Tarih: 13.03.2018 12:34

AÇIN YOLLARI 57. ALAY GELİYOR

Facebook Twitter Linked-in

18 Mart Çanakkale Zaferi kutlamaları için yola çıkacak olan 57. Alay yürüyüş Komitesini Çanakkale´ye uğurlamak üzere Valilik önünde tören düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan törende 57. Alay Yürüyüş Komitesi Başkanı Hikmet Selim Yılmaz konuşma yaptı.

Konuşmasında günün anlam ve önemini belirten Yılmaz ‘´ Tekirdağ gerçekten Çanakkale´nin ilk adımının sesleridir. Tekirdağ Çanakkale destanının yazıldığı yerdir.  Tekirdağdan atılan ilk adımın Cumhuriyet kurtuluşuna ve oradan Cumhuriyete gittiğini Çanakkale de bir bir anlatacağız ve anlatmaya devam edeceğiz. Mustafa Kemal´in 1 Ocak´ta aldığı görevi, 2 Şubat´ta Tekirdağ´da 19. Fırka 19. Tümen ile örtüştürerek alaylarını burada bütünleştirmesi ve buradan cepheye gidişi ile başlamıştır´´ İfadelerine yer verdi.

‘´Bizi Zafere Götüren Ruh, O Asil Ruhtur´´

Yılmaz´ın ardından konuşma yapan Vali Yardımcısı Suat Yıldız  57. Alayın Tekirdağ için önemini belirterek “ 22 Şubat 1915 tarihinde 57. Alaya törenle sancağı verildikten sonra bir daha geri dönmemek, imanla yoğrulmuş ruhunu, memleketin yapı taşı yapmak üzere Çanakkale´ye doğru yola çıktılar. 57. Alay demek Türkiye demektir. 57. Alay demek bir memleketin kurtuluş azmi, varoluş mücadelesi demektir.57. Alay, bir milletin bir olup sancağa dönüşmesi demektir. Çanakkale´de çarpışan 450 bin askerin ve 253 bin şehidin her birinde, 57. Alay´ın ruhu vardır, inancı vardır. Bizi zafere götüren ruhta o asil ruhtur. Bugün de bu ruhu Afrin´de Zeytin Dalı Operasyonu´nda bize gösteren kahraman ordumuzun, aziz neferlerine güç, kuvvet diliyorum. Aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor,  Anafartalar kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ü ve O´nun nezdinde tüm kahraman gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

 Yapılan konuşmaların ardından 57. Alay Komitesi 5 gün sürecek yürüyüş için Tekirdağ´dan Çanakkale´ye doğru yola çıktı.

Tekirdağdan yola çıkan 57. Alay Yürüyüş Komitesi 18 Mart Çanakkale Zaferi için Çanakkale de düzenlenecek olan etkinliklere katılacak.

/resimler/2018-3/13/1242202797126.jpg




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —