Tarih: 08.03.2018 15:18

AK PARTİ TEKİRDAĞ KADIN KOLLARI 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLADI

Facebook Twitter Linked-in

AK Parti Tekirdağ Kadın Kolları 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Valilik önünde  Atatürk anıtına çelenk sunarak kutladı.

Çelenk sunma programı Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunması ile başladı.

/resimler/2018-3/8/1522457405567.jpg

Atatürk anıtına çelenk sunulmasının ardından Ak Parti Tekirdağ Kadın Kolları Başkanı Nesibe Ünal Konuşma yaptı.

Emek veren, acı çeken, mücadele eden, hakkını savunan tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu olsun diyerek konuşmasına başlayan Ünal ‘´ 8Mart Dünya Kadınlar günü´nün çıkış noktası bile, bize gerektiğinde kadının canı pahasına doğru bildiklerinin mücadelesini nasıl vereceğinin bir göstergesidir. Dünya kadın günü diye bir gün olması, bizim bu günü kutluyor olmamız bile çok üzücü ve onur kırıcıdır. Dünya var olalı beri iyi günde kötü günde anasının, babasının, eşinin, yuvasının ve evlatlarının yanında yer alan omuz veren kadın böyle bir günde anılmayı, bu mücadelenin içinde olmayı hak etmiyor.´´ ifadelerini kullandı.

Hedef 2023 Yeni Türkiye Vizyonu

 Türkiye uzun yıllar süren vesayetçi zihniyetin, kadınların tercihlerinden dolayı iş, eğitim ve siyasi yaşama eşit katılımlarının engellenmesine karşı son yıllarda büyük mücadeleler verdiklerinden bahseden Ünal´´ Hükümetimiz hedeflenen ´2023 Yeni Türkiye´ vizyonu çerçevesinde, ileri demokrasiyi hayata geçirmek için önemli adımlar atmış ve siyasi alanda, önlerindeki engelleri kaldırmıştır. Kadın çiçek benzetmesi ile taltif edilecek ve istenildiği zaman dalından koparılıp atılacak bir varlık değildir. Kadın, şahsiyet kimlik, duruş ve insan olma vesilesidir. Havva´dır kadın, iki cihan Selver´inin can damarı Amine´dir. Latife eş Hatice´dir. Bir iffet abidesi Meryem´dir. Kafkas cephesinde on kadın ile mücadele eden  Kara fatma´dır. Cumhuriyetimizin kurucusunun annesi Zübeyde´dir. Gözündeki kanlı yaşı silip ´Vatan sağolsun´ diyen şehidimizin annesidir kadın.´´ diyerek konuşmasına devam etti.

‘´Bu bizim Kadın olarak vermek zorunda kaldığımız bir mücadele olmamalıydı ama şartlar ve yanlış oluşumlar bizi bu noktaya getirmiştir. Peygamber efendimiz ‘´Cennet anaların ayağının altındadır´´ diyerek kadına verilecek en büyük ve en yüce değeri vermiştir. Kadın ve erkek beraber yürüdüğümüz bu uzun yolda birbirimizi üzmemek, hırpalamamak ve yok saymamak dikle ve ümidiyle Kadınlar günümüz kutlu olsun.´´ dedi.

/resimler/2018-3/8/1521559435819.jpg




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —