Tarih: 14.05.2013 13:16

Köprülü:" Yanlış politikalar yüzünden tarım ve hayvancılık bitme noktasında!

Facebook Twitter Linked-in

Türk ekonomisinin temelini oluşturan tarım ve hayvancılık, maalesef son 10 yıldır AKP hükümeti döneminde uygulanan yanlış politikalar sebebiyle bitme noktasına getirilmiştir.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü son 10 yılda AK Parti hükümeti döneminde uygulanan yanlış politikalar yüzünden bitme noktasına geldiğini söyledi.
 
CHP Tekirdağ Milletvekili Köprülü sözlerini şöyle sürdürdü:" Dünyanın en verimli tarım alanlarına sahip ülkemiz, her alanda olduğu gibi tarım ve hayvancılıkta da dışa bağımlı hale getirilmiştir.

Çiftçilerimiz, emeklerinin karşılığını alamamış, desteklenmemiş ve borç batağına, iflasın eşiğine getirilmiştir. Ekonomiye büyük katkıda bulunan tarım sektörünün tüm dünya ülkeleri için hayati önem taşıdığı ortada iken ülkemizde ne yazık ki çiftçiye yüz çevrilmiş, ve Türk tarımının, çitçinin çöküşü hızlandırılmıştır.

Tüm bu sebeplerle; ülkemizde  uygulanan tarım politikası  artık değişme noktası gelmiştir. Çiftçilerimizin kazançlarını artırmak ve ülke ekonomisine daha fazla katkıda bulunmalarını sağlamak için acilen yeni bir politika oluşturulmalıdır.
Bu vesile ile, sıcakta ve soğukta tarlada aileleriyle beraber çalışan ülke ekonomisinin can damarı olan çiftçilerimizin emeklerinin gerçek karşılığını almaları  dileğiyle, tüm çiftçilerimizin  Dünya Çiftçiler Gününü kutluyorum. " dedi. 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —