Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI MESTAN ÖZCAN İLK GÜNDEM MADDESİNİ AÇIKLADI!

“Tekirdağ´ımızın Tüm Yol ve Ulaşım Sorunlarını Ortadan Kaldıracağım!”

POLİTİKA 17.01.2019 12:54:10 0
AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI MESTAN ÖZCAN İLK GÜNDEM MADDESİNİ AÇIKLADI!

 

“Tekirdağ´ımızın Tüm Yol ve Ulaşım Sorunlarını Ortadan Kaldıracağım!”

 

AK Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mestan Özcan, basın mensupları ile bir araya geldi. Tekirdağ´da doğup büyüyüp, yaşaması ve 10 yıldır siyasetin içerisinde yer alması sebebiyle Trafik ve Ulaşım ile ilgili yaşanan tüm sıkıntıları bildiğini belirten Mestan Özcan bu nedenle gündemlerindeki öncelikli maddenin Trafik ve Ulaşım olacağını belirtti.

 

AK Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mestan Özcan, “Vizyon Şehir Tekirdağ” için açıkladığı 1059 Hizmet Adımına ilişkin detaylar vermeye başladı. 1059 Hizmet Adımı içerisinde Trafik ve Ulaşım ile ilgili çalışmaların gündemlerinde ilk sırada olduğunu belirten Mestan Özcan yapacağı çalışmalarla birlikte Tekirdağ´da sorunlu ulaşım ve yol kalmayacağını belirtti.

 

Hizmet Adımlarında önceliğimiz Trafik ve Ulaşım

 

Konuşmasına Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak önce doğru işi planlayan, bunu da detaylıca fizibilitesinden maliyetlerine, insan kaynağından çıktılarına kadar çalışan, sonra o işi doğru, eksiksiz ve zamanında bitiren ve bunu yaparken de kaynaklarını doğru kullanan bir Büyükşehir Belediyesi istediğini belirterek başlayan Özcan: “Yine söylüyorum ki, bu şehrin Türkiye´nin Vizyon Şehri olmasının önünde hiçbir engel yok. Daha yaşanabilir, daha sosyal, daha çevreci, daha zengin bir Tekirdağ için Trafik ve Ulaşım, Çevre ve Şehircilik, Yaşam ve Toplum, Ekonomi ve Turizm olmak üzere 5 ana başlıkta hizmet adımlarımızı planladık. Biz proje gibi insana dokunmayan, kağıt üzerinde çalışılan bir kelimeyi mümkün olduğunca hızlı bir şekilde dilimizden çıkarmak istiyoruz. Biz insana hizmetin derdindeyiz. İnsana dokunmanın ve  derdine çözümler bulmanın ve uygulamanın derdindeyiz. Bu yüzden proje değil hizmet adımı tabirini kullanıyoruz. “ dedi.

 

Mestan Özcan “Her bir hizmet adımı için detaylı bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Bunlar birer seçim vaadi olsaydı, şimdiye kadar rahatlıkla önünüze getirebilirdik. Ancak boş vaatlerle değil, tüm hizmet adımlarımızın altını doldurarak, tüm çalışmaları adım adım planlayarak hayata geçireceğiz. Belirlediğimiz bu başlıklara ait hizmet adımlarının tüm detaylarını düzenli olarak halkımızla paylaşacağım. Ama şu net: bu şehir insanlarının öncelikli sıkıntısı trafik ve ulaşım. O halde bizim de en öncelikli hizmet adımlarımız bunlar olacak.” şeklinde devam etti.  

 

Yol, Ulaşım ve Trafik

 

Trafik ve Ulaşım ana başlığını 3 alt başlığa ayırdığını belirten Özcan şu detayları verdi: “Yol Hizmetleri ile başlayacak olursak: şunu net söylüyorum ki Tekirdağ´ın ne şehiriçlerinde, ne mahalleye dönmüş köylerinde yol sorunu kalmayacak. 2020´ye geldik, yaklaşık 5 milyar TL bütçesi olan bir Büyükşehir Belediyesi var ve hala yol konuşuyoruz. Bu kabul edilemez. Alt yapı çalışmaları ile birlikte tüm ilçelerde eş zamanlı bu çalışmalara öncelik vereceğiz. Tekirdağ´ımızın en ücra köşesinden en merkezine kadar birçok farklı alanda çalışmalar yapılması gerekiyor. Bu kapsamda alt yapı çalışmaları önceliğimiz olacak. Hem merkezde hem de ilçelerimizde sokaklarımız pırıl pırıl bir görünüme kavuşacak. Şehir genelinde bozuk yol kalmayacak. Yine söylüyorum: yapamaz diyenlere inat, yapıl        amaz denilen ne varsa yapacağız.

 

Ulaşım Hizmetlerinde, makina parkurunun eksiklerinin tamamlanması da dahil 5 ana maddemiz var: Otogarlar, Raylı Sistemler, Deniz Ulaşımı, Mahallelerin Ulaşımları. Bakın az önce de söyledim: kaynakları iyi kullanmayan, daha da kötüsü kaynak kullanımını bilmeyen bir anlayış bu tür sıkıntılara davetiye çıkarıyor.

 

  • Otogar sorunu olmayan bir şehir olacağız, ki bu kolay olanı.
  • 135 km sahil şeridi olan, 75 km´ye yakın plajı bulunan bir şehirde deniz ulaşımı yok. Bunu mutlaka hem İstanbul hem de Çanakkale ile birlikte gündemimize alacağız ve hayata geçireceğiz.
  • İstanbul´un Avrupa´ya karayolu ile geçişi bizi aşarak mümkün değil. Haydarpaşa ve Sirkeci´nin de Avrupa bağlantısı bizim üzerimizden gerçekleşiyor. Mutlaka hem yolcu hem de yük taşıması için Raylı Sistemlere yatırım yapacağız.
  • Mahallelerimizde yaşayan insanımızın sorunları var. Bunlardan biri ilçelere gittiklerinde tekrar evlerine dönüşle ilgili problemleri. Belediyemizin bundan ya haberi yok, ya da insanımızı önemsemiyor. Hastaneye giden bir vatandaşımız muayene, tahlil vs derken mahallesine dönmesi için tek yol olan aracı kaçırabiliyor. Biz bunu çözeceğiz. Mahallemizde yaşayan insanlar özellikle sağlık problemleri ile ilgili bu sıkıntıyı bir daha yaşamayacaklar.  

 

Bakın yine söylüyorum: yapamaz dedikleri herşeyi yapacağım. Bakın, görün nasıl yapacağım.

 

Bunlarla birlikte bir de Trafik Hizmetlerimiz olacak. Önceliğimiz dijitalleşmeyi efektif şekilde kullanarak tüm şehri kapsayacak bir Akıllı Trafik Kontrol Sistemi hayata geçecek. Özellikle şehiriçi ve yoğun olan çevreyolları için bu uygulamamız son derece önemli. İnsana hizmet ve onların rahatlığı bizim için herşeyden önemli; dolayısıyla, dalçıklar, alt-üst geçitler mutlaka doğru noktalara yapılacak. Ama bence bunlardan da önemlisi, modern bir şehir yaşamının olmazsa olmazı otoparklar bu şehirde artık istenen seviyeye gelecek. Çeşitli farklı modeller çalışıyoruz; birkaçını birlikte kullanabiliriz. Ancak şehiriçinde gideceği yere aracını otoparka park ettikten sonra hızlıca gidebileceği noktalara mutlaka ama mutlaka farklı versiyonlarda otoparklar yapacağız. “

 

Çevre yollarında da düzenlemeler yapacağız!

 

Kentte çevre yolları konusunda da duyarlı bir çalışma planladığını belirten Mestan Özcan: “İlimizde kent içi çevre yolları konusunda tüm pürüzlerin giderilmesi adına sistematik bir planlama yaptık. Kent merkezindeki yığılmayı çeperlere yayarak merkezde bir rahatlama sağlamayı ve buraları bir kültürel koruma alanı gibi değerlendirerek kimlik kazandırmayı hedefliyoruz. Şehirde yerleşik sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütleri ile üniversiteyi bu planların içine dahil edecek katılımcı bir yaklaşım göstereceğim. Ve bugüne kadar hiçbir yerde rastlanmayan bir belediye-sivil toplum diyaloğu içinde şahit olacağınız çok önemli bir anlayışı getireceğim. Kısacası ben kısa, orta ve uzun vadeli planlarla Tekirdağ´ımızı her yönüyle eşit hizmet alan, vatandaşlarımızın gelecek kaygısı duymadan yaşadıkları yerde huzur ve refahı bulabilecekleri bir kent olarak planladım.” diyerek hizmet adımlarını ve çalışma sistematiğini açıkladı. 

 

KADİR ALBAYRAK DA SEÇİMİ BENİM KAZANMAMI İSTİYOR!”

 

Bir gazetecinin “Kadir Albayrak ile rakip olmak nasıl bir duygu?” sorusuna, “Kadir Bey, çok uzun yıllardır tanıdığım biri. O da hem ailemi hem de beni çok uzun yıllardır tanıyor. Rekabet güzel şeydir ama size şunu söyleyeyim: bence Kadir Albayrak seçimi benim kazanmamı istiyor. Ben kendisinin daha modern, daha yaşanabilir bir Tekirdağ´da yaşamak istediğini biliyorum. Etrafına bakıyor, bu şehir için benim kadar çalışacak, benim kadar dertlenecek, benim kadar çaba sarfedecek kendisi dahil hiçbir CHP´li göremiyor. Beni de, ailemi de, nasıl çalışkan olduğumu da çok iyi biliyor. Dolayısıyla, 31 Mart akşamı ben Büyükşehir Belediye Başkanı olduğumda en çok sevinenlerden biri de Kadir Albayrak olacak...” şeklinde iddialı bir cevap veren Mestan Özcan sözlerini “Ben Tekirdağ için bu seçimlerin bir dönüm noktası olduğuna inanıyorum. Artık hemşehrilerimiz kendilerine verilenle yetinmemeliler. Göstermelik hizmetlerin Tekirdağ´ımızı hiçbir yere taşımayacağını anladılar artık. Şehrin kaynaklarının ve kente aktarılan kaynakların birilerinin insiyatifine göre değil artık eşit hizmet ilkesiyle şehrin geneline yayılması ve öncelikli sorunların bir an önce çözülmesi gerektiğini dillendiren çok sayıda vatandaşımız var. Biz de bilgimizle, birikimimizle, cesaretimizle, vizyonumuzla bu kentin topyekün kalkınması için elimizden geleni fazlasıyla yapmaya kararlıyız. Tekirdağ hepimizin! O nedenle tüm vatandaşlarımızdan etraflıca düşünmelerini; verecekleri kararın kendi evlatlarının geleceğini belirleyeceğini unutmamalarını istiyorum. Herbirini gönülden selamlıyorum, sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum.”  diyerek noktalandırdı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Tekirdağ NKÜ’de ‘Balkan Esintileri Resim ve Heykel Sergisi’ Gerçekleşti

Başkan Nallar tebrikleri kabul ediyor

OPTİMED HASTANESİ’NDE MEDİKAL (TIBBİ) ONKOLOJİSİ ÜNİTESİ AÇILDI

Asyaport, Aylık Elleçlemede Türkiye Rekorunu Kırdı

MARMARA ÜRÜN PİYASASI ARACI KURUM ANONİM ŞİRKETİKURULUŞU HAKKINDA BASIN DUYURUSU

BİZ HABERLERİMİZİN TAKİPÇİSİYİZ; ÇEVRE KATLİAMINA DUR DİYORUZ!

KESİMOĞLU’NA AKPLİ BÜROKRATTAN ETKİNLİK ENGELİ!

HAYRABOLU BELEDİYE BAŞKANI DR. OSMAN İNAN’A ÇERKEZMÜSELLİM MAHALLESİ’NDE SEVGİ SELİ

Süleymanpaşa’da Gerçek Belediyecilik Vizyonu Gökhan Saygı ile Gerçekleşecek

Yüksel, “Tekirdağ’ın Değişim, Gelişim ve Dönüşüm haritasını çiziyoruz”

DAHA YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR

AHMET AKÇAY TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE ADAYI OLDU.

DR. OSMAN İNAN’I HAYRABOLULAR BÜYÜK BİR SAYGIYLA KARŞILIYOR

Yüksel’den Gençlere Müjdeler!

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL:

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel, Hayrabolu'da "Gerçek Belediyecilik” İçin Adımlar Atıyor

Volkan Nallar’dan Ev Ziyaretleri

ERGÜN BAKIRHAN ÇAMOLUK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU

TUNCER BAŞOĞLU MERKEZ SAĞ VE SOL KESİMİN LİMANI MI OLUYOR?

BİLGE; “HAKKINIZ OLAN TOPRAKLARINIZ SİZİN OLACAK!

Süleymanpaşa’da Gerçek Belediyecilik Vizyonu Gökhan Saygı ile Gerçekleşecek

Yüksel: “Tekirdağ’ın “bakarız” demekle geçen 10 yılını Değişim, Gelişim ve Dönüşümle değiştireceğiz!”

AK Parti Tekirdağ BüyükşehirBelediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel,

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL ÇORLU’DA

Şampiyonun kupasını Başkan Yüksel verdi

KAYA TEPE YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 3 MİLYON TL ‘LİK ENERJİ TASARRUFU SAĞLAYAN GES PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ

BEYAZKÖY DÜĞÜN SALONU'NUN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

TREDAŞ, 2023 yılında müşterilerinden gelen 1 milyonun üzerinde çağrıya çözüm üretti

Asyaport'ta Dünya Gümrük Günü Etkinliği Gerçekleşti

Yükleniyor

Yüksel: “Tekirdağ’ın “bakarız” demekle geçen 10 yılını Değişim, Gelişim ve Dönüşümle değiştireceğiz!”

AK Parti Tekirdağ BüyükşehirBelediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel,

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL ÇORLU’DA

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 3 MİLYON TL ‘LİK ENERJİ TASARRUFU SAĞLAYAN GES PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ

BEYAZKÖY DÜĞÜN SALONU'NUN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

TREDAŞ, 2023 yılında müşterilerinden gelen 1 milyonun üzerinde çağrıya çözüm üretti

Asyaport'ta Dünya Gümrük Günü Etkinliği Gerçekleşti

YARI YIL TATİLİNDE BUZ PATENİ KEYFİ

ŞARKÖY BELEDİYESİ TRAKYA’DA BİR İLKE İMZA ATTI

DERNEĞİMİZ GÜMRÜK ETKİNLİKLERİNE KATILDI.

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 32 14 12 6 4 48
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 32 8 11 13 -1 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16