Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

DALGIÇ: “TEKİRDAĞ BİZİMLE GELECEĞİNİ KAZANDI”

Tekirdağ Belediye Başkanı Op Dr. Adem Dalgıç, başkanlık döneminde gerçekleştirdikleri projeleri olayaktif.com için değerlendirdi.

POLİTİKA 11.01.2014 11:44:05 0
DALGIÇ: “TEKİRDAĞ BİZİMLE GELECEĞİNİ KAZANDI”
Tekirdağ Belediye Başkanı DALGIÇ:
“TEKİRDAĞ BİZİMLE GELECEĞİNİ KAZANDI”
 
Tekirdağ Belediye Başkanı Op Dr. Adem Dalgıç, başkanlık döneminde gerçekleştirdikleri projeleri Milliyet Trakya sayfaları için değerlendirdi. Tekirdağ’da A’dan Z’ye her alanda ciddi yatırımlar ve atılımlar gerçekleştirdiklerini belirten Dalgıç, hayata geçirdikleri önemli projeleri anlattı.
 
  • Sayın Dalgıç, Tekirdağ Belediyesi olarak başarılı diyebileceğimiz bir dönem geçirdiniz. Çok fazla alana el attınız ve çok sayıda projeyi ya tamamladınız ya da startını verdiniz. Anlatacağınız çok şey var biliyoruz ancak kısaca bu beş yılı bizim için değerlendirir misiniz?
Öncelikle yayın kuruluşunuza bu röportaj dolayısıyla teşekkür etmek isterim.

Tekirdağ’ın yıllardan beri hayalini kurduğu temiz deniz projesi artık hayata geçiyor. Biyolojik arıtma tesisi artık hayal olmaktan çıkıyor ve gerçeğe dönüşüyor. Tekirdağ sahilinden denize girmek yaşlısıyla genciyle tüm Tekirdağlıların hayali. Biz bu hayali gerçeğe dönüştürmek adına dev bir adım attık. Ve projenin birinci kısmı kanalizasyon ve yağmur suyu hattı imalatı çalışmaları başladı. Artık biyolojik arıtma tesisinin yapımı için hiçbir engel kalmadı. Buradan Temiz deniz, ya da sahilden denize girmenin müjdesini tüm halkımıza gururla vermek istiyorum. Hayırlı olsun Tekirdağ.   
 
HER GEÇEN GÜN BÜYÜYEN VE GELİŞEN BİR BELEDİYEYİZ

Tekirdağ Belediyesi artık her geçen gün gelişen, büyüyen ve proje üreten, ürettiği projeleri kararlılıkla hayata geçiren, hayata geçirdiği projelerle de her kesimin takdirini kazanan ve ödüllendirilen bir belediye konumuna gelmiştir. Geçtiğimiz yıl içerisinde Marmara Belediyeler Birliği tarafından organize edilen ve ülkemizin en prestijli belediyecilik ödülleri olarak kabul edilen Altın Karınca Proje Yarışmasında 3 projemiz ödüle layık görüldü. Bu bizim için büyük bir gurur ve mutluluk kaynağı oldu.

Seçim öncesi halkımıza verdiğimiz sözlerin büyük bir çoğunluğunu ya gerçekleştirdik ya projelendirdik veya temelini attık. Her şeyden önce kurumsallaşmayı sağladık.
 
AKILLI KENT OTOMASYON SİSTEMİ HAYATA GEÇTİ

Akıllı kent otomasyon sistemi ile Tekirdağ’ın hafızasını oluşturduk. Teknolojik gelişmelere ayak uydurarak bilgisayar altyapımızı yeniledik. Ve Tekirdağ Belediyesini vatandaşlarımızın parmaklarının ucuna kadar getirdik. Aslında Tekirdağ Belediyesi planlı ve programlı çalışma dönemine geçti. Tüm çalışmalarımızı geçmişe bakarak değil geleceği düşünerek yapıyoruz.
 
ALTYAPIDA 40 YILDIR YAPILAMAYANI YAPTIK

Altyapıda şimdiye kadar yapılamayanı yaptık. 40 yıldır değiştirilemeyen asbesli su borularını değiştirdik. Büyük bir kısmını yeniledik. Yenilemeye de devam ediyoruz. Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla çeşmelerinden su içebilirler. Yağmur suyu giderleri oluşturduk. Şehrimizde artık aşırı yağışlarda bile su baskını yaşanmıyor. Altyapı çalışmaları belediyecilik anlamında riskli çalışmalardır ancak biz halkımız için, halkımızın sağlığı için bunu gerçekleştirdik.
 
Üstyapıda da önemli hamle yaptık ve yollarımızı topluca ele alarak gerek yeni yol açımları, gerek yeni yol düzenlemeleri gerekse de asfalt ve parke taş çalışmaları ile şehrimizde yol sorununu büyük oranda çözdük. Şehrimize örnek cadde ve bulvarla kazandırdık. Ayrıca tüm şehrimizde doğalgaz çalışmalarının tamamlanmasını sağladık. Artık daha temiz bir havaya sahibiz. Eskiden hava kirliliğinde ön sıralardaydık ancak şimdi temiz havası ile ön sıralarda olan bir kentiz.
 
BELEDİYE KONSERVATUVARI KURULDU

Konservatuarımızı kurarak Tekirdağımızın sanat potansiyelini ortaya çıkardık. Şuan farklı yaş gruplarından 400 öğrencimiz konservatuarımızda eğitim görüyor. Konservatuarımızın eğitmen ve öğrencilerinden oluşan ekiplerimiz yurtiçinde ve yurtdışında etkinliklere katılıyor ve bizi en iyi şekilde temsil ederek gittikleri her yerde büyük bir takdir topluyorlar.
 
Tıbbi atık sterilizasyon tesisini kurduk ve faaliyete geçirdik. Hayvan barınağını kurduk ve faaliyete geçirdik. Sosyal yardımları çağa uygun hale getirdik ve Tekkart projemizi hayata geçirdik. Semt evimiz tamamlandı kısa süre içerisinde açılışını yaparak hizmete sunacağız.  24 saat boyunca semt evimizde sıcak çorbamız olacak. İhtiyacı olan vatandaşlarımız buradan yararlanacaklar. Daha birçok etkinlik burada yapılabilecek. Bilgi evini açarak halkımızı ücretsiz internetle buluşturduk.
 
ÇEVRE KONUSUNA BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ

Çevre konusuna büyük önem verdik. Çevre Müdürlüğümüzü kurduk. Geri dönüşüm konusunda önemli çalışmalara imza attık. Bitkisel yağlar, piller, elektronik atıklar ve lastiklerin geri dönüşümü için çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz. 444 18 15 arandığı takdirde her türlü elektronik atık ve diğerleri vatandaşlarımızın evlerinden alınabilmektedir.
 
ULAŞIM MASTER PLANI

Türkiye çapında ulaşım master planını hazırlayan ve uygulamaya koyan nadir belediyelerden biriyiz. Şehir içi ulaşımını düzenlemek ve trafik sorununu çözmek için çalışmalarımızı hayata geçiriyoruz. Sahil bandında ücretsiz internet projesini hayata geçirdik. Rüstempaşa Bedesten’inin çevre düzenlemesini gerçekleştirdik. Dere ıslahlarını tamamladık. Depremevini kurarak faaliyete geçirdik.
 
TEKİRDAĞ KÜLTÜR PARK VE KENT ORMANINA KAVUŞUYOR

Tekirdağ’a büyük bir kültür parkı ve kent ormanı oluşturmak için çalışmalarımız sürüyor. Eski çöplük alanının rehabilitasyonunu tamamladık. Şimdi üstyapı çalışmalarına başlıyoruz. Yeni ve modern kapalı Pazar yeri için çalışmalarımız sürüyor. Şehrimizin çeşitli bölgelerinde parklar ve spor alanları oluşturmaya devam ediyoruz.
 
ENGELSİZ KENT TEKİRDAĞ

Toplumumuzun bir parçası olan engelli vatandaşlarımıza daha yakın olabilmek, onların sorunlarını tek elden ve hızlı bir şekilde çözüme kavuşturmak ve topluma entegre olabilmelerini sağlama adın engelliler Koordinasyon Merkezimizi kurarak faaliyete geçirdik. Her bölgede kentimizi engelsiz kent haline getirdik. Tekirdağ’da sevgiyle her engeli aşıyoruz.  
Sosyal ve kültürel etkinliklerimizle her zaman halkımızla iç içe olduk. Kültürel değerlerimize sahip çıktık. Önemli günlerimizde halkımızla bir araya geldik. Vatandaşlarımızı ücretsiz tiyatrolarla buluşturduk. Konserler, şenlikler, vs. tüm sosyal faaliyetlerimizle her zaman sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini sergiledik.  
 
19. FIRKA ANITI

Şehrimiz için büyük öneme sahip ve yıllardan beri konuşulup ta bir türlü hayata geçirilemeyen 19. Fırka anıtını etrafındaki modern parkla birlikte hizmete açtık. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızın her zaman yanında olduk ve destek verdik. Ve daha burada sayamayacağımız birçok projeyi ya hayata geçirdik ya da çalışmasını başlattık.
 
KENTSEL DÖNÜŞÜM

Kentsel dönüşüme en çok ihtiyaç gösteren kentlerden birinin de Tekirdağ olduğunu düşünüyorum. Bunun birçok nedeni var. Şehir tarihi bir yerleşim üzerine kurulmuş, merkezi oldukça yoğun, yerleşim alanında kente nefes aldıracak alanlar oluşturulmadan kent büyümüş, yayılarak gelişmiş ve sonuçta Marmara’nın kıyısında tarihin ve doğanın tüm güzellikleri ile bezenerek oluşan Tekirdağımız, bu güzel kentimiz, planlamanın klasik çözümleri ile idare edilemeyecek birçok sorunla baş başa kalmıştır.

Yapılaşması, yolları günümüz şehircilik anlayışına uymayan bir konumda. Bununla beraber şehrin merkezinin çok geniş bir alanının sit alanı olması da bir takım dönüşümleri zorlaştırıyor. Biz Tekirdağ Belediyesi olarak uzun zamandan beri kentsel dönüşüm konusunda proje çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kentsel dönüşümün sosyal donatı alanları ile birlikte ele alınması gerekiyor. Ancak kentsel dönüşümün başarıya ulaşması için belediye, kamu ve özel sektör ile vatandaşların işbirliği içerisinde olması gerekiyor. Belediye planlamasını düzenlemesini yapacak, vatandaş da yapılan toplantıda hazır bulunacak, oradaki planı projeyi tanıyacak, yatırımcı da işin objektif tarafını görecek, böylece ortaya kente yararlı, şehircilik ilmine uygun, şeffaf, katılımcı bir proje çıkacak. Bundan da bütün taraflar memnun olacak ki başarı ortaya çıksın. Biz Tekirdağ Belediyesi olarak son 5 yılda Cumhuriyet tarihinde yapılandan fazla kamulaştırma yaptık. Kamulaştırmaları hep şehrimizin nefes almasını sağlamak ve halkımıza sosyal donatı alanları oluşturmak için yaptık. Eski, kötü görünüm arz eden, kentimizin hava almasını engelleyen ve hantal bir yapıya büründüren binaları tek tek yıktık. En güzel örneği de tarihi Bedesten’in etrafıdır. Bedestenin çevresindeki son binayı da geçtiğimiz günlerde yıkarak burada tarihi dokuyu ortaya çıkardık ve kentimizin nefes almasını sağladık. Aynı zamanda bu çalışmaları kentsel dönüşüm için önemli adımlar olarak görüyoruz.
 
TEKİRDAĞ’A GELECEĞİNİ KAZANDIRDIK

Seçim öncesi Tekirdağ kazanacak demiştik. Tekirdağ kazandı, Tekirdağ bizimle birlikte geleceğini kazandı. Her geçen gün büyüyen ve gelişen bir şehir olarak Tekirdağ Trakya’nın merkezine oturmuş durumda. Hatta Türkiye’nin gelecekteki parlayan yıldızlarından biri olacak. Bunu çok rahatlıkla söyleyebilirim. Tekirdağ bu potansiyele sahip. Uzun sahilleri, limanları, serbest bölgeleri, havaalanı, otoyolları ve demiryolu ile Avrupa’nın hemen yanında en cazip şehir konumundadır. Çalışkan insanları, tertemiz ve eşsiz doğası, masmavi denizi, kökleri çok eskiye uzanan tarihi ve kültürel zenginlikleri ile Tekirdağ önümüzdeki dönemde adından söz ettirecektir.
 
Biz 5 yıl önce halkımızın layık görmesi ile bu göreve geldik. Başarılı bir çalışma dönemi geçirdiğimizi düşünüyorum. Halkımızdan aldığımız tepkiler ile bunu söylüyorum. Yoğun iş temposundan fırsat buldukça soluğu hep vatandaşlarımızın ve esnaflarımızın yanında alıyoruz. Bir gün bir kahvede halkımızla sohbet ediyoruz başka bir gün esnaf kardeşlerimizle oturup çay içip dertleşiyoruz. Halkıyla bir bütün olmuş, üreten ve gelişen Tekirdağ Belediyesi olarak; ortaya koyduğumuz vizyonumuz, geleceğe yönelik yatırımlarımız, insan odaklı belediyecilik anlayışımız, yenilediğimiz teknolojik altyapımız, projeleri hayata geçirmedeki kararlılığımız ve yaptığımız tüm çalışmalarla büyükşehir olmaya hazırız. Tekirdağ bunu hak ediyor. Tekirdağlılar hizmetin en iyisini, en kalitelisi sonuna kadar hak ediyor. Biz de Tekirdağ halkının bize duyduğu güvene layık olabilme adına tüm bilgi birikimimizi, çalışma azmimizi ve mesaimizi Tekirdağ için seferber etmiş durumdayız. Çalışmalarımızı, duygu ve düşüncelerimizi halkımızla paylaşma adına bizlere sütunlarınızda yer verdiğiniz ve destek olduğunuz için yayın kuruluşunuza şükranlarımı sunuyorum. Ben, başkan yardımcılarım, daire müdürlerim ve tüm çalışanlarım, Tekirdağ için, Tekirdağ’ı geleceğe taşımak için çalışmaya devam edeceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın.

 
  • Sayın Başkan, vakit ayırdığınız için teşekkür ederiz.

Tekirdağ NKÜ’de ‘Balkan Esintileri Resim ve Heykel Sergisi’ Gerçekleşti

Başkan Nallar tebrikleri kabul ediyor

OPTİMED HASTANESİ’NDE MEDİKAL (TIBBİ) ONKOLOJİSİ ÜNİTESİ AÇILDI

Asyaport, Aylık Elleçlemede Türkiye Rekorunu Kırdı

MARMARA ÜRÜN PİYASASI ARACI KURUM ANONİM ŞİRKETİKURULUŞU HAKKINDA BASIN DUYURUSU

BİZ HABERLERİMİZİN TAKİPÇİSİYİZ; ÇEVRE KATLİAMINA DUR DİYORUZ!

KESİMOĞLU’NA AKPLİ BÜROKRATTAN ETKİNLİK ENGELİ!

HAYRABOLU BELEDİYE BAŞKANI DR. OSMAN İNAN’A ÇERKEZMÜSELLİM MAHALLESİ’NDE SEVGİ SELİ

Süleymanpaşa’da Gerçek Belediyecilik Vizyonu Gökhan Saygı ile Gerçekleşecek

Yüksel, “Tekirdağ’ın Değişim, Gelişim ve Dönüşüm haritasını çiziyoruz”

DAHA YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR

AHMET AKÇAY TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE ADAYI OLDU.

DR. OSMAN İNAN’I HAYRABOLULAR BÜYÜK BİR SAYGIYLA KARŞILIYOR

Yüksel’den Gençlere Müjdeler!

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL:

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel, Hayrabolu'da "Gerçek Belediyecilik” İçin Adımlar Atıyor

Volkan Nallar’dan Ev Ziyaretleri

ERGÜN BAKIRHAN ÇAMOLUK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU

TUNCER BAŞOĞLU MERKEZ SAĞ VE SOL KESİMİN LİMANI MI OLUYOR?

BİLGE; “HAKKINIZ OLAN TOPRAKLARINIZ SİZİN OLACAK!

Süleymanpaşa’da Gerçek Belediyecilik Vizyonu Gökhan Saygı ile Gerçekleşecek

Yüksel: “Tekirdağ’ın “bakarız” demekle geçen 10 yılını Değişim, Gelişim ve Dönüşümle değiştireceğiz!”

AK Parti Tekirdağ BüyükşehirBelediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel,

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL ÇORLU’DA

Şampiyonun kupasını Başkan Yüksel verdi

KAYA TEPE YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 3 MİLYON TL ‘LİK ENERJİ TASARRUFU SAĞLAYAN GES PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ

BEYAZKÖY DÜĞÜN SALONU'NUN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

TREDAŞ, 2023 yılında müşterilerinden gelen 1 milyonun üzerinde çağrıya çözüm üretti

Asyaport'ta Dünya Gümrük Günü Etkinliği Gerçekleşti

Yükleniyor

Yüksel: “Tekirdağ’ın “bakarız” demekle geçen 10 yılını Değişim, Gelişim ve Dönüşümle değiştireceğiz!”

AK Parti Tekirdağ BüyükşehirBelediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel,

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL ÇORLU’DA

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 3 MİLYON TL ‘LİK ENERJİ TASARRUFU SAĞLAYAN GES PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ

BEYAZKÖY DÜĞÜN SALONU'NUN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

TREDAŞ, 2023 yılında müşterilerinden gelen 1 milyonun üzerinde çağrıya çözüm üretti

Asyaport'ta Dünya Gümrük Günü Etkinliği Gerçekleşti

YARI YIL TATİLİNDE BUZ PATENİ KEYFİ

ŞARKÖY BELEDİYESİ TRAKYA’DA BİR İLKE İMZA ATTI

DERNEĞİMİZ GÜMRÜK ETKİNLİKLERİNE KATILDI.

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16