Tarih: 21.12.2013 16:03

TÜRK BÖBREK VAKFI OKULLARA İNİYOR

Facebook Twitter Linked-in

TÜRK BÖBREK VAKFI OKULLARA İNİYOR

Türk Börek Vakfı’nın (TBV) Mart ayında İstanbul’da başlattığı “Aşırı Tuz ve Şeker Tüketiminin Zararları” eğitim projesi, Tekirdağ’da da hayata geçirildi. Proje, TBV Başkanı Timur Erk ve Tekirdağ Milli Eğitim Müdürü Halil İşler arasında imzalanan protokolle Tekirdağ’da da uygulamaya konuyor.

PROTOKOL İMZALANDI

Türk Böbrek Vakfı’nın daha önce İstanbul’da uygulanan projesi, Tekirdağ’da da faaliyete geçmeye hazırlanıyor. TBV ve Tekirdağ Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokole göre, TBV, Tekirdağ’daki ilk ve orta dereceli okullarda “Aşırı Tuz ve Şeker Tüketiminin Zararları ile Sağlıklı Bir Yaşam İçin Beslenme ve Hayat Tarzı Önerileri” isimli bir eğitim programını uygulamaya koyacak. Projenin yakın zamanda başlatılması bekleniyor.

TBV Başkanı Timur Erk, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan protokolün ardından bir basın toplantısı düzenleyerek konu hakkında bilgiler verdi.

Erk, “Aşırı tuz ve şeker tüketimi ile obeziteye bağlı olarak gelişen böbrek ve kalp hastalıkları, her yıl önemli bir oranda artış gösteriyor. Hastalıkların önüne geçmek ise bu konudaki farkındalık ve beslenme alışkanlıklarının değiştirilmesinden geçiyor,” diye konuştu.

İstanbul’un ardından Tekirdağ’da da uygulamaya hazırlanan proje ile ilgili bilgi veren Erk, “Proje ilk olarak pilot okullarda uygulanacak. Orta dereceli okulların da dâhil edildiği projeye velilerin de katılımını hedefliyoruz,” ifadelerini kullandı.

Tekirdağ’daki uygulamaların model olması ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından müfredat programına alınması beklenen projede aşırı tuz tüketiminin insan sağlığına zararları, diyabet ve hipertansiyondan korunma, doğru beslenme, sağlıklı alışkanlıklar edinme, sporun hayatımızdaki yeri gibi konularda bilgilendirme ve bilinçlendirme eğitimlerinin verilmesinin amaçlandığı bildirildi.

Erk, “Bizler bu projeyle 10 öğrencimizin hayatını değiştirsek bile bu çok büyük bir anlam ifade edecek. Çocuklar, ailelerinin bilinçlenmesi konusunda da çok önemli bir rol oynuyor. Bu nedenle onları çok önemsiyoruz. Sağlıklı bir toplumun oluşturulması, çocuklarımızın bilinçlenmesine ve farkındalığına bağlı,” ifadelerini kullandı.

Erk, son olarak, “İstanbul’da başlattığımız ve Tekirdağ’a da taşıdığımız projeye destek veren başta Sayın Valimiz Ali Yerlikaya ve İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Halis İşler’e teşekkürlerimizi sunuyoruz,” diyerek sözlerini noktaladı.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —