Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Altayoğlu: "Hizmete devam!"

Hayrabolu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fehmi Altayoğlu, göreve geldikleri günden itibaren bir çok ilki başararak üyelerine hizmet ettiklerini ve yeniden seçilmesi durumunda hizmet etmeye devam edece

POLİTİKA 15.05.2013 14:58:36 0
Altayoğlu: "Hizmete devam!"
Hayrabolu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fehmi Altayoğlu, göreve geldikleri günden itibaren bir çok ilki başararak üyelerine hizmet ettiklerini ve yeniden seçilmesi durumunda hizmet etmeye devam edeceklerini söyledi.
 
Başkan Altayoğlu, odanın imkanlarının kısıtlı olmasına rağmen bir çok işi başardıklarını belirterek “2005 yılında yapılan seçimlerde göreve geldiğimiz andan itibaren Hayrabolu Ticaret ve Sanayi Odasının imkanları kısıtlı olmasına rağmen imkanları bizden daha fazla olan Odaların gerçekleştiremediği bir işi başararak şu anda hizmet verdiğimiz binanın 1.katını satın alarak gerekli tadilat işlemlerini yaptık ve üyelerimize olması gereken bir ortamda hizmet götürme yarışına devam ettik.
 
Üyelerimizin ikinci dönemde de ben vearkadaşlarımı tercih etme teveccühünü gösterdiği 2009 yılı seçimleri ile birlikte bu sefer Yönetim Kurulu Başkanı olarak hizmet yarışına devam ettiğim süreçte mevcut binamızın üstünde bulunan üç katı Tekirdağ İl Özel İdaresinden satın alarak imkanlarımız dahilinde bir üst katı Meclis Toplantı Salonu, Meclis Başkanı Odası ile Genç ve Kadın Girişimciler Kurulu Odası şeklinde dizayn ederek, birinci katımızda mevcut olan ve 65 kişilik kapasitesi bulunan konferans salonumuzu 100 kişilik kapasiteye ulaştırdık.
 
Bunun yanı sıra Hayrabolu Ticaret ve Sanayi Odasının özelikle eğitim ve öğretim dönemlerinin başında yapılan eğitim yardımlarının ihtiyaçlı öğrencilerimize ulaştırılmasında ve Ramazan aylarında yardıma muhtaç ailelere yapılan erzak yardımlarının dağıtılmasında kullanılan bir minibüs hizmet aracı alarak Hayrabolu Ticaret ve Sanayi Odasına kazandırıldı.
 
Hayrabolu Ticaret ve Sanayi Odasına bu hizmetler kazandırılarak yaklaşık olarak 20 yıllık bir fiziki temelin atılmasına katkıda bulunduğumuzu düşünmekteyiz ve bu hizmetler yapılırken yaklaşık 500 üyeli küçük ve maddi imkanları dar bir oda’dan bahsetmekteyiz.
2005 yılında göreve geldiğimiz günden bu yana hizmetlerimiz sadece Hayrabolu Ticaret ve Sanayi Odasına fiziki alan ve hizmet aracı kazandırmakla sınırlandırılmamış bunun yanında üyelerimize yönelik bir çok faaliyetlerin altına imza atılmıştır.” dedi.
 
TRAKYA’DA BİR NUMARAYIZ
Trakya’da bulunan odalar içinde üye bazında hesaplandığında KOSGEB’ten kredi alan üye ortalamasında bir numara oldukların belirten Fehmi Altayoğlu “Bizler gibi küçük nüfuslu İlçelerin Ticaret ve Sanayi Odalarına kayıtlı üyelerin üstüne basarak dillendirdiği bir husus ta, üyelerin uygun krediler ile desteklenmesi konusu tarafımızdan çok iyi bilindiği üzere bu açığımızı kapatmak için KOSGEB tarafından verilen düşük faizli nakit kredi desteklerinden üyelerimizin yararlanabilmesi için üye dosyalarımız bil fiil personelimiz aracılığı ile KOSGEB veri tabanına kayıt edilerek ilgili Bakanlık tarafından dönem dönem açılan kredilerden hemen her tacirimiz yararlandırılmaya çalışılmıştır.
2011 yılının sonlarına doğru açıklanan KOSGEB nakit kredi desteğinden 400’e yakın üyemizin veri tabanına girilmesi sonucu yaklaşık olarak 200’e yakın üyemiz başvuruda bulunmuş ve 125 üyemiz nakit kredi desteği almıştır.
 
Bu oran Trakya’da bulunan odalar içinde üye bazında hesaplandığında ilk sırada Hayrabolu Ticaret ve Sanayi Odası bulunmaktadır.” dedi.
 
ÜYELERİMİZE HER ZAMAN FAYDALI OLDUK
Yönetim Kurulu Başkanı Fehmi Altayoğlu, üyeleri için sürekli olarak faydalı hizmetleri sunduklarını belirterek “Hayrabolu Ticaret ve Sanayi Odası tarihinde ilk defa üyelerimiz yurtdışı çıkışları için Bulgaristan ve Yunanistan Konsolosluklarından vize almak için hemen yanı başında bulunan Hayrabolu Ticaret ve Sanayi Odasına gelerek her türlü evrak düzenleme ve vize alımı işleri gerçekleştirilmektedir.
Bu hizmetlerimizin yanı sıra 2002 yılında hissedar olunan Umat Gümrük ve Turizm İşletmeleri Tic.A.Ş. ile sınırlı kalınmamış ve Gümrük ve Turizm İşletmeleri Tic.A.Ş.’ne 2006 yılında 25.000,00.-TL. ile hissedar olunarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği önderliğinde yapılan çalışma sonrasında Hayrabolu Ticaret ve Sanayi Odasına katılımda ödenen 25.000,00.-TL.’nın çok üstünde kar payı geliri elde edilmiştir.
 
Yapılan bu tür çalışmalarımızın yanı sıra her zaman üyelerimize faydası olacağını düşündüğümüz ve Tekirdağ ‘da bulunan Trakya ABİGEM’e kuruluşunda maddi destek verilerek hissedar olunmuş ve özellikle sanayici üyelerimizin proje sunarak destek aldıkları Trakya Kalkınma Ajansına her yıl katılım payı ödenmektedir.
 
Hayrabolu Ticaret ve Sanayi Odası olarak 1994 yılından itibaren hissedar olunmuş ve katılım payı olarak maddi destek verilmiş ve dönemimizde de imkanlarımız dahilinde payımıza düşen maddi Hayrabolu Organize Sanayi Bölgesine sağlanmaya çalışılarak Hayrabolu Ticaret ve Sanayi Odası meclisi tarafından görevlendirilen arkadaşlarımız ile Müteşebbis Heyetin çalışmalarına katılınmıştır.” dedi.
 
TEKRAR ÜYELERİMİZİN HUZURUNA ÇIKTIK
03 Mayıs 2013  tarihinde yapılan seçimlerde çalışma arkadaşlarım ile beraber tekrar üyelerin huzuruna çıkmaya karar verdiklerini belirten Fehmi Altayoğlu “2005 ve 2013 yılları içinde geçirdiğimiz iki dönem süresince yapmaya çalıştığımız faaliyet ve hizmetlerimiz sonunda Hayrabolu Ticaret ve Sanayi Odasını iyi yerlere ulaştırdığımızı ve üyelerimize ışık tutabilecek bir konuma getirdiğimizi düşünerek ve gelecek için daha ümitli ve istekli olarak 03 Mayıs 2013 tarihinde yapılan seçimlerimizde çalışma arkadaşlarım ile tekrar üyelerimizin huzuruna çıkmaya karar verdik.
Kadromuzu şekillendirirken sektörlerinde iyi yerlere gelmiş ve üyelerimize her yönden yakın olduğunu düşündüğümüz genç ve tecrübeli arkadaşlarımızla beraber olmayı düşündük.
 
Meslek grubu statüsünde yapılan seçimlerimizin yürürlükte olan seçim yönetmeliği hükümleri doğrultusunda;
1.Meslek Grubundan, Fehmi ALTAYOĞLU – Ersan Mehmet ELARSLAN
2.Meslek Grubundan, Sabahattin ÇALIŞKAN - Ömer Şükrü COŞAR – Mehmet ALP
3.Meslek Grubundan, Gürol MÜRÇAK – Mehmet GÜLER
4.Meslek Grubundan, Mehmet BAŞOL – Nihat CAN
5.Meslek Grubundan, Mustafa DİZMAN – Murat Şener ÇAKIR
6.Meslek Grubundan, Erol ALAGÖZ ve Hüseyin ÖZMEN ile yola çıktık.” dedi.
 
FEHMİ ALTAYOĞLU KİMDİR?
 
Hayrabolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fehmi Altayoğlu kendisini şöyle özetledi:“1975 yılı Almanya doğumluyum.Ailemin kısa bir yurtdışı çalışma hayatı sonrası döndüğümüz Hayrabolu’da İlkokulu bitirdim.Orta öğrenimimi İstanbul, lise öğrenimi Tekirdağ Anadolu Lisesi ve Üniversite öğrenimimi de Balıkesir Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümünde sonlandırdım. Babam Nurhan altayoğlu tarafından kurularak bu günlere getirdiğimiz Altayoğlu Tarım Makineleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketinde çalışma hayatım devam ediyorum. İyi İngilizce biliyorum.
 
2004 yılında yapılan yerel seçimlerde İl Genel Meclis üyeliğine seçilerek iki dönemdir, yaklaşık olarak 9 yıldır bu görevi sürdürmekteyim.
 
Seçildiğim İl Genel Meclisi üyeliği görevimin yanı sıra 2005 yılında yapılan Hayrabolu Ticaret ve Sanayi Odası meslek komiteleri ve meclis üyeliği seçimlerini birlikte hareket ettiğimiz arkadaşlarımla kazanarak Meclis Başkanlığına seçildim.
 
2005 – 2009 yılları arasında sürdürdüğüm Meclis Başkanlığı görevimin sonunda yapılan seçimlere tekrar girerek yine arkadaşlarımın desteği ile Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilerek yaklaşık olarak dört yıldan bu yana bu görevi sürdürmekteyim.”
   
03 Mayıs 2013 Pazar günü yapılacak seçimlerin, ilçemiz ve Hayrabolu Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri için hayırlı olmasını dilerim.
 
 
 
 

Türkiye Gazeteciler Federasyonu yerel basın için Meclis Araştırması istedi:

Tekirdağ NKÜ’de ‘Balkan Esintileri Resim ve Heykel Sergisi’ Gerçekleşti

Başkan Nallar tebrikleri kabul ediyor

OPTİMED HASTANESİ’NDE MEDİKAL (TIBBİ) ONKOLOJİSİ ÜNİTESİ AÇILDI

Asyaport, Aylık Elleçlemede Türkiye Rekorunu Kırdı

MARMARA ÜRÜN PİYASASI ARACI KURUM ANONİM ŞİRKETİKURULUŞU HAKKINDA BASIN DUYURUSU

BİZ HABERLERİMİZİN TAKİPÇİSİYİZ; ÇEVRE KATLİAMINA DUR DİYORUZ!

KESİMOĞLU’NA AKPLİ BÜROKRATTAN ETKİNLİK ENGELİ!

HAYRABOLU BELEDİYE BAŞKANI DR. OSMAN İNAN’A ÇERKEZMÜSELLİM MAHALLESİ’NDE SEVGİ SELİ

Süleymanpaşa’da Gerçek Belediyecilik Vizyonu Gökhan Saygı ile Gerçekleşecek

Yüksel, “Tekirdağ’ın Değişim, Gelişim ve Dönüşüm haritasını çiziyoruz”

DAHA YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR

AHMET AKÇAY TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE ADAYI OLDU.

DR. OSMAN İNAN’I HAYRABOLULAR BÜYÜK BİR SAYGIYLA KARŞILIYOR

Yüksel’den Gençlere Müjdeler!

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL:

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel, Hayrabolu'da "Gerçek Belediyecilik” İçin Adımlar Atıyor

Volkan Nallar’dan Ev Ziyaretleri

ERGÜN BAKIRHAN ÇAMOLUK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU

TUNCER BAŞOĞLU MERKEZ SAĞ VE SOL KESİMİN LİMANI MI OLUYOR?

BİLGE; “HAKKINIZ OLAN TOPRAKLARINIZ SİZİN OLACAK!

Süleymanpaşa’da Gerçek Belediyecilik Vizyonu Gökhan Saygı ile Gerçekleşecek

Yüksel: “Tekirdağ’ın “bakarız” demekle geçen 10 yılını Değişim, Gelişim ve Dönüşümle değiştireceğiz!”

AK Parti Tekirdağ BüyükşehirBelediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel,

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL ÇORLU’DA

Şampiyonun kupasını Başkan Yüksel verdi

KAYA TEPE YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 3 MİLYON TL ‘LİK ENERJİ TASARRUFU SAĞLAYAN GES PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ

BEYAZKÖY DÜĞÜN SALONU'NUN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

TREDAŞ, 2023 yılında müşterilerinden gelen 1 milyonun üzerinde çağrıya çözüm üretti

Yükleniyor

Yüksel: “Tekirdağ’ın “bakarız” demekle geçen 10 yılını Değişim, Gelişim ve Dönüşümle değiştireceğiz!”

AK Parti Tekirdağ BüyükşehirBelediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel,

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL ÇORLU’DA

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 3 MİLYON TL ‘LİK ENERJİ TASARRUFU SAĞLAYAN GES PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ

BEYAZKÖY DÜĞÜN SALONU'NUN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

TREDAŞ, 2023 yılında müşterilerinden gelen 1 milyonun üzerinde çağrıya çözüm üretti

Asyaport'ta Dünya Gümrük Günü Etkinliği Gerçekleşti

YARI YIL TATİLİNDE BUZ PATENİ KEYFİ

ŞARKÖY BELEDİYESİ TRAKYA’DA BİR İLKE İMZA ATTI

DERNEĞİMİZ GÜMRÜK ETKİNLİKLERİNE KATILDI.

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16