Tarih: 23.01.2017 14:32

AK Parti´den Mecliste Sahte Oy Kurnazlığı

Facebook Twitter Linked-in

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın onaylamasının ardından Türkiye başkanlık anayasasını oylayacak. Ancak daha Meclis aşamasından yeni geçen değişiklik teklifinde sahte oy krizi yaşandı. CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay bu durumu Twitter adresinden, 'AKP´nin Meclis´i hile ile kapattığını kanıtladık. 5 AKP´li hem sisteme girmiş hem pusula gönderip mükerrer oy kullanmış. Yuh'  diyerek aktardı.

Balbay, durumu CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü´nün tespit ettiğini söyleyerek, 'Meclis Divanında görevli Tekirdağ vekilimiz tutanakları anında inceledi ve 5 sahte oy kullanan AKP´liyi saptadı. Kutluyoruz' diye yazdı. Balbay, 'Tekirdağ vekilimiz Köprülü´nün sahte oy olabileceği itirazına Bahçekapılı, 'uğraşamam' dedi hemen tatil kararı aldı.Emre 10 dk´da kanıtladı' ifadelerini paylaştı.

İŞTE O İSİMLER

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan da 'AKP Meclis´in itibarına bir darbe daha vurdu. Sahte oy kullanan AKP´liler, TBMM´ni 7 Şubat´a kadar tatil ettiler' diyerek tepki gösterdi. Özkan sahte oy kullanan AKP´lilerin, 'Sahtekarlığının belgesi;Mükerrer oy kullanıp Meclis´i tatil ettiren AKP´liler: Salih Cora, Fuat Köktaş, Hasan Karal, S.Karakelle, Ertuğrul Soysal' sözleriyle açıkladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —