Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

YURDAKUL MALKARA’NIN HER YERİNDE

Gece gündüz ayırmadan her an Malkara sokaklarında görülen Yurdakul, halkın sevgisini şimdiden kazanmış durumda.

POLİTİKA 12.06.2014 12:03:25 0
YURDAKUL MALKARA’NIN HER YERİNDE
Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul 2 ayda halkın gönlünü kazandı
YURDAKUL MALKARA’NIN HER YERİNDE

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, göreve başladığı günden bu yana yerinde durmadı. Gece gündüz ayırmadan her an Malkara sokaklarında görülen Yurdakul, halkın sevgisini şimdiden kazanmış durumda. Seçildikten sonra kapılarını kapatan ve bildiğini okuyan anlayışla vatandaşa hizmet edilemeyeceğini dile getiren Ulaş Yurdakul da Malkaralıların kendilerine gösterdiği ilgiden son derece memnun olduklarını ifade etti.

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, göreve başladığı günden bu yana yerinde durmadı. Hemen her gün farklı bir etkinlikte boy gösteren Yurdakul’un programından birkaç başlığı sizler için derledik.

LİSELİLERİN MEZUNİYETİNİ KUTLADI

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Malkara Hüsniye Hanım Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin mezuniyet törenine katıldı. Hüsniye Hanım Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin okul bahçesinde gerçekleştirilen mezuniyet töreninde; Malkara Cumhuriyet Başsavcısı Can Tuncay, İlçe Emniyet Müdürü Cüneyt Aydın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahir Ünlü, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Dernek Temsilcileri, Malkara Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürü İsmail Peksöz, Okul Müdürleri, Okul Öğretmenleri, mezun olan öğrenciler ile aileleri ve basın mensupları yer aldı.

Hüsniye Hanım Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin 2013-2014 Eğitim ve Öğretim yılı Mezuniyet Töreni’nde, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Malkara Cumhuriyet Başsavcısı Can Tuncay ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahir Ünlü dereceye giren öğrencilere plaket ve diplomalarını verdiler. Ayrıca dereceye giren öğrencilere Hüsniye Hanım Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'ne yardımda bulunan iş adamları tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi.

Mezun olan öğrenciler diploma töreninin ardından keplerini havaya atarak mezun olmanın sevincini yaşadılar.

AKSAKAL CAMİİ’NİN AÇILIŞINI YAPTI

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Aksakal Mahallesi Camii'nin açılış törenine katıldı. Gerçekleşen açılış törenine Malkara Kaymakamı Mahmut Halal, Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Belediye Başkan Yardımcıları Celal Yılmaz ile Bahaettin Cömert, Belediye Meclis Üyeleri, Tekirdağ Müftüsü Mahmut Gürlen, Malkara Müftüsü Ali Gülbağcı, siyasi parti üyeleri, sivil toplum kuruluşu yöneticileri, mahalle muhtarları, din görevlileri, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan program, Gazi Süleyman Paşa Camii İmam Hatibi Ahmet Alpak'ın Yasin-i Şerif okuması, Aksakal Mahallesi Muhtarı Hüseyin Yiğit ve Tekirdağ Müftüsü Mahmut Gürlen'in konuşmalarıyla devam etti.

Konuşmaların ardından Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul; “Caminin yapımında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Aksakal Mahallemizin yeni camisi hayırlı ve uğurlu olsun,” diyerek Malkara Kaymakamı Mahmut Halal, Tekirdağ Müftüsü Mahmut Gürlen, Malkara Müftüsü Ali Gülbağcı ve Aksakal Mahallesi Muhtarı Hüseyin Yiğit ile birlikte cami açılışının kurdele kesimini gerçekleştirdi.

Aksakal Mahallesi Camii'nin açılış töreni, misafirlerin cami içini gezmesi ve misafirlere ikramların sunulması ile son buldu.

SENDİKA PİKNİĞİNE KATILDI

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Karaidemir Barajı'nda Türk Eğitim-Sen Malkara Temsilciliği'nin düzenlemiş olduğu 15. Geleneksel Piknik Programına katıldı. Yıl içindeki yorgunluğu, stresi bir nebze olsun azaltmak, sendika üyeleri arasındaki birlik ve dayanışmayı arttırmak amacıyla gerçekleştirilen piknik programında; Belediye Meclis Üyelerinden Ali İhsan Uslu, Türk Eğitim-Sen Tekirdağ Şube Başkanı Muzaffer Doğan, Türk Eğitim-Sen Tekirdağ Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri, Türk Eğitim-Sen Malkara Temsilcisi Erdoğan Er, Türk Eğitim-Sen üyeleri ve aileleri yer aldı.

GENÇLERLE ÇÖP TOPLADI

Tekirdağ’a bağlı Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul 5 – 11 Haziran Dünya Çevre Haftası etkinliklerinde organize ettiği ‘Temiz Malkara İçin El Ele’ kampanyasında Tema gönüllüleri, öğrenciler, birim müdürleri, belediye meclis üyeleri ve personeli ile birlikte caddeleri dolaşarak vatandaşlara, temizlik konusunda örnek bir davranış sergiledi.

Belediye Başkanı Yurdakul ile birlikte büyüklerine örnek olmak için çöp toplayan çocuklar, "Büyüklerimize örnek olsun, bir daha sokakları, çevreyi kirletmesinler. Kimse çöpleri sokaklara atmasın" dedi.

TEMA Malkara Gönüllü Sorumlusu Hasan Akçay yaptığı konuşmasında değişen iklimlerin dünyadaki tüm ekosistemleri ve medeniyeti etkilediğini belirterek “Buz denizindeki buzulların iklim deişikliğine bağlı olarak erimesi ile deniz seviyesi yükseliyor. Gerçekleşen kuraklık, sel, fırtına gibi aşırı hava olayları Türkiye dahil olmak üzere bir çok ülkeyi ciddi şekilde etkiliyor” ifadelerini kaydetti.

Yapılan konuşmanın ardından Balabancık Mahallesi İlk ve Ortaokulunda yapılan yarışmalarda en iyi Meşe Palamudu yetiştiren ve Mavi Kapak Kampanyasında en çok kapak toplayan Nurten-Hüsnü Pullukçu İlkokulu Müdürü Halil Doğru’ya Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul tarafından hediyeler verildi.

BANVİT’LE ORTAK PROJE

Belediye Başkanı Yurdakul, Malkara Belediyesi ve Banvit A.Ş işbirliğiyle hayata geçirilecek olan yeni bir proje hakkında bilgiler verdi. Ev ekonomisine katkıda bulunmak isteyen kadınlar için “Atıktan Sanata” isimli bir projenin hazırlıkları içinde olduklarını kaydeden Yurdakul, kısa zaman içinde projenin başlayacağı müjdesini verdi.

Yurdakul, konuyla ilgili açıklamasında, “Malkara Belediyesi ile BANVİT A.Ş. arasında yapılan işbirliği çerçevesinde hazırlanan Sosyal Sorumluluk projesi kapsamında istihdama yönelmek isteyen kadınlarımıza ve mahallelerden ilçe merkezine gelen kadınlarımıza destek sağlanacaktır. Belediyemiz tarafından hazırlanan proje çerçevesinde istihdama ve üretime yönelik olarak kadınlarımıza atıktan sanata, takı tasarımı, hat ve tezhip kursları ücretsiz olarak verilecektir. BANVİT sponsorluğunda hazırlanacak eğitim atölyesinde uzman öğreticiler tarafından verilecek eğitim sonunda kadınlarımızın ürettikleri ürünler belediyemiz tarafından hazırlanacak olan sergi ve satış alanında sergilenecektir. Mahallelerimizden ilçe merkezine gelen kadınlarımızın üretime katılabilecekleri ve nitelikli zaman geçirebilecekleri bir sosyal yaşam merkezi oluşturulacaktır. İlçe merkezine ve minibüs duraklarına yakın bir yerde oluşturulacak sosyal yaşam merkezinde, belediyemiz tarafından görevlendirilecek bir sosyolog görev yapacaktır,” ifadelerine yer verdi.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu yerel basın için Meclis Araştırması istedi:

Tekirdağ NKÜ’de ‘Balkan Esintileri Resim ve Heykel Sergisi’ Gerçekleşti

Başkan Nallar tebrikleri kabul ediyor

OPTİMED HASTANESİ’NDE MEDİKAL (TIBBİ) ONKOLOJİSİ ÜNİTESİ AÇILDI

Asyaport, Aylık Elleçlemede Türkiye Rekorunu Kırdı

MARMARA ÜRÜN PİYASASI ARACI KURUM ANONİM ŞİRKETİKURULUŞU HAKKINDA BASIN DUYURUSU

BİZ HABERLERİMİZİN TAKİPÇİSİYİZ; ÇEVRE KATLİAMINA DUR DİYORUZ!

KESİMOĞLU’NA AKPLİ BÜROKRATTAN ETKİNLİK ENGELİ!

HAYRABOLU BELEDİYE BAŞKANI DR. OSMAN İNAN’A ÇERKEZMÜSELLİM MAHALLESİ’NDE SEVGİ SELİ

Süleymanpaşa’da Gerçek Belediyecilik Vizyonu Gökhan Saygı ile Gerçekleşecek

Yüksel, “Tekirdağ’ın Değişim, Gelişim ve Dönüşüm haritasını çiziyoruz”

DAHA YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR

AHMET AKÇAY TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE ADAYI OLDU.

DR. OSMAN İNAN’I HAYRABOLULAR BÜYÜK BİR SAYGIYLA KARŞILIYOR

Yüksel’den Gençlere Müjdeler!

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL:

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel, Hayrabolu'da "Gerçek Belediyecilik” İçin Adımlar Atıyor

Volkan Nallar’dan Ev Ziyaretleri

ERGÜN BAKIRHAN ÇAMOLUK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU

TUNCER BAŞOĞLU MERKEZ SAĞ VE SOL KESİMİN LİMANI MI OLUYOR?

BİLGE; “HAKKINIZ OLAN TOPRAKLARINIZ SİZİN OLACAK!

Süleymanpaşa’da Gerçek Belediyecilik Vizyonu Gökhan Saygı ile Gerçekleşecek

Yüksel: “Tekirdağ’ın “bakarız” demekle geçen 10 yılını Değişim, Gelişim ve Dönüşümle değiştireceğiz!”

AK Parti Tekirdağ BüyükşehirBelediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel,

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL ÇORLU’DA

Şampiyonun kupasını Başkan Yüksel verdi

KAYA TEPE YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 3 MİLYON TL ‘LİK ENERJİ TASARRUFU SAĞLAYAN GES PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ

BEYAZKÖY DÜĞÜN SALONU'NUN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

TREDAŞ, 2023 yılında müşterilerinden gelen 1 milyonun üzerinde çağrıya çözüm üretti

Yükleniyor

Yüksel: “Tekirdağ’ın “bakarız” demekle geçen 10 yılını Değişim, Gelişim ve Dönüşümle değiştireceğiz!”

AK Parti Tekirdağ BüyükşehirBelediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel,

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL ÇORLU’DA

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 3 MİLYON TL ‘LİK ENERJİ TASARRUFU SAĞLAYAN GES PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ

BEYAZKÖY DÜĞÜN SALONU'NUN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

TREDAŞ, 2023 yılında müşterilerinden gelen 1 milyonun üzerinde çağrıya çözüm üretti

Asyaport'ta Dünya Gümrük Günü Etkinliği Gerçekleşti

YARI YIL TATİLİNDE BUZ PATENİ KEYFİ

ŞARKÖY BELEDİYESİ TRAKYA’DA BİR İLKE İMZA ATTI

DERNEĞİMİZ GÜMRÜK ETKİNLİKLERİNE KATILDI.

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 35 18 13 4 13 58
4.Beşiktaş 35 16 13 6 6 54
5.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
6.Alanyaspor 35 12 10 13 3 49
7.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
8.Rizespor 35 14 14 7 -7 49
9.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
10.Antalyaspor 34 11 11 12 -3 45
11.Adana Demirspor 35 10 11 14 3 44
12.Samsunspor 35 11 15 9 -5 42
13.Kayserispor 35 11 13 11 -9 41
14.Ankaragücü 35 8 12 15 -3 39
15.Fatih Karagümrük 35 9 16 10 -2 37
16.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
17.Gazişehir Gaziantep 34 9 18 7 -15 34
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 34 7 18 9 -32 30
20.İstanbulspor 35 4 24 7 -42 16