Bugün, 13 Aralık 2025 Cumartesi

TEKİRDAĞLI SANAYİCİLER TEKSANDER’DE BULUŞTU

Dernek Başkanı Ömer Sarıoğlu, toplantıda dernek kurma kararlarının arkasında yatan nedenleri anlattı.

EKONOMİ 6.03.2014 14:15:33 0
TEKİRDAĞLI SANAYİCİLER TEKSANDER’DE BULUŞTU
TEKİRDAĞLI SANAYİCİLER TEKSANDER’DE BULUŞTU

Tekirdağ Sanayi Odası Kurucu Müteşebbis Heyeti, bünyesindeki binin üzerinde üyesi ile dernekleşerek Tekirdağ Sanayiciler Derneği (TEKSANDER) ismiyle faaliyetlerine devam etme kararı aldı. Kararı açıklamak için bir toplantı düzenleyen Dernek Başkanı Ömer Sarıoğlu, toplantıda dernek kurma kararlarının arkasında yatan nedenleri anlattı.

Tekirdağ Sanayi Odası Kurucu Müteşebbis Heyeti, bünyesindeki binin üzerinde üyesi ile dernekleşerek Tekirdağ Sanayiciler Derneği (TEKSANDER) ismiyle faaliyetlerine devam etme kararı aldı. Kararı açıklamak için bir toplantı düzenleyen Dernek Başkanı Ömer Sarıoğlu, toplantıda dernek kurma kararlarının arkasında yatan nedenleri anlattı.

SANAYİ ODASINA DOĞRU

Dernek Başkanı Ömer Sarıoğlu, müteşebbis heyeti olarak çıktıkları Sanayi Odası kurma yolunda emin adımlarlar ilerlediklerini dile getirerek, bu yolun duraklarından biri olan Tekirdağ Sanayiciler Derneği’nin resmi olarak kurulduğunu açıkladı.

Sarıoğlu, dernekleşme kararı almalarındaki ana nedenleri sıraladığı konuşmasında şunları söyledi: “Bildiğiniz gibi Trakya’da uygulanan çok önemli iki proje var. TRAGEP VE Ergene Havzası Eylem Planı. İki projenin toplam bütçeleri 13 milyar TL’nin üzerinde. Biz de bu projeleri ve uygulamaları yakından takip ediyoruz. Biz inanıyoruz ki, çevreci ve yeşil üretime ancak ve ancak Sanayiciler Odası’nın kurulması ile ulaşabiliriz. Tekirdağ’da yeni kurulanlarla birlikte 13 OSB ve bir Serbest Bölge bulunmakta. Bu bölgelerde yaklaşık 1200 sanayicimiz faaliyet gösteriyor. Ayrıca bu bölgeler dışında üretim yapan 200 civarında sanayi tesisi de bulunuyor. Sadece bu rakamlara bakarak bile Tekirdağ’da Sanayiciler Odası’nın kurulma zamanının geldiğini anlayabiliriz.”

“TSO’LARDA TEMSİL ORANIMIZ DÜŞÜK”

Tekirdağ’da 5 adet Ticaret ve Sanayi Odası bulunduğunu belirten Sarıoğlu, “Maalesef il genelindeki 1.400 sanayicimiz bu 5 odaya dağılmış olduğundan odaların yönetimlerinde yeterince yer bulamıyoruz. Odalarımız yönetimlerinin neredeyse tamamı esnaf ve tüccar arkadaşlarımızdan oluşmaktadır. Bunu söylerken esnaf ve tüccar arkadaşlarımıza karşı olumsuz bir düşünce içerisinde değiliz. Onlar esnaf ve tüccarlara yönelik gündemleri rahatlıkla ele alıp gerekli çalışmaları yapabiliyorlar. Odalarımızda sanayicilerimizin oranı yaklaşık olarak 1/7 civarında. Örneğin Çorlu TSO’nun 5000 civarında üyesi bulunurken bunun sadece 750 kadarı sanayicidir. Diğer TSO’larda da durum aynı. Hal böyle olunca biz oda yönetimlerine girmekte zorlanıyor ve kendimizi TSO’larda yeterince temsil etme şansı bulamıyoruz. Oysa sanayicileri ilgilendiren konuların biz sanayiciler tarafından ele alınması gerektiğine inanıyoruz. Dolayısıyla iş yükü, eleman sayısı, rekabet koşulları ve riskleri esnaf ve tüccar işadamlarımıza göre oldukça farklı olan biz sanayicilerin layıkıyla temsil edilebilmesi, sorunlarının sanayiciler tarafından ele alınarak çözülebilmesi yönünde adımların atılabilmesi için biz sanayicilerin Sanayi Odası çatısı altında toplanmamızın zamanı geldi ve geçiyor,” ifadelerini kullandı.

“HER KESİMDEN DESTEK İSTİYORUZ”

Uzun zamandır her türlü merciiyle iletişim halinde olduklarını, gerek Tekirdağ’a gelen tüm bakanlarla ve milletvekilleriyle birebir görüşerek, gerek TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na konuyu aksettirerek desteklerini talep ettiklerini dile getiren Sarıoğlu, “Müteşebbis Heyet olarak süreci hızlandırmak amacıyla kurulacak olan Tekirdağ Sanayi Odası’nın alt yapısını hazırlamak üzere Tekirdağ Sanayiciler Derneği’ni 22 Ocak 2014 tarihi itibariyle kurduk. İlk olarak ilimizdeki tüm Sanayicilerimizi, Sanayi Odası kuruluş çalışmalarında gelinen nokta hakkında bilgilendirmeyi ve dernek üyeliklerini tamamlamayı hedefliyoruz. Bununla birlikte resmi ve sivil kurumları, medyası ve tüm dinamikleri ile birlikte hareket ederek kısa sürede Tekirdağ’ı hak ettiği Sanayi Odası’na kavuşturmak için azim ve kararlılıkla çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Bu süreçte birlikte yılmadan çalıştığımız Tekirdağ Sanayiciler Derneği Kurucu üyesi Sanayici arkadaşlarıma, tüm sanayicilerimize,  valimize, milletvekillerimize, bakanlarımıza, siz değerli basın mensuplarına, kısaca emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum,” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

ŞENOL TURAN 5. DÖNEMİNİ DE GARANTİLEDİ…

Kapadokya Değer Ödülleri’nde kazananlar belli oldu

KÖŞKDERE AİLESİ OTOMOTİV SEKTÖRÜNDE 30 YILI DEVİRDİ

ÇOCUKLARIMIZ ÖZGELİŞİM OKULLARINA EMANET…

Hep birlikte sağlığımızı konuşalım

BODUÇ; “HALKIN İRADESİ GALİP GELECEK…”

Madeni eşyacılar odasına üçüncü kez adaylığını açıklayan Münür Kılıç başarılı çalışmalarını sürdürüyor.

BU ŞEHİR BEYZA SON YAVUZ’A ÇOK ŞEY BORÇLU…

MÜKEMMELLİK YOLCULUĞUNDA ÇITAYI BİR KEZ DAHA YÜKSELTTİK;

Optimed Sağlık Grubu’na “Kadın İstihdamını En Hızlı Artıran Şirket 3.’sü” Ödülü

Çorlu TSO, AB-Türkiye Odalar Ortaklığı Kapsamında Büyük Bir Başarıya İmza Attı

İrmet Hastnaesi; Obezite Ameliyat ile Hafif Bir Hayata Merhaba De

KENT LOKANTALARI 1 YAŞINDA 110 BİNİ AŞAN ÖĞÜNLE SOSYAL BELEDİYECİLİKTE BÜYÜK BAŞARI

BÜYÜKŞEHİR’DEN YÜZDE 92’LİK BÜTÇE GERÇEKLEŞMESİ

ÖZEL TEKİRDAĞ YAŞAM HASTANESİ: UZM. DR. İLAYDA KARAMAN ÇELİK.

İrmet Hastanesi Op. Dr. Mert Talay: Genital Estetikte Doğal Sonuçlar ve Modern Çözümler

Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, Plan Bütçe Komisyonunda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının 2026 Yılı Bütçe Teklifi üzerine söz aldı.

SPOR BAKANINDAN ERGENE’YE TAM DESTEK!

2026 YILININ PARLAYAN YILDIZI ERGENE’MİZ OLACAK!

GÖKHAN DİKTAŞ AKPARTİ’NİN PRENSİ OLDU

Asyaport Ops Sistemini Geliştiriyor, Yeşil Enerji Hedefinde Büyük Adımlar Atıyor

ALTIN TOHUMLARDA KUŞKONMAZ KONUŞULDU

CANDAN BAŞKAN: “ATATÜRK SEVGİSİ BİTMEZ, O’NUN FİKİRLERİ ÖLMEZ”

ÖZEL TEKİRDAĞ YAŞAM HASTANESİ;

Diş İmplantlarında Modern Çözümler: Dr. Dt. Utku Aksoy’dan İrmet Hospital’da Güvenli ve Etkili Tedavi

GÜLER; “YUNANİSTAN BAŞKONKONSOLOSUNA HOŞGELDİN” DEDİK

LİMANLARIN PATRONLARI GAZETECİ IŞIKSAL’I AĞIRLADI…

ALTINBAŞAK UNLU MAMÜLLERİ LEZZET ZİNCİRİ BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

Pınar Ayhan’ın gösterimiyle “Kemâl” müzikal belgeseli sahnelenecektir

DESTANLARIN DANSI ŞİMDİ DE BULGARİSTAN’I BÜYÜLÜYOR

Yükleniyor

ŞENOL TURAN 5. DÖNEMİNİ DE GARANTİLEDİ…

Madeni eşyacılar odasına üçüncü kez adaylığını açıklayan Münür Kılıç başarılı çalışmalarını sürdürüyor.

KENT LOKANTALARI 1 YAŞINDA 110 BİNİ AŞAN ÖĞÜNLE SOSYAL BELEDİYECİLİKTE BÜYÜK BAŞARI

BÜYÜKŞEHİR’DEN YÜZDE 92’LİK BÜTÇE GERÇEKLEŞMESİ

SPOR BAKANINDAN ERGENE’YE TAM DESTEK!

2026 YILININ PARLAYAN YILDIZI ERGENE’MİZ OLACAK!

CANDAN BAŞKAN: “ATATÜRK SEVGİSİ BİTMEZ, O’NUN FİKİRLERİ ÖLMEZ”

Pınar Ayhan’ın gösterimiyle “Kemâl” müzikal belgeseli sahnelenecektir

ÇİFTÇİOĞLU AİLESİNİN ACI GÜNÜ!

BÜYÜKŞEHİR'DEN EMEKLİLERE 14 BİN TL'LİK CAN SUYU

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 15 3 4 8 -1 17
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 15 4 8 3 -11 15
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8