Tarih: 15.12.2013 23:26

SÜLEYMANPAŞA’DA EŞKİNAT, ERGENE’DE YÜKSEL…

Facebook Twitter Linked-in

SÜLEYMANPAŞA’DA EŞKİNAT, ERGENE’DE YÜKSEL…

Tekirdağ’a bağlı beş ilçede belediye başkan adaylarını belirlemek için üye bazlı temayül yoklaması kararı alan Cumhuriyet Halk Partisi’nde ön seçim heyecanı yaşandı. Yeni ilçelerden Süleymanpaşa'da Eczacı Ekrem Eşkinat, Ergene’de ise Velimeşe Belediye Başkanı Rasim Yüksel ön seçimden zaferle ayrıldılar.

Tekirdağ’a bağlı altı ilçede belediye başkan adaylarını belirlemek için üye bazlı temayül yoklaması kararı alan Cumhuriyet Halk Partisi’nde ön seçim heyecanı yaşandı. Yeni ilçelerden Süleymanpaşa'da Eczacı Ekrem Eşkinat, Ergene’de ise Velimeşe Belediye Başkanı Rasim Yüksel ön seçimden zaferle ayrıldılar. Diğer sandıklardan çıkan isimler ise şöyle:

Çerkezköy - Vahap Akay
Hayrabolu - Fehmi Altayoğlu
Muratlı - Nebi Tepe

SÜLEYMANPAŞA’DA ÇETİN REKABET

Süleymanpaşa’da ipi göğüsleyen isim,901 oyla Eczacı Ekrem Eşkinat olurken, ikinci sırada yer alan eski Süleymanpaşa İlçe Başkanı Murat Emre Kervancılar 657, Tekirdağ Belediye Başkanvekili Ali Kılıç 480 oy alarak ikinci ve üçüncü sırada yer aldılar. Diğer aday adaylarından Mennan Yıldırım 11, Şenay Becerikli ise 14 oyda kaldı.

ERGENE’NİN ADAYI YÜKSEL

CHP adına Tekirdağ’ın en hareketli ilçelerinden biri olan Ergene’de altı aday adayından ikisi sandıkta yarıştı. Bu iki isimden biri olan Haşim Korkmaz, kullanılan 629 oyun 189’unu alarak ikinci olurken, Velimeşe Belediye Başkanı Rasim Yüksel ise 429 oyla sandıktan ciddi bir üstünlükle galip ayrılan isim oldu. Ergene’de diğer dört aday adayı olan Kenan Demiray, Aynet Buyan, Veli İdriz ve İbrahim Dikmen, birlikte hareket ederek ön seçim kararının ardından yarıştan çekilmişlerdi.

DİĞER SONUÇLAR

Hayrabolu’da halkın sevdiği ve benimsediği iki isim olan Abdullah Damar ve Fehmi Altayoğlu adaylığı için yarıştı. Altayoğlu 519 oyla net bir zafer elde ederken, Damar 156 oyla ikinci oldu.

Çerkezköy’de Vahap Akay 619 oy alarak sandıktan birinci isim olarak çıkarken, Muratlı’da da hâlihazırdaki belediye Başkanı Nebi Tepe sandıktan çıkan isim oldu.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —