Tarih: 29.09.2017 12:19

TEKİRDAĞ ÇEVRE DAİRE BAŞKANLIĞI UYUYORMU?

Facebook Twitter Linked-in

TEKİRDAĞDA KAÇAK DÖKÜM NEDEN DURMAK BİLMİYOR?

5403 sayılı kanuna dayanarak başlatılan hafriyat alanlarından çıkarılan toprakların tarım vasfını kaybetmiş arazilere yayılarak tarıma kazandırılması ve ıslah edilmesi projeleri, ilk kez Tekirdağ´da uygulanmaya başlanmıştı. Proje kapsamında Tekirdağ´ın Süleymanpaşa ilçesine bağlı Husunlu Mahallesinde bulunan arazide ıslah çalışmaları yapılıyor. Islah çalışmalarına rağmen bir çok özel şirket hafriyat topraklarını kaçak olarak dökmeye devam ediyor.

TEKİRDAĞ ÇEVRE DAİRE BAŞKANLIĞI NEDEN GÖZ YUMUYOR?
Ruhsatlı alanlar varken, Tekirdağ´ın her noktasına kaçak toprak dökümü neden yapılıyor?
Çevre katliamına da sebep olan bu eyleme göz yuman ve ayrıca devletten vergi kaçırılmasına adeta çanak tutan Tekirdağ belediyesi çevre daire başkanlığının yaşanan bu olumsuzluklara neden sessiz kaldığı anlaşılır gibi değil...

Ruhsatlı alana toprak dökümünü yapmak yerine çevreye kaçak döküm yapan firmaların yıllık olarak 5 milyon (trilyon) civarında vergi kaybına neden olduğu tahmin ediliyor.

ŞEHRİN GÖBEĞİNDE KAÇAK DÖKÜM YAPILIYOR
Konuyla ilgili yapılan araştırmada çarpıcı sonuçlar ortaya çıkarıldı. Süleymanpaşa´nın yükselen değer olarak anılan ve yeni şehir merkezi nitelendirmesi yapılan Hürriyet Mahallesi´nde ve Muratlı Caddesinde yeni yapılan otogar inşaatının orada yüzlerce metre uzunluğunda kaçak olarak dökülmüş hafriyat toprağı tespit edildi. Hafriyat toprağının kimler ya da hangi firmalar tarafından döküldüğü tespit edilemezken, şehrin merkezi sayılacak bir noktada yapılan bu kaçak dökümlerin neden önlenemediği sorusu da yanıtsız kaldı. İhmal iddiaları gün geçtikçe artarken, konuyla ilgili araştırmalar da devam ediyor.

TEK YETKİLİ FİRMA AGRO OLARAK BİZİZ

Agro Tarımsal Altyapı Faaliyetleri Şirketi sahibi Hüseyin Kılıç, Süleymanpaşa ilçesinde ruhsatlı toprak döküm sahasına sahip tek firma kendilerinin olduğunu belirterek“Yeni yasayla hafriyat toprağı rastgele alanlara dökülemiyor. Mutlaka hafriyat alanında ayrıştırılıp bizim gibi ruhsatlı toprak döküm sahalarına dökülmesi gerekiyor. Ancak maalesef uygulamada birçok sorun var. Şehrimizde çok sayıda inşaat projeleri yapılıyor. Hepsinden ciddi miktarda hafriyat çıkarılıyor. Bu hafriyatın bir kısmı da toprak. Bu toprağın kaynağında ayrılıp toprak döküm sahalarına getirilmesi gerekiyor. Başka alanlara kaçak döküm yapanlara ciddi cezalar verilmesi söz konusu. Ama maalesef uygulamada birçok firma hafriyat toprağını inşaat atıklarıyla birlikte vahşi depolama alanlarına hatta çöp toplama alanlarına kaçak yollarla dökmeye devam ediyor. Böylece milli servet değerindeki toprağımız heba ediliyor,” diye konuştu. 

“KAÇAK DÖKÜMLERE CEZA VERİLMİYOR”

Hüseyin Kılıç; Kaçak dökümlerle ilgili yetkili mercilerin yeteri kadar ilgi göstermediğini belirterek “Kaçak dökümlerle ilgili Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi´nin ilgili birimleri konuya yeterli ilgiyi göstermiyor. Kaçak dökümlerle ilgili şikayetlerimize rağmen yeterince caydırıcı cezalar uygulanmıyor. Neden kaçak döküm yapanlara göz yumuluyor da verimli toprakların yok edilmesine seyirci kalınıyor? Art niyetli düşünmek istemiyoruz ama şikayetlere rağmen kaçak dökümlere ceza verilmemesi aklımıza başka şeyler gelmesine neden oluyor. Yetkilileri kaçak döküme göz yummamaları için göreve davet ediyoruz,” dedi.

/resimler/2017-9/29/1230359155699.jpg

/resimler/2017-9/29/1228476653560.jpg

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —