Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

AKÇAY GÖREVİ TESLİM ALDI

Tekirdağ Ak Parti’de devir teslim töreni gerçekleşti. Ahmet Kambur, isim vermeden Soner Çizen yönetimini topa tutarken, yeni başkan Ahmet Akçay da Ahmet Kambur yönetimine fıkralı mesaj verdi.

POLİTİKA 14.06.2014 16:03:31 0
AKÇAY GÖREVİ TESLİM ALDI
AKÇAY GÖREVİ TESLİM ALDI

Tekirdağ Ak Parti’de devir teslim töreni gerçekleşti. Eski il başkanı Ahmet Kambur, isim vermeden Soner Çizen yönetimini topa tutarken, yeni başkan Ahmet Akçay da Ahmet Kambur yönetimine fıkralı mesaj verdi.

30 Mart Yerel Seçimleri sonrası Tekirdağ Büyükşehir ve 11 ilçeden hiçbir belediyeyi kazanamayan Ak Parti’de İl Başkanı Ahmet Kambur istifa etmiş ve yen il başkanının kim olacağı günlerce Tekirdağ siyasetinin ana gündem maddesi olmuştu. Geçtiğimiz günlerde il başkanlığına eski Has Parti İl Başkanı olan milli görüş kökenli Ahmet Akçay’ın getirildiği Ak Parti Genel Merkezi tarafından açıklanmıştı.

14 Haziran saat 12’de Tekirdağ Ak Parti İl Başkanlığı binasında gerçekleştirilen basın toplantısında Ahmet Akçay, görevi Ahmet Kambur’dan devralarak resmen işbaşı yapmış oldu.

KAMBUR ESKİ YÖNETİME ÇAKTI

Devir teslim toplantısına eski Ak Parti Milletvekili ve aynı zamanda Ahmet Akçay’ın dayısı olan Necip Taylan, Ak Parti Milletvekili Özlem Yemişçi, Ak Partili belediye meclis üyeleri, partililer ve çok sayıda basın mensubu katılım gösterdi.

Toplantıda ilk sözü alan Ahmet Kambur, başarılı bir yönetim gerçekleştirdiklerini iddia etti. Kambur, “Başarılı bir yönetim süreci geçirdik. Ak Parti’nin Tekirdağ’daki oylarını büyük oranda arttırdık ama yerel seçimlerde 12-0 gibi bir sonuç yaşadık. Siyasette başarı kriterleri herkese göre değişebilir. Biz başarılı bir süreç yönettiğimizi düşünüyoruz. Ama tabi ki bir kan değişikliği, bir yenilenme şarttı. Biz de üzerimize düşeni yaparak geri çekildik. Zaten altı ay sonra yapılması öngörülen kongrede çekilmeyi planlıyordum. Şimdiye kısmetmiş. Ahmet Akçay arkadaşıma yeni görevinde başarılar diliyorum. İnşallah Ak Parti’yi şimdikinden çok daha iyi bir noktaya getireceklerinden hiç şüphem yoktur,” diye konuştu.

Kambur, konuşmasının bir bölümünde başkanlık icraatlarını sıralarken, isim vermeden kendisinden önceki Soner Çizen yönetimini de adeta topa tuttu. Çizen ve yönetiminin başarısızlıklarını üstü kapalı olarak yerden yere vuran Kambur, şöyle konuştu: “Biz göreve geldiğimizde parti binamız bir pasaj içine sıkışmış vaziyetteydi. Biz tekrar bu binaya partimizi taşıdık. Teşkilatımızın büyük bir borç yükü bulunuyordu. Ben ve yönetimim bütün borçları son kuruşuna kadar ödedik. Partimizin araç eksiklikleri bulunuyordu. Bir otobüs ve bir de minibüs kazandırdık. Biz göreve geldiğimizde 52 bin üyemiz bulunuyorken, bugün partimizin 80 bin üyesi bulunmaktadır. Teşkilatımız Tekirdağ genelindeki oy oranını Ak Parti’nin Türkiye ortalamasından daha fazla arttırmıştır.”

AKÇAY’DAN FIKRALI GÖNDERME

Kambur’un ardından konuşan yeni il başkanı Ahmet Akçay ise konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. “Biz ve onlar diye bir şey olamaz,” diyen Akçay, sözlerini şöyle sürdürdü: “Akıllısı delisi, genci yaşlısı, kadını erkeği hepimiz bu toprağın çocuklarıyız. Bu topraklarda doğduk, büyüdük, çalıştık, yuva kurduk ve yaşıyoruz. Bundan sonraki süreçte kesinlikle ayrıştırmadan uzak, her kesimi kucaklayan, hem partililerimizle hem de Ak Parti’yi desteklemeyen vatandaşlarımızla müzakere içinde olacağız ve diyalog kültürümüzü geliştireceğiz. Bu aşamada tabi ki Tekirdağlılara da bir görev düşmektedir. Kimliği, siyasi görüşü, dini ne olursa olsun herkesi kucaklamalı ve kabul etmeliyiz. Ancak o zaman birbirimizi en iyi şekilde anlayabilir ve sorunların üstesinden hep birlikte gelebiliriz. Tekirdağ, Avrupa’ya açılan pencere konumunda bir kent olmasının yanında bir Anadolu şehridir. Bizler hem değerlerimizi koruyup hem de modern dünyayı yakalamalıyız. Tekirdağ’ın bu potansiyeli her zaman mevcuttur.”

Selefi Ahmet Kambur’a görevindeki başarısından dolayı teşekkür eden Akçay, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Genel Merkezimiz tarafından bendenize Tekirdağ İl Başkanlığı görevi tevdi edildi. Bu emaneti benden önce başarıyla taşımış olan Ahmet Başkanıma çok teşekkür ederim. Biz de bundan sonraki süreçte bu bayrağı taşımaya gayret edeceğiz ve sizlere layık olabilmek için çok çalışacağız. Ak Parti, 12 yıldır iktidarda bulunan bir parti. Bu tecrübe demektir. Tekirdağ teşkilatımız ve kadrolarımız da bu tecrübeye fazlasıyla sahiptir. Yapabiliriz. Zor değil. Bu yolda Allah utandırmasın.”

Akçay, birlik ve beraberlik mesajı verdiği konuşmasının bir bölümünde bir fıkra anlatarak adeta Ahmet Kambur ve yönetimine mesaj verdi. İşte o fıkra:

“Temel, bir gün kazayla elini kesmiş ve koşa koşa hastanenin yolunu tutmuş. Hastane kapısından içeri adım attığında karşısına iki kapı çıkmış. Kapılardan birinin üzerinde HASTALAR, diğerinde YARALILAR yazıyormuş. Temel de yaralı olduğu için yaralılar kapısından girmiş. Bir bakmış ki karşısında iki kapı daha. Birinin üzerinde KANAMALI YARALAR, diğerinde KANAMASIZ YARALAR yazmaktaymış. Temel kanamalı yaralar kapısından girince karşısına iki kapı daha çıkıvermiş. Kapılardan biri ÖLÜMCÜL YARALAR, diğeri ÖLÜMCÜL OLMAYAN YARALAR kapısıymış. Temel ölümcül bir yarası olmadığını düşünerek ölümcül olmayan yaralar kapısından geçmiş. Ama bir anda kendini sokakta buluvermiş. Hayretler içerisinde eve dönen Temel’e karısı Fadime sormuş: “Temel, hastaneye gittin mi?” Temel “Gittim,” demiş. Fadime tekrar sormuş: “Seninle ilgilendiler mi? Yarana baktılar mı?” Temel şaşkınlığını gizlemeden, “Hayır, hiç ilgilenmediler, hatta kapı dışarı edildim. Ama organizasyon mükemmeldi,” demiş.

Ahmet Akçay’ın bu fıkrayla Ahmet Kambur ve yönetiminin mükemmel bir organizasyon oluşturduğunu ancak ortaya icraat anlamında hiçbir şey koymadığını ima ettiği, fıkra yoluyla Kambur yönetimine gönderme yaptığı ifade ediliyor.

TAYLAN VE YEMİŞÇİ TEBRİK ETTİ

Halef ve selef başkanların ardında söz alan Ak Parti Tekirdağ Eski Milletvekili Necip Taylan, her iki başkanı da tebrik ederek yeni başkan Ahmet Akçay’a görevinde başarılar diledi. Milletvekili Özlem Yemişçi de Ahmet Kambur’dan çok şey öğrendiklerini, Kambur’un partiye büyük hizmetlerde bulunduğunu ifade ederek kendisine teşekkür etti ve partiye ağabeylik yapmaya devam edeceğine inandığını söyledi. Akçay’a da başarılar dileyen Yemişçi’nin sözleriyle toplantı soru kabul edilmeden sonlandırıldı.
 

Türkiye Gazeteciler Federasyonu yerel basın için Meclis Araştırması istedi:

Tekirdağ NKÜ’de ‘Balkan Esintileri Resim ve Heykel Sergisi’ Gerçekleşti

Başkan Nallar tebrikleri kabul ediyor

OPTİMED HASTANESİ’NDE MEDİKAL (TIBBİ) ONKOLOJİSİ ÜNİTESİ AÇILDI

Asyaport, Aylık Elleçlemede Türkiye Rekorunu Kırdı

MARMARA ÜRÜN PİYASASI ARACI KURUM ANONİM ŞİRKETİKURULUŞU HAKKINDA BASIN DUYURUSU

BİZ HABERLERİMİZİN TAKİPÇİSİYİZ; ÇEVRE KATLİAMINA DUR DİYORUZ!

KESİMOĞLU’NA AKPLİ BÜROKRATTAN ETKİNLİK ENGELİ!

HAYRABOLU BELEDİYE BAŞKANI DR. OSMAN İNAN’A ÇERKEZMÜSELLİM MAHALLESİ’NDE SEVGİ SELİ

Süleymanpaşa’da Gerçek Belediyecilik Vizyonu Gökhan Saygı ile Gerçekleşecek

Yüksel, “Tekirdağ’ın Değişim, Gelişim ve Dönüşüm haritasını çiziyoruz”

DAHA YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR

AHMET AKÇAY TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE ADAYI OLDU.

DR. OSMAN İNAN’I HAYRABOLULAR BÜYÜK BİR SAYGIYLA KARŞILIYOR

Yüksel’den Gençlere Müjdeler!

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL:

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel, Hayrabolu'da "Gerçek Belediyecilik” İçin Adımlar Atıyor

Volkan Nallar’dan Ev Ziyaretleri

ERGÜN BAKIRHAN ÇAMOLUK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU

TUNCER BAŞOĞLU MERKEZ SAĞ VE SOL KESİMİN LİMANI MI OLUYOR?

BİLGE; “HAKKINIZ OLAN TOPRAKLARINIZ SİZİN OLACAK!

Süleymanpaşa’da Gerçek Belediyecilik Vizyonu Gökhan Saygı ile Gerçekleşecek

Yüksel: “Tekirdağ’ın “bakarız” demekle geçen 10 yılını Değişim, Gelişim ve Dönüşümle değiştireceğiz!”

AK Parti Tekirdağ BüyükşehirBelediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel,

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL ÇORLU’DA

Şampiyonun kupasını Başkan Yüksel verdi

KAYA TEPE YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 3 MİLYON TL ‘LİK ENERJİ TASARRUFU SAĞLAYAN GES PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ

BEYAZKÖY DÜĞÜN SALONU'NUN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

TREDAŞ, 2023 yılında müşterilerinden gelen 1 milyonun üzerinde çağrıya çözüm üretti

Yükleniyor

Yüksel: “Tekirdağ’ın “bakarız” demekle geçen 10 yılını Değişim, Gelişim ve Dönüşümle değiştireceğiz!”

AK Parti Tekirdağ BüyükşehirBelediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel,

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL ÇORLU’DA

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 3 MİLYON TL ‘LİK ENERJİ TASARRUFU SAĞLAYAN GES PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ

BEYAZKÖY DÜĞÜN SALONU'NUN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

TREDAŞ, 2023 yılında müşterilerinden gelen 1 milyonun üzerinde çağrıya çözüm üretti

Asyaport'ta Dünya Gümrük Günü Etkinliği Gerçekleşti

YARI YIL TATİLİNDE BUZ PATENİ KEYFİ

ŞARKÖY BELEDİYESİ TRAKYA’DA BİR İLKE İMZA ATTI

DERNEĞİMİZ GÜMRÜK ETKİNLİKLERİNE KATILDI.

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
5.Beşiktaş 34 15 13 6 5 51
6.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
7.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
8.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
9.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
10.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Samsunspor 34 10 15 9 -7 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16