Tarih: 01.11.2013 11:10

HAKAN ŞIK: “BU ŞEHRİN HİZMETKÂRI OLMAYA ADAYIM”

Facebook Twitter Linked-in

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Biz bu milletin efendisi değil hizmetkârıyız,” sloganını kendine ilke edinen Hakan Şık, Süleymanpaşa Belediye Başkanlığı’na aday adaylığını resmen açıkladı.

Ak Parti, seçimler yaklaşırken hareketlenmeye başladı. Uzun süredir Süleymanpaşa ilçesi için aday adaylığı konuşulan Hakan Şık, partisine ilk resmi müracaatı yapan isim oldu. Son genel seçimlerde milletvekili adayı olan ve parti tabanında oldukça sevilen Hakan Şık, resmi müracaatını geçtiğimiz günlerde gerçekleştirmişti. Uzun süredir Merkez Süleymanpaşa ilçesi için aday adaylığı konuşulan Hakan Şık, müracaat için evraklarını Süleymanpaşa İlçe Başkanlığı’na teslim ederek çalışmalarına başladı. Şık, yaptığı açıklamada, “Sadece ve sadece bu şehrin hizmetkârı olmaya adayım,” diyerek, aday adayı olmaktaki amacını dile getirdi.

İLK RESMİ BAŞVURU ONDAN GELDİ

Ak Parti'nin Merkez Süleymanpaşa için kamuoyunda en kuvvetli adaylarından birisi olan Hakan Şık son olarak İl Başkanlığı’nda görev alıyordu. Ak Parti'den Süleymanpaşa için ilk açıklamayı daha önce başka bir aday adayı yapmıştı. Ancak resmi ilk müracaat Hakan Şık'tan geldi.

Şık’ın, Haziran 2011’de yapılan genel seçimlerde Recep Tayyip Erdoğan ve ekibinin arkasında olarak tam destek vermesi, parti genel merkezinin de dikkatini çekmişti. Şık, altıncı sıradan aday olmasına rağmen, ilk sıra adayı gibi partinin başarısı için çalıştığını ifade etti.

Belediyecilikte tecrübeli olan Şık, Ahmet Aygün döneminde Tekirdağ Belediyesi’nde iki buçuk yıl kadar belediye başkan yardımcılığı yaptı. 2,5 yıl boyunca yaptığı çalışmalarla göz dolduran Şık, şimdi bu tecrübesini ve başarısını Süleymanpaşa Belediyesi’nde devam ettirmek istiyor. Tekirdağ’da başarılı bir işadamı olarak tanınan ve sevilen simalardan olan Hakan Şık, gıda ve içecek sektöründe uluslararası bir firmanın Tekirdağ’da temsilciliğini yapıyor.

HAKAN ŞIK’IN BİYOGRAFİSİ

1968'de Tekirdağ'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Tekirdağ’da tamamladı. 1990 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nü bitirdi. 2004 yılında AK Parti Belediye Meclis Üyeliği’ne seçildi ve 2006 yılına kadar Tekirdağ Belediye Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. AK Parti Tekirdağ Teşkilatı’nda İl Başkan Yardımcılığı, İl Genel Sekreterliği ve İl Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yürüttü. 2011 genel seçimlerinde Ak Parti’den milletvekili adayı oldu. İyi düzeyde İngilizce ve orta düzeyde Almanca bilen Şık, evli ve üç çocuk babasıdır.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —