Tarih: 11.09.2015 11:50

ADNAN ARGAN SİYASETE DÖNDÜ

Facebook Twitter Linked-in

ADNAN ARGAN SİYASETE DÖNDÜ

Tekirdağ siyasetinin önemli isimlerinden olan Adnan Argan, Ak Parti’den Tekirdağ Milletvekili Aday Adaylığı başvurusunda bulundu. 1 Kasım seçimlerinde “bu yarışta ben de varım,” diyecek olan Argan,  Tekirdağ’da merkez sağın ciddi temsilcilerinden biri olarak gösteriliyor.

7 Haziran genel seçimleri sonrası hükümetin kurulamamasıyla 1 Kasım’da yeniden genel seçime gidilecek olması siyaset cephesini hareketlendirdi. Ülke genelinde partilere yapılan aday adaylığı başvurularının büyük kısmı tamamlandı. Tekirdağ’da da siyaset kulislerinde hareketli günler yaşanıyor.

Tekirdağ siyasetinin önemli isimlerinden biri olan Adnan Argan da Ak Parti’den Tekirdağ Milletvekili Aday Adaylığı başvurusunu yaparak, “Bu yarışta ben de varım,” dedi. Argan, Tekirdağ’da merkez sağın ciddi temsilcilerinden biri olarak gösteriliyor.

IŞIKSAL’IN SORULARINI CEVAPLADI

Duayen siyasetçilerden Çorlu Ak Parti Eski İlçe Başkanı Adnan Volkan ve Gazeteci Necmi Işıksal’la bir araya gelen Argan, aday adaylığı hakkında yaptığı açıklamada, “Bu seçimleri çok önemsiyorum. Çünkü Türkiye için çok önemli bir seçim olacak. Hatta çok partili döneme geçildikten sonraki en önemli seçim olduğunu düşünüyorum. Türkiye`de istikrarın olmasından yanayım. Ülkemiz çok partili rejime geçtikten sonra, Adnan Menderes’in Demokrat Parti’si döneminde 1950-1960 yıllarında, Turgut Özal’ın Anavatan Partisi ile 1980-1990 yılları arasındaki dönemlerde ve 2002-2014 yılları arasındaki Ak Parti iktidarı döneminde istikrarlı bir çizgide büyümüştür. Koalisyon dönemleri, ülkemizde istikrarsız bir görüntü çizmiştir. Bu sebeple tek başına iktidarın, ülkemiz için daha hayırlı olacağına inanıyorum. Bunu da Ak Parti`nin gerçekleştireceğine olan inancımdan dolayı AK Parti`den Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı oldum. Türkiye ve Tekirdağ için hayırlı olmasını diliyorum,” ifadelerini kullandı.

“MERKEZ SAĞI BİR ARAYA GETİRECEK”

Çorlu siyasetinin en önemli isimlerinden biri olan Adnan Volkan da, Adnan Argan’ın yeniden siyasetin içinde yer almaya karar vermesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Volkan, “Adnan Ağabey’le uzun yıllar ANAP saflarında siyaset yaptık. Şimdi inşallah merkez sağın en büyük temsilcisi olan Ak Parti çatısı altında yine birlikte hizmet edeceğiz. Adnan Argan, Tekirdağ’ın yetiştirdiği çok önemli bir siyasetçidir. Aday olması halinde merkez sağ oyları Tekirdağ’da görülmemiş bir şekilde Ak Parti’ye çekebileceğine inancım tamdır,” diye konuştu.

Argan, Anavatan Partisi’nin zirve yaptığı dönemlerde ve özellikle Tekirdağ Belediye Başkanı Merhum Osman Tabak döneminde Parti İl Başkanlığı görevini yürütmüştü.  3 dönem il başkanlığı yapan Argan, bir dönem de İl Genel Meclisi Üyeliği görevinde bulundu. Dönemin Başbakanı Mesut Yılmaz, bakanları Yaşar Topçu ve Lütfullah Kayalar ile halen yakın ilişkiler içinde olan Argan, Tekirdağ siyasetindeki güçlü konumunu muhafaza etmeye devam ediyor. Aslen Malkaralı olan ancak 20 yıldan uzun süredir Tekirdağ merkezinde yaşayan Argan, merkez ilçe Süleymanpaşa, Malkara, Hayrabolu, Şarköy ve Muratlı’da güçlü bir desteğe sahip. Malkara’da kömür madeni işletmeleri bulunan Argan, ticaret hayatında da güvenilir bir işadamı olarak itibar sahibi olduğu biliniyor.

Argan, Ak Parti’den aday adaylığını açıklayarak yeniden siyaset arenasına döndü. Merkez sağ üzerindeki etkisi sayesinde Tekirdağ genelindeki merkez sağ seçmenin oylarını toplayacak bir isim olarak görülen Argan’ın, sosyal demokrat çizgideki seçmeni de Anavatan döneminde olduğu gibi ikna edebilecek bir aday olacağı ifade ediliyor.

ADNAN ARGAN KİMDİR?

1952`de Malkara`da doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Malkara` da, liseyi Tekirdağ’da, üniversiteyi ise İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Grafik bölümünde tamamladı. Halen baba mesleği olan madencilikle uğraşmaktadır.

Siyasi hayatına 1989 seçimlerinde Anavatan Partisi`nden İl Genel Meclis Adayı olarak başladı. 1992 yılında Anavatan Partisi Malkara İlçe Başkanı olarak seçildi. 2 dönem İlçe Başkanlığı yaptı. 1995 yılında Anavatan Partisi’nden Milletvekili Adayı oldu. 1998 yılında ise Anavatan Partisi Tekirdağ İl Başkanı seçildi. 3 dönem İl Başkanlığı görevini yürüten Argan, 1999 yılında Tekirdağ`dan İl Genel Meclis üyesi seçildi. 2002 yılında yapılan Büyük Kongrede, Anavatan Partisi Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyeliği’ne seçildi ve 3 dönem Merkez Karar Yönetim Kurulu`nda görev yaptı. Ayrıca, Teşkilat Başkan Yardımcılığı yaptı. Bu dönemde Kocaeli, Yalova, Bursa, Çanakkale, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli illerinden sorumlu olarak çalıştı. 2007 yılından bu yana ara verdiği siyasete 1 Kasım seçimlerinde Ak Parti`den Aday Adayı olarak hızlı bir geri dönüş yaptı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —