Tarih: 12.06.2014 11:10

50. KİRAZ FESTİVALİ COŞTURDU

Facebook Twitter Linked-in

50. KİRAZ FESTİVALİ COŞTURDU

Bu yıl 50.’si düzenlenen Kiraz Festivali geçmiş yıllara nazaran çok daha tatmin edici ve dolu doluydu. Çiçeği burnunda belediye Süleymanpaşa'nın ilk Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, göreve geleli çok kısa bir süre olmasına rağmen böylesine köklü ve gelenekselleşmiş bir festivalin altından kalkmayı başardı. Gazeteci Necmi Işıksal'ın Milliyet Trakya'da yer alan festival izlenimlerini siz okuyucularımızla da paylaşıyoruz.

FESTİVAL YAĞMUR DİNLEMEDİ

Geçtiğimiz hafta Tekirdağ’ın artık gelenekselleşmiş Kiraz Festivali’ni kutladık. Dile kolay, ellinci festivaldi bu. Ama bu yıl geçtiğimiz yıllara göre iki handikabı vardı bu festivalin. Birincisi, bir türlü gelmek bilmeyen yaz mevsimi, ikincisi de festivalin, daha kurulalı ve başkanı göreve başlayalı 2 ay olmuş, yepyeni bir belediye olan Süleymanpaşa Belediyesi tarafından çok hızlı bir şekilde organize edilmek zorunda kalınmasıydı.

Ancak bu engelleri örten ve ortadan kaldıran bir şey vardı ki hep göz ardı edilir ama her fırsatta bize kendini gösterir. O da Trakya insanının eğlenmeyi bilmesi ve bunu koşullara bağlamamasıdır.

Festivalin ilk gecesi yerel sanatçıların konseri vardı. Yağmur aman vermiyordu ama Tekirdağlıların da pabucu yağmura bırakmaya niyeti yoktu. Gayet kalabalık bir topluluk önünde keyifli bir konser oldu. İkinci gecenin konuğu genç neslin bayıldığı rock grubu Gripin’di. Yağmur bu kez daha şiddetli yağıyordu ama alan yine de dopdoluydu. Tabiri yerindeyse, ortalık yıkıldı. Güzel geceydi.

Sonraki günlerde yağmur akşam saatlerinde dökülüp konser saatlerinde kesilerek pes etmişti ve halkımın eğlenme azmine teslim olmuştu. Yeşim Salkım, Grup Gündoğarken, Candan Erçetin ve son gecenin sürprizi Suzan Kardeş, yıllardır beklediğimiz coşkulu festival havasını bize sonuna kadar yaşattılar. Hepsine selam olsun.

Tekirdağ’ın güzel insanlarının her şartta eğlenebilme becerisi, çiçeği burnunda belediyenin çiçeği burnunda başkanı Ekrem Eşkinat’ın da ruhuna işlemiş olacak ki festivalin açılışında yaptığı konuşmada şu cümlelere yer vermişti: ““Hava şartlarından dolayı Kiraz Festivali’nin ertelenmesi gerektiğini dile getiren arkadaşlarımız olsa da biz festivalimizi ertelemek istemedik. Bu organizasyonu oluşturmak için halkımız bana böyle değerli bir kültür komisyonu verdi. Havanın yağmurlu olacağı, festivalin iptal edilmesi gerektiğini söyleyen dostlarımız oldu. Cevabımız açık ve nettir. Hava koşulları ne olursa olsun biz çıktığımız yoldan asla dönmeyiz. Biz Trakyalıyız, biz Tekirdağlıyız, biz Süleymanpaşalıyız.”

İşte eğlenceye olan bağlılığımız, hayat neşemizin kaynağı bu cümlede gizli: Biz Tekirdağlıyız.

Bu yılki festivali diğer yıllardakinden ayıran başka yönleri de vardı. Mesela eski festivallerde gördüğümüz ama yaklaşık 15 yıldan beri yapılmayan Kiraz Güzeli Yarışması yapıldı. Sonra, yine eski festivallerden hatırladığımız Altın Kiraz Halk Oyunları Yarışması yeniden canlandırıldı. Birçok farklı organizasyonla festival, festival gibi kutlandı bu yıl.

Emeği geçen, hem de 2 ay gibi kısa bir sürede tüm hazırlıkları tamamlayan ekibe ve ne şartta olursa olsun festivaline sahip çıkan başkana ve Tekirdağ halkına teşekkür etmek gerek.

Olumsuzluklar da yok muydu diye soranlar olacaktır, elbette vardı. Organizasyonun özel bir firmaya verilmesi sonucu yöre esnafımıza kiralanan stantların kira bedelleri o kadar yüksekti birçok esnaf para kazanmak şöyle dursun, düpedüz zarar etti. Bazı esnaflarımızdan belediye ekipleri tarafından sürekli taciz edildiklerine dair şikâyetler aldık.

Ama artısını eksisini kıyasladığımızda uzun zamandır yaşamadığımız gibi bir festival yaşadık. Orası kesin.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —