Tarih: 05.04.2014 11:45

HAYRABOLU’DA 64 YILLIK HASRET BİTTİ

Facebook Twitter Linked-in

Hayrabolu’nun Yeni Belediye Başkanı CHP’li Fehmi Altayoğlu:
“HAYRABOLU’DA 64 YILLIK HASRET BİTTİ”

Hayrabolu’da Cumhuriyet Halk Partisi, 64 yıl sonra Fehmi Altayoğlu ile Belediye Başkanlığı'nı kazandı.

Hayrabolu’da kullanılan 23 bin oydan 8 bin 695’ini alan CHP adayı Fehmi Altayoğlu kesin olmayan resmi sonuçlara göre belediye başkanlığını kazandı. Altayoğlu, üç partinin de birbirine yakın oranlarda oy aldığı seçimlerde ipi göğüsleyen isim olarak 64 yıl sonra Hayrabolu’da yeniden CHP’nin bayrağını dalgalandırdı. 8695 oy alan Fehmi Altayoğlu’nu, 7279 oyla MHP adayı Arif Yalçın ve 7030 oyla Ak Partili Hayrabolu Eski Belediye Başkanı Şener Çelikayar takip etti. Altayoğlu oyların %37,3’ünü alırken, MHP’li Arif Yalçın %31,2’de, Ak Partili Çelikayar ise %30,2’de kaldı.

64 YILLIK ZAFER

Zorlu bir maratonun sonunda ipi göğüsleyen isim olan Altayoğlu, “Bu seçim yarışında mücadele ettiğimiz tüm siyasi parti adaylarını tebrik ediyorum. Halkımız Hayrabolu’da 64 yıl sonra Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidara getirdi. Teveccüh gösteren herkese şükranlarımı sunuyorum, ” diye konuştu.
Hayrabolu’nun geleceğine sahip çıkan vatandaşlara teşekkür eden Altayoğlu, “Bu seçim dönemi çok önemli bir seçim dönemiydi. Artık Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi oldu. Hayrabolu da Büyükşehir’in ilçelerinden bir tanesi. Biz Hem Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ni hem de Hayrabolu Belediyesini kazandık,” dedi.

“HİZMETLER İKİ KATINA ÇIKACAK”

Hayrabolu’da hizmetleri iki katına çıkaracaklarını belirten Altayoğlu, “Yorucu ve uzun bir seçim dönemi yaşadık. Bundan sonraki hedefimiz Hayrabolu için çalışmak. Hayrabolu’da yapacağımız çok işimiz var. Bu dönem Hayrabolu’da belediyecilikte çağ atlayacağız,” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak Hayrabolu’da 64 yıldan bu yana Belediye’yi kazanamadıklarını söyleyen Altayoğlu, “Kolay bir şey değil. İşte o yüzden çok çalıştık. Sürekli halkımızın yanındaydık. Bize oy veren vermeyen tüm vatandaşlarıma çok teşekkür ediyorum,” şeklinde konuştu.

GÖREVİ DEVRALDI

Öte yandan, Hayrabolu’nun yeni belediye başkanı Fehmi Altayoğlu, geçtiğimiz gün yapılan devir teslim töreniyle görevi eski belediye başkanı Hasan İrtem’den devraldı. Hayrabolu Belediyesi önünde düzenlenen törene CHP milletvekili Emre Köprülü, Süleymanpaşa’nın çiçeği burnunda belediye başkanı Ekrem Eşkinat, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, CHP İl Başkanı Recep Palabıyık, partililer ve çok sayıda Hayrabolulu da eşlik etti. Düzenlenen törenin ardından başkanlık makamına geçen Altayoğlu ve yeni belediye meclis üyeleri, tebrikleri kabul ettiler.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —