLU’NA AKPLİ BÜROKRATTAN ETKİNLİK ENGELİ!

HAYRABOLU BELEDİYE BAŞKANI DR. OSMAN İNAN’A ÇERKEZMÜSELLİM MAHALLESİ’NDE SEVGİ SELİ

Süleymanpaşa’da Gerçek Belediyecilik Vizyonu Gökhan Saygı ile Gerçekleşecek

Yüksel, “Tekirdağ’ın Değişim, Gelişim ve Dönüşüm haritasını çiziyoruz”

DAHA YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR

AHMET AKÇAY TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE ADAYI OLDU.

DR. OSMAN İNAN’I HAYRABOLULAR BÜYÜK BİR SAYGIYLA KARŞILIYOR

Yüksel’den Gençlere Müjdeler!

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL:

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel, Hayrabolu'da "Gerçek Belediyecilik” İçin Adımlar Atıyor

Volkan Nallar’dan Ev Ziyaretleri

ERGÜN BAKIRHAN ÇAMOLUK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU

TUNCER BAŞOĞLU MERKEZ SAĞ VE SOL KESİMİN LİMANI MI OLUYOR?

BİLGE; “HAKKINIZ OLAN TOPRAKLARINIZ SİZİN OLACAK!

Süleymanpaşa’da Gerçek Belediyecilik Vizyonu Gökhan Saygı ile Gerçekleşecek

Yüksel: “Tekirdağ’ın “bakarız” demekle geçen 10 yılını Değişim, Gelişim ve Dönüşümle değiştireceğiz!”

AK Parti Tekirdağ BüyükşehirBelediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel,

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL ÇORLU’DA

Şampiyonun kupasını Başkan Yüksel verdi

KAYA TEPE YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 3 MİLYON TL ‘LİK ENERJİ TASARRUFU SAĞLAYAN GES PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ

BEYAZKÖY DÜĞÜN SALONU'NUN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

TREDAŞ, 2023 yılında müşterilerinden gelen 1 milyonun üzerinde çağrıya çözüm üretti

Yükleniyor

Yüksel: “Tekirdağ’ın “bakarız” demekle geçen 10 yılını Değişim, Gelişim ve Dönüşümle değiştireceğiz!”

AK Parti Tekirdağ BüyükşehirBelediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel,

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL ÇORLU’DA

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 3 MİLYON TL ‘LİK ENERJİ TASARRUFU SAĞLAYAN GES PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ

BEYAZKÖY DÜĞÜN SALONU'NUN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

TREDAŞ, 2023 yılında müşterilerinden gelen 1 milyonun üzerinde çağrıya çözüm üretti

Asyaport'ta Dünya Gümrük Günü Etkinliği Gerçekleşti

YARI YIL TATİLİNDE BUZ PATENİ KEYFİ

ŞARKÖY BELEDİYESİ TRAKYA’DA BİR İLKE İMZA ATTI

DERNEĞİMİZ GÜMRÜK ETKİNLİKLERİNE KATILDI.

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 34 18 12 4 15 58
4.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
5.Beşiktaş 34 15 13 6 5 51
6.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
7.Rizespor 34 14 13 7 -6 49
8.Alanyaspor 34 12 10 12 3 48
9.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
10.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Kayserispor 34 11 13 10 -9 40
13.Samsunspor 34 10 15 9 -7 39
14.Ankaragücü 34 8 12 14 -3 38
15.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
16.Gazişehir Gaziantep 34 9 18 7 -15 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 34 7 18 9 -32 30
20.İstanbulspor 34 4 23 7 -41 16