Tarih: 07.01.2014 22:16

BELEDİYE BAŞKANLARINA ÖRNEK PROJE

Facebook Twitter Linked-in

Duayen gazeteci Necmi Işıksal'ın 10 Ocak Cuma günü Hürriyet Trakya'da yayınlanacak olan ve tüm belediyelere örnek olması gereken bir projeyi anlattığı köşe yazısını Olay Aktif farkıyla yayınlıyoruz. İşte o yazı:

BELEDİYE BAŞKANLARINA ÖRNEK PROJE

Şarköy Hayvan Dostları Derneği Kurucu Başkanı Filiz Işık’la yüz yüze gelmişliğimiz yok. Birbirimizi sadece sosyal paylaşım sitelerinden arkadaş olarak tanıyoruz. Bir gazeteci olarak dikkatimi çeken verdiği sosyal mesajlar oldu. Bu mesajlardan bir tanesi Trakya’daki belediye başkanlarına da örnek olabilecek “Mama Aracı” projesi.

İşte Filiz Işık’ın mama aracı projesiyle ilgili mesajında “Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, projenin Türkiye'de ilk kez yapıldığını belirterek teşekkür ediyordu. Sevimli dostlara sahip çıkan kurumların her geçen gün arttığına dikkat çeken Başkan Tartan “Mama aracı diyerek yola çıktık ama kısa zamanda sevgi aracı olduklarını, İlk günden bu yana sevimli dostlarımıza sahip çıkarak yanımızda yer alan, projeyi destekleyen 15 değerli kurum bulunduğunu kendilerinin de onlara ‘Dostumun dostu işyeri' dediklerini,  bir iki ay içerisinde 20 kurumu daha projeye dâhil etmeyi planladıklarını belirtiyordu. Yine Haytap da ilk günden beri projeye destek veriyor. İzmirliler her zaman her konuda gösterdikleri duyarlılıkla Türkiye'ye öncü olduğunu söylüyordu. Bu proje de Türkiye'de bir ilk. Her gün can dostlarımıza sadece yiyecek değil, aynı zamanda sevgi de taşıdıklarını belirtiyordu.

Mama Aracı, her gün proje katılımcısı kurumsal firmalardan aldığı yemek artıklarını barınaklarda yaşayan sevimli dostlara ulaştırıyor. Mama Aracının hayvan dostu görevlileri, İzmir'deki çeşitli restoran, otel, Kafe ve yemekhaneye sahip kurumlardan ayrıştırılmış olarak teslim edilen artık yiyecekleri alıyor. Sevimli dostlara ulaşan yiyeceklerin içerisinde kürdan, peçete, cam kırıkları, plastik ve metal parçalar gibi onlara zarar verecek herhangi bir madde bulunmuyor. 

Necmi Işıksal



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —