Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

AKÇAY: SEÇİME DE KOALİSYONA DA HAZIRIZ

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay, TBMM Başkanının seçilmesinden sonra başlayan koalisyon tartışmalarıyla ilgili görüşlerini açıklarken Tekirdağ İl Başkanlığı olarak koalisyon hükümetine de, erken yapılacak bir seçime de

POLİTİKA 14.07.2015 12:02:46 0
AKÇAY: SEÇİME DE KOALİSYONA DA HAZIRIZ

AK PARTİ İL BAŞKANI AHMET AKÇAY: SEÇİME DE KOALİSYONA DA HAZIRIZ

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay, TBMM Başkanının seçilmesinden sonra başlayan koalisyon tartışmalarıyla ilgili görüşlerini açıklarken Tekirdağ İl Başkanlığı olarak koalisyon hükümetine de, erken yapılacak bir seçime de hazır olduklarını ifade etti. Ahmet Akçay, yayınladığı yazılı basın açıklamasında Tekirdağ’dan TBMM’ye giden Mustafa Yel ve Ayşe Doğan’ın var güçleriyle Tekirdağ’ın ve Tekirdağlıların yanında olacaklarını da söyledi. Diğer yandan bütün Tekirdağlıların ve İslam Alemi’nin Ramazan Ayı’nı kutlayan Akçay, “Ramazan ayı, İslam dünyası üzerinde kol gezen şiddetin son bulduğu, barış ve huzur içinde dinimizi dünyanın her köşesinde yaşayabildiğimiz günlerin başlangıcı olsun. Bütün hemşerilerimizin ve İslam Alemi’nin Ramazan Ayı’nı tebrik ediyorum,” dedi.

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay, TBMM Başkanının seçilmesinden sonra başlayan koalisyon tartışmalarıyla ilgili görüşlerini açıklarken Tekirdağ İl Başkanlığı olarak koalisyon hükümetine de, erken yapılacak bir seçime de hazır olduklarını ifade etti. Ahmet Akçay, yayınladığı yazılı basın açıklamasında Tekirdağ’dan TBMM’ye giden Mustafa Yel ve Ayşe Doğan’ın var güçleriyle Tekirdağ’ın ve Tekirdağlıların yanında olacaklarını da söyledi.

İSTER KOALİSYON İSTER SEÇİM

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay, TBMM Başkanı olarak Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz’ın seçilmesinden sonra başlayan koalisyon tartışmalarıyla ilgili şunları söyledi:

“Meclis Başkanı’nın TBMM’nin en çok milletvekiline sahip olan AK Parti’den seçilmesi demokratik teamüllere ve parlamenter sistem kültürüne uygun bir seçim olmuştur. Yeni TBMM Başkanımıza başarılar diliyorum. Meclis Başkanı’nın belirlenmesinden sonra sıra hükümetin kurulmasına geldi. Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu ve CHP, MHP, HDP genel başkanları koalisyonla ilgili görüşlerini açıkladılar. Koalisyon kurulabilecek mi yoksa erken bir seçime mi gidilecek, bunu kısa sürede göreceğiz. Biz AK Parti Tekirdağ teşkilatları olarak erken seçime de hazırız, koalisyon hükümetine de. Milletimiz için en hayırlı olanın gerçekleşmesini diliyorum.”

CHP, MHP ve HDP KOALİSYON KÜLTÜRÜNDEN UZAK

Seçim sonrası partilerin koalisyonlara dair tutumları hakkında da konuşan AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay, AK parti dışındaki partilerin koalisyon ve demokrasi kültüründen uzak bir tutum sergilediklerini söyledi.

“AK Parti olarak biz, milletimizin sandıkta mesajı doğru algıladık. Ortaya çıkan tablo bir koalisyona imkân verdiği gibi, erken seçime de imkân veriyor,” şeklinde konuşan İl Başkanı Ahmet Akçay sözlerini şöyle sürdürdü:

“Önemli olan şeffaf biçimde sürecin yürümesini sağlamaktır. Esas olan partilerin menfaati değil memleketin faydasıdır. Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu seçim akşamından itibaren tüm partilerle koalisyon görüşmeleri yapacağını belirtti. AK Parti bu tavrıyla çözümden ve milletten yana bir uzlaşma gösterdi. CHP, MHP, HDP ise kavgacı ve uzlaşmasız tavırlarıyla kötü sınav verdiler. Aslında bu partiler iktidara gelmekten korkuyorlar,  bunların güçleri muhalefette kalmaya yetiyor.”

İKİ MİLLETVEKİLİMİZ BAKAN GİBİ ÇALIŞACAK

Seçim çalışmaları sırasında seçilecek AK Partili milletvekillerin TBMM’de bakan gibi gayret göstereceklerini söylediğini hatırlatan AK Parti İl Başkanı Akçay “Ben bu sözümü yineliyorum. Çok kıymetli iki arkadaşımızı Meclis’e gönderdik. Onlar var güçleriyle Tekirdağ’ın ve Tekirdağlıların yanında olacaklar. Arkadaşlarımız ve Tekirdağ’ın güzide evlatları olan Mustafa Yel ve Ayşe Doğan’a milletvekilliği çalışmalarında başarılar diliyorum,” şeklinde konuştu.

YENİ BİR SEÇİMDE VEKİL SAYIMIZI ARTTIRIRIZ

Basın açıklamasının son bölümünde 7 Haziran 2015 seçimlerinde AK Parti’nin Tekirdağ’da çalışmalarına da vurgu yapan İl Başkanı Ahmet Akçay yeni bir seçim yapılması durumunda Tekirdağ’da oylarını arttırarak üçüncü milletvekilliğini de kazanacaklarını söyledi. Akçay açıklamasını şöyle tamamladı:

“7 Haziran 2015 milletvekili seçimlerinde AK Parti olarak Tekirdağ’da vekil sayımızı koruduk. Seçim döneminde iyi bir kampanya yaptık. Tekirdağ kampanyamızda kullandığımız bazı slogan, cümle ve görseller Türkiye’de pek çok teşkilat tarafından da kullanıldı. Seçimde yakaladığımız bu çalışma tarzımızdan dolayı hem parti yöneticilerimizden hem de kamuoyundan tebrikler aldık. Tekirdağ AK Parti olarak bu çalışmaların altında adaylarımız başta olmak üzere her kademedeki teşkilat mensuplarımızın samimi çalışması var. Seçim çalışmalarımızda emeği olan tüm mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Erken bir seçime gidilirse biz oylarımızı arttıracağız. İnşallah vekil sayımızı da arttıracağız.”

RAMAZANI KUTLADI

Diğer yandan bütün Tekirdağlıların ve İslam Alemi’nin Ramazan Ayı’nı kutlayan Akçay, Müslüman coğrafyalarda yaşanan zulme değindi. İslam’la şiddetin özellikle bağdaştırılmak istendiğini vurgulayan Akçay, bu oyuna gelinmemesi gerektiğinin altını çizerek itidal çağrısı yaptı.

Ramazan’ın kardeşlik, barış, huzur, paylaşmak ve Allah’a yaklaşmak anlamlarına geldiğini ifade eden Akçay, “Ramazan ayı, hem bireysel hem de toplumsal olarak merhamet duygusunu en yakından yaşadığımız, mübarek bir aydır. Ramazan, paylaşmak, birleşmek, kardeşlik, huzur ve barışın simgesidir. Ancak son zamanlarda yaşanan vahim olaylar hepimizi üzmektedir. Görüyoruz ki İslam’la şiddeti aynı cümle içinde kullanarak bir algı yaratılmak istenmektedir. Bu yuna gelinmemeli ve itidal içinde davranılmalıdır. Böylece bu oyunlar boşa çıkarılabilecektir. Diliyorum ki bu Ramazan ayı, İslam dünyası üzerinde kol gezen şiddetin son bulduğu, barış ve huzur içinde dinimizi dünyanın her köşesinde yaşayabildiğimiz günlerin başlangıcı olsun. Bu duygu ve düşüncelerle bütün hemşerilerimizin ve İslam Alemi’nin Ramazan Ayı’nı tebrik ediyorum,” dedi.


Türkiye Gazeteciler Federasyonu yerel basın için Meclis Araştırması istedi:

Tekirdağ NKÜ’de ‘Balkan Esintileri Resim ve Heykel Sergisi’ Gerçekleşti

Başkan Nallar tebrikleri kabul ediyor

OPTİMED HASTANESİ’NDE MEDİKAL (TIBBİ) ONKOLOJİSİ ÜNİTESİ AÇILDI

Asyaport, Aylık Elleçlemede Türkiye Rekorunu Kırdı

MARMARA ÜRÜN PİYASASI ARACI KURUM ANONİM ŞİRKETİKURULUŞU HAKKINDA BASIN DUYURUSU

BİZ HABERLERİMİZİN TAKİPÇİSİYİZ; ÇEVRE KATLİAMINA DUR DİYORUZ!

KESİMOĞLU’NA AKPLİ BÜROKRATTAN ETKİNLİK ENGELİ!

HAYRABOLU BELEDİYE BAŞKANI DR. OSMAN İNAN’A ÇERKEZMÜSELLİM MAHALLESİ’NDE SEVGİ SELİ

Süleymanpaşa’da Gerçek Belediyecilik Vizyonu Gökhan Saygı ile Gerçekleşecek

Yüksel, “Tekirdağ’ın Değişim, Gelişim ve Dönüşüm haritasını çiziyoruz”

DAHA YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR

AHMET AKÇAY TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE ADAYI OLDU.

DR. OSMAN İNAN’I HAYRABOLULAR BÜYÜK BİR SAYGIYLA KARŞILIYOR

Yüksel’den Gençlere Müjdeler!

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL:

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel, Hayrabolu'da "Gerçek Belediyecilik” İçin Adımlar Atıyor

Volkan Nallar’dan Ev Ziyaretleri

ERGÜN BAKIRHAN ÇAMOLUK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU

TUNCER BAŞOĞLU MERKEZ SAĞ VE SOL KESİMİN LİMANI MI OLUYOR?

BİLGE; “HAKKINIZ OLAN TOPRAKLARINIZ SİZİN OLACAK!

Süleymanpaşa’da Gerçek Belediyecilik Vizyonu Gökhan Saygı ile Gerçekleşecek

Yüksel: “Tekirdağ’ın “bakarız” demekle geçen 10 yılını Değişim, Gelişim ve Dönüşümle değiştireceğiz!”

AK Parti Tekirdağ BüyükşehirBelediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel,

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL ÇORLU’DA

Şampiyonun kupasını Başkan Yüksel verdi

KAYA TEPE YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 3 MİLYON TL ‘LİK ENERJİ TASARRUFU SAĞLAYAN GES PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ

BEYAZKÖY DÜĞÜN SALONU'NUN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

TREDAŞ, 2023 yılında müşterilerinden gelen 1 milyonun üzerinde çağrıya çözüm üretti

Yükleniyor

Yüksel: “Tekirdağ’ın “bakarız” demekle geçen 10 yılını Değişim, Gelişim ve Dönüşümle değiştireceğiz!”

AK Parti Tekirdağ BüyükşehirBelediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel,

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL ÇORLU’DA

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 3 MİLYON TL ‘LİK ENERJİ TASARRUFU SAĞLAYAN GES PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ

BEYAZKÖY DÜĞÜN SALONU'NUN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

TREDAŞ, 2023 yılında müşterilerinden gelen 1 milyonun üzerinde çağrıya çözüm üretti

Asyaport'ta Dünya Gümrük Günü Etkinliği Gerçekleşti

YARI YIL TATİLİNDE BUZ PATENİ KEYFİ

ŞARKÖY BELEDİYESİ TRAKYA’DA BİR İLKE İMZA ATTI

DERNEĞİMİZ GÜMRÜK ETKİNLİKLERİNE KATILDI.

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16