Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

GÜLE GÜLE ADEM DALGIÇ

Gazeteci Necmi Işıksal Tekirdağ Belediyesi’nin son beş yılını mercek altına alarak bir başarı karnesi hazırladı.

POLİTİKA 28.03.2014 10:45:26 0
GÜLE GÜLE ADEM DALGIÇ
GÜLE GÜLE ADEM DALGIÇ
 
Tekirdağ Belediyesi sayılı günler sonra Süleymanpaşa Belediyesi’ne dönüşecek ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi sıfırdan kurulacak. Gazeteci Necmi Işıksal Tekirdağ Belediyesi’nin son beş yılını mercek altına alarak bir başarı karnesi hazırladı.
 
Tekirdağ Belediyesi, 2009 yılında Ak Partili Ahmet Aygün’ün karşısında yarışan CHP’li Op. Dr. Adem Dalgıç seçimleri kazanmıştı. Ancak Tekirdağ genelinde Adem Dalgıç ve ekibi, beş yıllık hizmet süresinin genelinde başarısız olarak değerlendiriliyor. Tekirdağ Belediyesi bu beş yıl içinde gerçekleştiremediği hizmetler ve yol açtığı yeni sorunlarla da sıkça gündeme geldi.  CHP’li belediye dönemi, yapılan hizmetler yerine daha çok şaibeli ihalelerle anılıyor. Muratlı Caddesi Düzenleme İhalesi, Asfalt İhalesi ile soruşturmalara konu olan ve iki başkan yardımcısı ve bazı belediye çalışanlarının da aylarca hapis yatmasına sebep olan Çevre Temizlik ve Çöp Toplama İhalesi bunlardan sadece birkaçı. Bu durumun seçime girecek olan Süleymanpaşa Belediye Başkan adayı Ekrem Eşkinat ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kadir Albayrak’ı da sıkıntıya sokması bekleniyor.
 
DALGIÇ’LI TEKİRDAĞ BELEDİYESİ’NİN 5 YILLIK MACERASI
Tekirdağ Belediyesi, 2009 yılında Ak Partili Ahmet Aygün’ün karşısında yarışan Op. Dr. Âdem Dalgıç’la seçimleri büyük farkla kazanmıştı. Ancak Tekirdağ genelinde Âdem Dalgıç ve ekibi, beş yıllık hizmet süresinin genelinde başarısız olarak değerlendiriliyor. Tekirdağ Belediyesi bu beş yıl içinde gerçekleştiremediği hizmetler ve yol açtığı yeni sorunlarla da sıkça gündeme geldi.

Tekirdağ Belediyesi, 2009 yılında Ak Partili Ahmet Aygün’ün karşısında yarışan Op. Dr. Âdem Dalgıç’la seçimleri büyük farkla kazanmıştı. Dalgıç, Tekirdağ Devlet Hastanesi’nde Başhekimlik yapmış, halk tarafından sevilen bir isimdi. Daha önce MHP ve ANAP’ta siyaset yapmış olması ve parti tabanından gelmiyor oluşu eleştirilere sebep olsa da Dalgıç, hitabet yeteneği ve karizmatik duruşu ile gönülleri fethetmiş, seçimleri yaklaşık 20 puan farkla kazanarak eleştirileri susturmuştu.
Ancak beş yıllık dönemde Âdem Dalgıç ve CHP Tekirdağ Teşkilatı arasında Dalgıç’ın parti tabanından gelmeyişinden kaynaklanan sorunlar sürekli konuşuldu ve Dalgıç’ın partiye soğuk yaklaştığı iddiaları hiçbir zaman kesilmedi. Nitekim Büyükşehir için aday adayı olan Dalgıç, tabandan gelen itirazlar ve beş yıllık hizmet dönemindeki şaibeli uygulamalar nedeniyle büyükşehirde adaylığı Kadir Albayrak’a kaptırmış oldu.

AYGÜN’ÜN PROJELERİ, DALGIÇ’IN BORÇLARI KONUŞULUYOR

Birbiri ardına beşer yıl hizmet etmiş olan Ahmet Aygün ve Âdem Dalgıç, iki farklı Tekirdağ Belediyesi portresi çiziyor. 41 milyon TL borçla devralınan Tekirdağ Belediyesi’nin 150 milyon TL borçla devredilecek olması Ak Parti Süleymanpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Aygün’ü çileden çıkardı.

Birbiri ardına beşer yıl hizmet etmiş olan Ahmet Aygün ve Âdem Dalgıç, iki farklı Tekirdağ Belediyesi portresi çiziyor. Ahmet Aygün döneminde Tekirdağ Belediyesi 41 milyon TL borçla devralındığı için büyük tepki gösterilirken, şu anda Tekirdağ Belediyesi’nin borcunun 150 milyon TL’ye dayanması karşısında, Ak Parti’den Belediye Başkanlığı’na aday olan Ahmet Aygün şu sözleri sarf etti: “Bizden kalan borç 41 milyon liraydı. Aradan 5 yıl geçti şimdi borç 150 milyon lira. Borç neredeyse dörde katlandı ancak hizmet adına hiç bir eser yok. Nereye gitti bu paralar? Hasan’ın, Hüseyin’in, Ayşe’nin paraları nerede? Yoksa Tekirdağ’ın paraları çöpe mi gitti? Bankadan 10 milyon çekip 5 milyon faiz ödersen, bir yıl önce 4 liraya ihale ettiğin çöpü bugün 8 liraya verirsen borcu da böyle 4’e katlarsın.”

AYGÜN HİZMETLERİYLE ANILIYOR

Ahmet Aygün döneminde gerçekleştirilen onlarca proje ve hizmet hala konuşulur ve göz doldururken, Âdem Dalgıç döneminden sürekli olumsuzluklarla bahsedilmesinin düşündürücü olduğu vatandaşlar tarafından dile getiriliyor. Tekirdağ’ı doğalgaza kavuşması, Namık Kemal Üniversitesi’nin açılması, Anadolu Öğretmen Lisesi, çeşitli eğitim kurumlarına arsa tahsisi, gençlik merkezleri gibi sosyal alanların faaliyete geçirilmesi, Tekirdağ’ın duble yollar ve köprülü kavşaklarla tanışması, modern Tekirdağ Otogarı’nın şehre kazandırılması, Tekirdağ’ın ilk ve tek engelli oyun parkının açılması, 50’nin üzerinde çocuk parkı, 5 açık hava spor alanı, 5 üst geçit, Tekirdağ’ın su ihtiyacının karşılanması için açılan 5 yeni su kuyusu, 10000 tonluk su deposu, yeni ve modern itfaiye binasının yapılması ve itfaiye teşkilatının güçlendirilmesi, eski şehir mezarlığının tamamen dolması ve ihtiyacı karşılayamaması nedeniyle Muratlı Yolu’nda yeni şehir mezarlığının yapılması ve daha birçok proje Ahmet Aygün ismi ile birlikte hemen akla geliyor.

Âdem Dalgıç döneminde gerçekleşen icraatlar arasında Ahmet Aygün dönemiyle yarışabilecek bir hizmet bulmakta zorlanan vatandaşlar, Ahmet Aygün dendiğinde rahatlıkla sayabildikleri hizmetleri, Dalgıç döneminde görememekten şikâyetçi.

AYGÜN VE DALGIÇ DÖNEMLERİNDE NELER OLMUŞTU?

2004-2009 yılları arasında Tekirdağ Belediye Başkanlığı yapan Ak Partili Ahmet Aygün, 2009 yılında seçimleri CHP adayı Op. Dr. Âdem Dalgıç’a kaybetmişti. Ancak 2009’dan bu yana CHP’li belediyenin icraatlarına bakıldığında Ahmet Aygün dönemi kadar parlak bir tablo görmek mümkün değil.

2004-2009 yılları arasında Tekirdağ Belediye Başkanlığı yapan Ak Partili Ahmet Aygün, 2009 yılında seçimleri CHP adayı Op. Dr. Âdem Dalgıç’a kaybetmişti. Beş yıllık belediye başkanlığı süresince sayısız hizmete imza atan Aygün, projelerinin beş yıllık değil, daha uzak bir geleceği hedefleyerek hazırlandığını, tamamlamak için bir beş yıl daha görevde kalmaları gerektiğini ifade etmiş olsa da Dalgıç seçimleri kazanmayı başarmıştı. Ancak 2009’dan bu yana CHP’li belediyenin icraatlarına bakıldığında Ahmet Aygün dönemi kadar parlak bir tablo görmek mümkün değil. Tekirdağ’da birçok vatandaş, bu iki dönemi kıyasladığında Ahmet Aygün döneminin hükümet yatırımıyla olsun, belediye tasarrufunda olsun, gerçekleşen sayısız hizmetle, Dalgıç dönemininse şaibeli ihaleler ve yolsuzluk soruşturmalarıyla hatırlandığını ifade ediyor.

“DALGIÇ’IN DİŞE DOKUNUR PROJESİ YOK”

Vatandaşlar, “Ak Partili Ahmet Aygün döneminde üst geçitler yapıldı. Bölünmüş yollar, Namık Kemal Üniversitesi, Öğretmen Lisesi gibi eğitim yatırımları, yeni otogar, sayısız çocuk parkı ve en önemlisi de köprülü kavşaklar hep Ahmet Aygün döneminin eserleri. Adem Dalgıç ise bir tek üst geçit bile yapmadı. Dişe dokunur bir tek projesini göstermek bile zor,” diyorlar.

Ahmet Aygün döneminde gerçekleştirilen belki de en önemli proje, Altınova-Kumbağ köprülü kavşağı oldu. Bu köprü yapılmadan önce kavşak son derece kontrolsüzdü ve burada meydana gelen kazalarda yüzlerce insan feci şekilde hayatlarını kaybetmişti. Köprülü kavşağın yapılmasının ardından bölgede ölümlü bir trafik kazası yaşanmaması akıllara şu soruyu getiriyor: Bu kavşaktaki kazalarda ölen insanlar gerçekten kaza kurbanı mı oldular yoksa ihmal sonucu öldürüldüler mi? Bu kazaların önüne geçmek bu kadar kolayken neden şimdiye kadar yapılmadı?

Çok daha uygun fiyat veren firmaların tekliflerinin neden kabul edilmediği aylarca Tekirdağ gündemini meşgul etmiş, belediye sürekli olarak bu konuda eleştirilmişti. Son olarak 40 milyon TL’lik Çevre Temizlik ve Çöp Toplama İhalesi de yine tartışmalara konu olmuştu.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu yerel basın için Meclis Araştırması istedi:

Tekirdağ NKÜ’de ‘Balkan Esintileri Resim ve Heykel Sergisi’ Gerçekleşti

Başkan Nallar tebrikleri kabul ediyor

OPTİMED HASTANESİ’NDE MEDİKAL (TIBBİ) ONKOLOJİSİ ÜNİTESİ AÇILDI

Asyaport, Aylık Elleçlemede Türkiye Rekorunu Kırdı

MARMARA ÜRÜN PİYASASI ARACI KURUM ANONİM ŞİRKETİKURULUŞU HAKKINDA BASIN DUYURUSU

BİZ HABERLERİMİZİN TAKİPÇİSİYİZ; ÇEVRE KATLİAMINA DUR DİYORUZ!

KESİMOĞLU’NA AKPLİ BÜROKRATTAN ETKİNLİK ENGELİ!

HAYRABOLU BELEDİYE BAŞKANI DR. OSMAN İNAN’A ÇERKEZMÜSELLİM MAHALLESİ’NDE SEVGİ SELİ

Süleymanpaşa’da Gerçek Belediyecilik Vizyonu Gökhan Saygı ile Gerçekleşecek

Yüksel, “Tekirdağ’ın Değişim, Gelişim ve Dönüşüm haritasını çiziyoruz”

DAHA YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR

AHMET AKÇAY TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE ADAYI OLDU.

DR. OSMAN İNAN’I HAYRABOLULAR BÜYÜK BİR SAYGIYLA KARŞILIYOR

Yüksel’den Gençlere Müjdeler!

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL:

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel, Hayrabolu'da "Gerçek Belediyecilik” İçin Adımlar Atıyor

Volkan Nallar’dan Ev Ziyaretleri

ERGÜN BAKIRHAN ÇAMOLUK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU

TUNCER BAŞOĞLU MERKEZ SAĞ VE SOL KESİMİN LİMANI MI OLUYOR?

BİLGE; “HAKKINIZ OLAN TOPRAKLARINIZ SİZİN OLACAK!

Süleymanpaşa’da Gerçek Belediyecilik Vizyonu Gökhan Saygı ile Gerçekleşecek

Yüksel: “Tekirdağ’ın “bakarız” demekle geçen 10 yılını Değişim, Gelişim ve Dönüşümle değiştireceğiz!”

AK Parti Tekirdağ BüyükşehirBelediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel,

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL ÇORLU’DA

Şampiyonun kupasını Başkan Yüksel verdi

KAYA TEPE YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 3 MİLYON TL ‘LİK ENERJİ TASARRUFU SAĞLAYAN GES PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ

BEYAZKÖY DÜĞÜN SALONU'NUN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

TREDAŞ, 2023 yılında müşterilerinden gelen 1 milyonun üzerinde çağrıya çözüm üretti

Yükleniyor

Yüksel: “Tekirdağ’ın “bakarız” demekle geçen 10 yılını Değişim, Gelişim ve Dönüşümle değiştireceğiz!”

AK Parti Tekirdağ BüyükşehirBelediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel,

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL ÇORLU’DA

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 3 MİLYON TL ‘LİK ENERJİ TASARRUFU SAĞLAYAN GES PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ

BEYAZKÖY DÜĞÜN SALONU'NUN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

TREDAŞ, 2023 yılında müşterilerinden gelen 1 milyonun üzerinde çağrıya çözüm üretti

Asyaport'ta Dünya Gümrük Günü Etkinliği Gerçekleşti

YARI YIL TATİLİNDE BUZ PATENİ KEYFİ

ŞARKÖY BELEDİYESİ TRAKYA’DA BİR İLKE İMZA ATTI

DERNEĞİMİZ GÜMRÜK ETKİNLİKLERİNE KATILDI.

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 34 18 12 4 15 58
4.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
5.Beşiktaş 34 15 13 6 5 51
6.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
7.Rizespor 34 14 13 7 -6 49
8.Alanyaspor 34 12 10 12 3 48
9.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
10.Antalyaspor 34 11 11 12 -3 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Kayserispor 34 11 13 10 -9 40
13.Samsunspor 34 10 15 9 -7 39
14.Ankaragücü 34 8 12 14 -3 38
15.Fatih Karagümrük 34 9 16 9 -2 36
16.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
17.Gazişehir Gaziantep 34 9 18 7 -15 34
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 34 7 18 9 -32 30
20.İstanbulspor 34 4 23 7 -41 16
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 34 18 12 4 15 58
4.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
5.Beşiktaş 34 15 13 6 5 51
6.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
7.Rizespor 34 14 13 7 -6 49
8.Alanyaspor 34 12 10 12 3 48
9.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
10.Antalyaspor 34 11 11 12 -3 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Kayserispor 34 11 13 10 -9 40
13.Samsunspor 34 10 15 9 -7 39
14.Ankaragücü 34 8 12 14 -3 38
15.Fatih Karagümrük 34 9 16 9 -2 36
16.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
17.Gazişehir Gaziantep 34 9 18 7 -15 34
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 34 7 18 9 -32 30
20.İstanbulspor 34 4 23 7 -41 16