Tarih: 08.05.2014 14:04

NKÜ'DE OSMANLI DEFİLESİ

Facebook Twitter Linked-in

NKÜ’DEN OSMANLI DEFİLESİ

Namık Kemal Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Giyim Üretim Teknolojisi İkinci sınıf öğrencileri tarafından düzenlenen “Osmanlı’nın Büyülü Dokunuşları” adlı defile Piramit Salon’da sergilendi.
 
Yoğun katılımla gerçekleşen defilede Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Kurultay, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İsmail Yılmaz, Genel Sekreter Tekin Yenigün ve öğretim görevlileri hazır bulunurken öğrenciler ve Tekirdağlılar da defileye yoğun ilgi gösterdi.



23 KIYAFET TANITILDI
 
Defilenin açılışında konuşan Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Dilber Yıldız, “Bugün 13-17 yy. Osmanlı Saray giysilerinden oluşan toplam 23 kıyafeti tanıtmak amacıyla burada bulunuyoruz. Bir yıldır öğrencilerimle birlikte hazırladığımız koleksiyonu sizlerle paylaşmanın mutluluğunu yaşıyorum,” diye konuştu.
 
Osmanlı Tarihi dönemlerine ait motif ve işlemelerin ustalıkla uyarlanmasından meydana gelen şalvar, göynek ve yelekten oluşan 5 takım, 5 kaftan ile 13 gelinliğin yer aldığı koleksiyon izleyiciler tarafından büyük alkış aldı.


 
KISA ZAMANDA BÜYÜK HAZIRLIK

Defilenin ardından Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İsmail Yılmaz, “1976 yılında kurulan ve en köklü meslek yüksekokulları arasında yer alan yüksekokulumuzun en genç bölümü olan Giyim Üretim Teknolojisi Programı’nın çok kısa sürede gerçekleştirmiş olduğu çalışmalarla kendini kanıtlamasından dolayı teşekkür ederim,” diyerek, Yıldız’a çiçek takdim etti.
 
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Kurultay ise Türk Milleti’nin inceliklerinin kıyafetlere yansımasının yanında bu kıyafetlerin günümüzde hatırlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, defilenin gerçekleşmesinde emeği geçenleri kutladı. Prof. Dr. Kurultay, Öğ. Gör. Dilber Yıldız’a günün anısına teşekkür plaketi takdim etti.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —